Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Otázky na joomlu

13. zář 2013 15:00 #110994
Otázky na joomlu od matusko
Návštěvník
Dobrý deň mám zopár otázok na Joomlu 2.5.

Chcem sa opytať - neexistuje taký program že by som si stránku robil na PC (offline) a keď sa pripojim na net tak sa mi údaje daju (prenesú) na net. Rozmyšľal som nad tym či také niečo nieje. Kto mi poradí?

Ďalšia otázka používam Phoca gallery a keď kliknem na obrázok tak sa mi zobrazí aj s tými tlačitkami naspodu - nedalo by sa niečo stiahnuť nejaký doplnok aby ti obrázky sa dali posúvať ináč? (Chcel by som iné tlačítka na to napr. doprava posuvanie a doľava nič viac).

13. zář 2013 15:54 #110995
Odpověď od Cony
Moderátor

matusko napsal: neexistuje taký program že by som si stránku robil na PC (offline) a keď sa pripojim na net tak sa mi údaje daju (prenesú) na net.

Vím že kdysi něco podobného existovalo, tuším že pro J1.5 (ale možná že to bylo pro J1.0). Nevím teď jak se to jmenovalo, ale jednalo se v podstatě a standalone aplikaci která si uměla stáhnout z Joomly články, offline jste je mohl zeditovat a pak nahrát zpět. Zkuste projít na JED sekci Tools

I když v dnešní době tlačení všeho online se obávám že takovéto funkcionality nikdo příliš nehledá, tedy asi moc nástrojů nebude...

13. zář 2013 15:58 #110996
Odpověď od Bong
Moderátor
Joomla je publikační systém sám o sobě, "offline" verze editace není. Ale pokud si nainstalujete prostředí například XAMPP, WAMPP,... můžete si Joomlu spustit u sebe na PC. Pokud pak budete chtít svoji práci přesunout na web stačí lokální instalaci zazálohovat (třeba Akeeba Backup) a nainstalovat na vašem webhostingu.

Také pro editaci článků můžete použít nějaký, zpravidla blogovací, program. Pro některé existují pluginy do Joomly.

Změny a úpravy vzhledu jakéhokoli rozšíření (nejen Phoca Gallery) hledejte v šablonách. Na podobné úpravy také žádné doplňky nenajdete. Prostě to musíte alespoň trochu umět, nebo si zjednat někoho, kdo to umí.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

22. zář 2013 17:55 #111295
Odpověď od H13
Admin
Jinak, co se týče Phoca Gallery, tak ta obsahuje zhruba 7 různých možností pro zobrazní náhledů a tedy i sedm různých možností vzhedu šipek, atd. takže si zkus pohrát s nastavením (viz. detail window): www.phoca.cz/documents/2-phoca-gallery-c...eters-since-joomla-3

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: matusko

Powered by Fórum