Přesun webu ze subdomény na www

Velitel
11. bře 2013 15:15 #105236
Ahoj řeším tady menší problém,mám doménu hostovanou u banan.cz s jejich redakčním systémem,který se mi moc nelíbí.Proto jsem vytvořil na subdoméně new.blabla.cz nový web v joomle.teď jde o to jak ho ze subdomény new přesunout do www,první krok je jasný smažu jejich redakčák na www (předtím jsem ho nechal zazálohovat) kontaktoval jsem podporu a bylo mi řečeno,že stačí pouze přejmenovat složku new na ftp na www, což se mi zdá jako kravina.(můžu sem vložit i kompletní přepis chatu s technikem podpory).Původně jsem žádel prozatím o přesměrování,což není možné takže z toho vyplynulo tohle.A další dotaz,co mysql databáze atd.....
Omlouvám se jsem nováček a moc se ještě nevyznám :-)
Díky Radek

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ghost
11. bře 2013 15:20 #105237
a proc by to mela byt kravina?
soucasne WWW prejmenuj na OLD
soucasne NEW prejmenuj na WWW
(samozrejme vse malym)
a presun je hotov
pak si v configuration.php oprav cesty k temp a log a pokud nemas nejake dalsi zasahy ci neco divneho, tak web pojede

Joomla! pro každého

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Velitel
11. bře 2013 15:31 #105239
úžasná taškařice :P akorát ještě radu jak upravit cestu v konfiguration.pokud je uvedena cesta k temp v tomto tvaru
'/srv2/www/sdhradejovice.cz/subdomains/new/tmp';
,jak bude potom vypadat?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
11. bře 2013 15:34 #105240
'/srv2/www/sdhradejovice.cz/subdomains/www/tmp';

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Velitel
11. bře 2013 15:36 #105241
Díky a ještě tam mám tohle
public $user = 'new.sdhradejovice.cz';
mám superusera taky přejmenovat?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Velitel
11. bře 2013 15:37 #105242
nebo respektive vše kde je uvedena subdoména new?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cony
11. bře 2013 15:56 #105244
Ale to je user k databázi. Budete stěhovat i databázi?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od karel
11. bře 2013 15:56 - 11. bře 2013 15:58 #105245
Hodnota public $user je login k databázi (DB), a pokud po jakékoliv změně bude jiný a má-li se aplikace připojit do DB, budete muset uvedenou hodnotu změnit.

Stejně tak uživatel (superadmin) - může se jmenovat (skoro) jakkoliv.

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Velitel
11. bře 2013 17:20 #105252
dobře a ted jak to udělat abych datebázi nemusel přenášet,případně jak ji přenést jsem v tom poněkud lama ale rychle se učím.Zkusil jsem vyexportovat současnou databázi z new do souboru a naimportovat ji do www ale nic respektive se objevilo toto
Chyba

SQL-dotaz:

--
-- Databáze: `new_sdhradejovice_cz`
--
CREATE DATABASE `new_sdhradejovice_cz` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

MySQL hlásí: Dokumentace
#1044 - Access denied for user 'www.sdhradejovice.cz'@'localhost' to database 'new_sdhradejovice_cz'

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
11. bře 2013 17:52 #105253
Nejjednodušší byste měl, přenást web pomocí Akeeba Backup. AB nainstalovat na new, vytvořit zálohu. Tu pak nakopírovat do čistého www společně s kickstart.php a tento spustit. Pomocí průvodce se vám vše nastaví správně samo, případně bude požádán o nějaké to heslo. Nic vám nebude chybět a zlobit.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Velitel
11. bře 2013 18:01 #105255
tak zatím testuji nahrál jsem zpět configuration.php ze zálohy a změnil pouze subdoménu u logu a tmp na www,databázi jsem ponechal starou na new.Jediný co mi to provedlo tak mi to zmršilo uložený hesla ve firefoxu na nějakou nesmuslnou hodnotu,ale po ručním zapsání se jde přihlásir jak na web tak do administrace,zkoušel jsem přidat nějaké články a vše zatím běží.Tak uvidíme

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
11. bře 2013 18:06 #105256
Hesla uložená v prohlížeči vám to nezmršilo. Prohlížeč si pamatuje pro subdoménu new a vy se chcete přihlásit na www hesly z původního systému co tam byl. Prostě je zadejte a zapamatujte znova.

Databázi máte pravděpodobně společnou, je jedno zda ji voláte z new, nebo www. Fungovat by to mělo vždy.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Kateřina
30. dub 2018 14:31 - 30. dub 2018 14:34 #135387
Dobrý den,
dnes jsem dle této diskuze provedla přesun ze subdomény na hlavní doménu, tedy do složky www ze složky novy.
Pro přesun jsem použila Akeeba backup a kickstart.php. Proces se celý vydařil. Ovšem, teď mám pár otázek ohledně vytvořených databází. Během procesu přesunu jsem musela vyplnit přihlašovací údaje databáze, kterou jsem dle pokynů měla mít připravenou předem. Takže nyní mám kvůli tvorbě nových stránek vytvořené 3 databáze, ta hlavní www (na té mám databázi starého webu, který jsem zálohovala a přejmenovala, aby nebyl viditelný), pak kvůli subdomény novy (tam jsem vytvářela nový vzhled webu), a poslední databáze dnes vytvořená kvůli přesunu. Do této databáze jsem se přihlásila, je tam stejný obsah databáze jako v "novy". V configuration.php (ve složce www) jsou ale uvedeny údaje o databázi stejné jako v configuration.php ve složce novy. Není tam uvedená ta nová databáze. Nevím, jestli je to takto v pořádku.
V adresáři bych chtěla mít jen složku www tedy stránky a k tomu hlavní databázi s názvem hlavní domény.
Mohu datábázi přestěhovat a ostatní smazat?
Děkuji za radu. K

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Cufe
30. dub 2018 14:37 #135388
Obecně platí: připojování do DB je skrze nastavení v souboru configuration.php Obsah databáze si tedy můžete přesunout do kterékoliv databáze, je potřeba si jen v onom konfiguračním souboru nastavit správné přihlašovací údaje.

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.