Presun na jinou domenu

Radek Altmann
01. úno 2013 13:24 #103278
Ahoj, presunul jsem hotovy web na jinou domenu, prepsal configuration.php, stranky sice fungujou, ale pouze jako cista instalace bez obsahu. Puvodne tam byla nova instalace, ale tu jsem celou smazal a prekopiroval jiz hotovy web.

Budu vdecny pokud mi nekdo poradi kde jsem udelal chybu. Diky.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
01. úno 2013 13:41 #103280
Víte, obsah stránek je v databázi a na tu jste se vykašlal. Je nutno přesunout jak soubory, tak databázi a to nejlépe nějakým nástrojem, třeba Akeeba Backup a následně Kickstart.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Radek Altmann

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Věra Marková
01. úno 2013 13:47 - 01. úno 2013 13:47 #103281
.. aha, už nic :D

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Radek Altmann
01. úno 2013 14:14 #103282
Udelal jsem export databaze z puvodni a nasledne import na novou, ale porad stejny.
Export jsem udelal prostrednictvim hostingu. Nebo to musi byt jinak?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Radek Altmann
01. úno 2013 14:30 #103283
Tak uz se mi podarilo rozbehnout, delal jsem chybu v configu prepisoval jsem jeden radek, ktery se nemel.
Ale jeste bych potreboval poradi zde menit nebo nemenit nasledujici radky v configu:
public $log_path =
public $tmp_path =

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Radek Altmann
06. úno 2013 21:59 #103622
Zdravim,
tato chyba (500 - Došlo k chybě, XML soubor nebyl načten) se mi zobrazi pri snaze otevrit clanek pro editaci v admin rozhrani. Editace clanku pres webove rozhradi jde.

Web byl presunut z jine domeny. Databazy jsem exportoval a importoval v configu jsem prepsal polozky dle navodu. Nic mene nekde jsem udelal chybu. Budu vdecny za radu jak napravit.

Diky

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
06. úno 2013 22:45 #103624
Jak jste přesunoval? Jak jste upravoval?
Udělejte to znova a pořádně, pokud si nejste absolutně jistý co a jak děláte, použijte Akeeba Backup + Kicstart.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Radek Altmann
06. úno 2013 23:18 #103625
Tak nevim kde byl problem, vse jsme udelal znova stejne a ted to funguje.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
06. úno 2013 23:30 #103626
Mezi klávesnicí a židlí. Jinde to nehledejte. Pokud nepoužijete správný postup se správnými nástroji můžete čekat chyby. A bohužel i po odstranění této chyby. Ta totiž nemusí být poslední.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Zbyněk
10. úno 2016 08:43 #125724
Zdar. Vím, že je to starší téma... Nicméně... Třeba se to někomu bude hodit. Strávil jsem s tím pár dnů a pročetl mnoho stránek.
Přecházel jsem s webem na jinou doménu. Je sice pěkné, že všichni píší, že není problém ale problém nastal...
Jak a kde a co.
Cizí web. Doména po expiraci. Záloha obsahu a databáze. Já. Já umí jen plnit obsahem a velmi málo v php a 0 v databázích... Já umí číst a je tvrdohlavý :-)

Ad1. Nikomu nevěř :-) Poskytovatel služeb mi stéle tvrdil, že cesta k temp a log je správná. Omyl. Nebyla. Pomohla až automatická instalace Joomla! Kde cestu vyčtete z configuration.php. Automatickou instalaci přes ftp jsem našel zde: navody.c4.cz/
Ad2. Kecy, že starší verze poběží pod moderním PHP. Nepoběží. Musíte nastavit verzi php podle předchozí instalace.
Ad3. Pozor za pojmenování databáze. Pokud chcete z nějakého důvodu pojmenovat databázi jinak, myslete na to, že ze zálohy získaná databáze má v sobě i původní svůj původní název. Stačí editovat v PSPad. Jinak nepoběží. Název databáze včetně hesla najdete v configuration.php
Ad4. Přenos zálohy do nového adresáře. Musíte zachovat velikost názvů souborů. To pro ty s Total Commander.

Na závěr si ještě neodpustím dodat pár slov. Na webu jsem v DF narazil na spoustu odpovědí a řešení. Žádné však nefungovalo. Zvláštní je přístup typu: O oku nic nevím ale ucho je kousek a o uchu toho vím moc a moc.... Nebo otázky PROČ jiná doména? Toto ovšem váš / náš problém nevyřeší. :-)
Přeji pěkný den.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.