Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Joomlacheck a instalace

08. říj 2012 21:39 #98446
Joomlacheck a instalace od domorodec
Začátečník
Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu. Týká se instalace Joomlacheck. Na stránkách se píše toto:1. Extract the zip file downloaded and upload both the files (Joomlacheck.php and Joomla15.txt) to the root directory of your domain.. Chtěl bych se zeptat, když dělám momentálně úpravy a testování na localhostu. Kde se nachází tedy složka root? Pokud je to např. složka www, kde mám další složku nazvanou joomla a v ní soubory joomla, tak je root složka www, nebo složka joomla? - do obou jsem nahrál ( pro jistotu ) oba soubory, nicméně nevím, jak tento doplněk spustit. V administraci joomly, se nic nového nezobrazuje. Pokud je složka root jinde, pak je to jasné. :)

Domorodec

08. říj 2012 21:58 #98447
Odpověď od Cony
Moderátor
Root složka bude určitě v tomto případě myšlena root složka Joomly, tedy u Vásten adresář Joomla (je to ta složka kde máte configuration.php). Doplněk Joomlacheck neznám, ani jsem jej nenašel na JED ani na Google, ale podle popisu si zřejmě pak máte otevřít soubor Joomlacheck.php v prohlížeči, tedy něco jako localhost/joomla/Joomlacheck.php (nebo jak máte Joomlu nainstalovanou).
Co by měl ten doplněk umět?

08. říj 2012 22:14 #98449
Odpověď od domorodec
Začátečník
Děkuju, bylo to ono. Nevím, jak jste na to přišel, ale klobouk dolů před Váma ;) .

Co se týká tohoto rozšíření, protože se snažím, než zveřejním stránky, nějakým způsobem ošetřit joomlu, dočetl jsem se, že je tento doplněk perfektním nástrojem pro sledování aktivit. Zde posílám odkaz, možná Vás to zaujme :) .
Zde je odkaz

Domorodec

08. říj 2012 22:36 - 08. říj 2012 22:40 #98453
Odpověď od Bong
Moderátor
To ale nemá s ošetřením Joomly nic moc společného, před ničím vás to neochrání, ale je to výborná pomůcka na zjišťování původnosti a nepoškozenosti souborů, atp...

Všiml jsem si z vašich příspěvků, že jste tak trochu lehce paranoidní (nic ve zlém). Zkuste nějaký komplexní nástroj na ochranu stránek. Ono lepit to takhle po kouskách z různých rozšíření, je nepraktické a může to být svým způsobem i nebezpečné.

Zkuste se po nich rozhlédnout, například nad takovým RSFirewall! chrochtají všichni opevňovači webů blahem.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

08. říj 2012 22:51 #98454
Odpověď od domorodec
Začátečník
:lol: to je v pohodě. Víte, lepší je řešit tyto věci najednou, byť i trošku paranoidně :lol: , než pak brečet nad tím, že člověk něco podcenil. XXX krát se zde píše, co tak sleduju, jak nováčci podceňují různé věci apod. ( i já jsem nováček )takže si myslím, že pokud se někdo snaží v tomto směru něco podniknout, je to dobře. A díky tomuto fóru vždy natrefím na nějakou radu a nebo pomoc, která je ještě lepší, než to, co jsem si původně myslel, či chtěl učinit. ;) Děkuji i za Váš tip.

Domorodec

Powered by Fórum