Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Pravidla užití + uživatelská část

04. čvn 2013 12:25 #108231
Pěkný den,
měl bych prosbu - potřeboval bych pro registrující se uživatele vynutit zaškrtnutí jakéhosi "souhlasím s pravidly užití", modul "User - Profil" v sobě tuto volbu nemá a v nastavení kolem registrací ji také nikde nevidím.

Druhá má prosba - nedaří se mi nikde spustit možnost, aby si uživatel mohl změnit heslo či nějaké základní údaje o sobě. Po jeho přihlášení je v boxu Login jen "Dobrý den XXX" a tlačítko odhlásit. V J 1.5. se tam ještě zobrazilo "Moje údaje", kde se mohl dotyčný pohrát s vlastním nastavením. Opět v nastavení modulu Login nic, co bych mohl upravit.

A asi poslední - i když nevím zdali poradíte - když vložím nějaký soubor ke stahování podmíněný registrací, dotyčný mi na něj klikne (jede to na PHOCA) a není zrovna přihlášen, vyskočí v hlavním okně upozornění, že nemá práva a pod ním jsou přihlašovací okna. Když vyplní údaje, a stiskne tlačítko přihlásit, dojde ke stahování souboru, ale stránka se neobnoví nebo nikam nepřesměruje, takže to vypadá, že dotyčný je stále nepřihlášen, což ho vede k tomu kliknout na tlačítko přihlásit ještě jednou a je najednou vhozen na prázdnou stránku, kde je jen "NeplatnĂ˝ Token" (..../component/users/?task=user.login). Pokud ze vrátí zpět a refreshne obrazovku nebo si někam překlikne, je běžně přihlášen. To je dost velká nepříjemnost. V komponentě loginu jsem zkoušel nastavovat co se má dít po přihlášení uživatele, kam má web přejít, ale na to to nereaguje.

Díky za případné rady!

04. čvn 2013 12:59 - 04. čvn 2013 12:59 #108233
Odpověď od BadaxX
Uživatel
Tak jedna oprava: "Podmínky užívání" jsem už našel; není nad to hledat v angličtině správný výraz :)

04. čvn 2013 13:56 #108236
Odpověď od Karri
Návštěvník
Jelikož Joomla! 2.5.x už se nezabývám, budou se odpovědi vztahovat k 3.1.x, texty odpovídají poslední verzi češtiny.

ad 1) Rozšíření >> Správce pluginů >> User - Profil >> Základní možnosti, volby Podmínky užívání a Článek podmínek užívání

ad 2) V modulu mod_login nic nenajdete, ale můžete si vytvořit položky nabídky, vedoucí na stránky, kde si může uživatel upravit vše, co je možné - pokud byste to chtěl pomocí odkazu z modulu, vytvořte si skrytou položku nabídky a do modulu si doplňte potřebný odkaz na tuto položku, to ovšem vyžaduje úpravu zdrojových souborů, ideálně formou "přepsání výstupu"

ad 3) Co je to "komponenta loginu"? Zkuste vytvořit položku nabídky "Přihlašovací formulář" a v té nastavte potřebná přesměrování.

05. čvn 2013 09:53 - 05. čvn 2013 09:54 #108272
Odpověď od BadaxX
Uživatel
2) pokud tomu dobře rozumím, tak v joomle 2.5 si nemůže registrovaný uživatel měnit heslo a případně základní údaje, které ho donutím vyplnit při registraci? To je docela základ... :( - Zdrojové kódy měnit nebudu, protože ze zkušeností to pak přemaže akorát první update...

3) Přihlašovací formulář samozřejmě mám vytvořený, jinak bych nemohl řešit problém s přihlašováním. Jak jsem popsal, problém se netýká modulu login, který se zobrazí jako položka nabídky. Ten pracuje v pořádku a nastavení v něm také. Popisoval jsem přihlašovací okno, který vyskočí v místech hlavních článků, pod chybovým hlášením. Tato přihlašovací okna vyskakují poté, co se snažíte dostat např. přes odkaz někam, kde je podmíněno registrací. - Připojil bych img, ale jaksi to zde nefunguje :( - předpokládám, že tento problém, který se blokne na "..../component/users/?task=user.login", a tam nahlásí neplatný token, bude problém komponenty loginu ... (zde nechápu vaší otázku, "co je to komponenta loginu?" :)

05. čvn 2013 11:40 #108277
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
2 - reg. user si muze menit heslo i ostatni sve udaje, pokud mu to povolit (napr menit nick mu muzete zakazat)

3 - obrazek hodte na nejaky server a dejte na nej odkaz a je to

Joomla! pro každého

Powered by Fórum