Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Integrace mod_login s externi webovou aplikaci

18. zář 2013 18:38 #111207
Integrace mod_login s externi webovou aplikaci od zbynek
Pokročilý uživatel
Dobry den,

resim zapeklitou vec. Jsem zacatecnik s php mam minimlani zkusenost a nevim jak moc je realne ze toto mohu v dohledne dobe cca 1mesic vytvorit.


Jedna se o system distribuce dokumentu ulozenych na disku na Windowsu. Z duvodu moznosti editace pres file:// (jednoduse tabulka s odkazi na dokumenty vygenerovanymi podle prave prihlasenho uzivatele prihlaseneho pres modul mod_login). Rozliseni jaky dokument se komu ma zobrazit bude podle prave prihlaseneho uzivatele, tzn. kazdy uzivatel bude videt pouze dokumenty jemu urcene.
V joomle to bude nalepene jako external url. Dale jsem cetl o velmi oblibenem php frameworku nette ale nevim jak zacit a jestli je pro toto dany framework vhodny ....

predem diky za rady

18. zář 2013 23:06 #111218
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud chcete používat Joomlu, nemíchejte jí s Nette a naopak. Oboje jsou frameworky, nemá smysl míchat takovéto dva rozsáhlé projekty dohromady. Pokud PHP neznáte a neumíte, nemyslím si navíc že by Nette bylo pro Vás, je to přeci jen Framework, tedy nic co by šlo "naklikat", je to prostě o programování.

Nebylo by vhodnější požít některou z Download komponent , a dokumenty zadávat přímo do ní? Měl by jste vyřešená práva (a to pořádně, nejen skrytím odkazů), skupiny uživatelů atd. apod.
Poděkovali: zbynek

19. zář 2013 07:35 - 19. zář 2013 07:44 #111221
Odpověď od zbynek
Pokročilý uživatel
Ok, jiz tam mam pripraveny pro dokumenty jDownload, ktery se mi zdal ze vsech dostupnych download komponent nejlepsi.

Jde ale o to, ze se aktualne vyuziva jakysi web, ktery ma autentizaci a podle ni se na webu v pripravene tabulce vygneruji urcite bunky (odkazy na dokumenty pres file://). Tzn vse je hned viditelne.

Uznavam, ze jDownloads by tyto uceli splnoval. Jde v nem nastavit skupiny uzivatelu a podle toho pristupne adresare a podadresare. Nicmene uzivatele jsou zvykli prave na tu tabulku. A celkove to bude vypadat vice profi, kdyz zustane to co prave pouzivaj ....
Tzn. tomu abych si k joomle napojil externi web aplikaci umistenou na nalepenem externi strance se stejnak asi nevyhnu. Rikal jsem si predelat to znova a jednoduseji prave v Nette. Ale podle toho co pisete bude asi o mnoho jednodusi pokusit se predelat to existujici .....

kazdopadne diky za Vas reakci

19. zář 2013 08:39 #111223
Odpověď od Bong
Moderátor
jDownload má v sobě možnost úpravy šablon vzhledu přímo editorem (není třeba speciální znalosti) a mělo by jít udělat to co již uživatelé znají. Takže myslím, že je to správná volba.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: zbynek

19. zář 2013 09:32 - 19. zář 2013 09:33 #111228
Odpověď od zbynek
Pokročilý uživatel
Co tou upravou sablon vzhledu primo editorem myslite. Mohl by jste mi uvest nejake priklady prosim? Nejak si to nedokazu predstavit co to vsechno umi a co to dokaze provest a zmenit z defaultniho jDownloads.

predem dekuji

19. zář 2013 15:26 #111235
Odpověď od Bong
Moderátor
No podívejte se do Šablony v jDownloads, princip pochopíte rychle. Vzhled si uděláte ve wysiwyg editoru jak je libo a tam kde se mají objevit nějaké proměnné (třeba seznam souborů) nacpete nějaký zástupný řetězec ({file_name} {release} {pic_is_new} {pic_is_hot}...).

V té editaci je bohatá nápověda včetně obrázků. Nainstalujte si češtinu a budete mít i tuto česky.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Powered by Fórum