Přehrávání videa

Ernst
15. říj 2014 12:50 #118452
Poradíte mi někdo nějaký modul či plugin, který by přehrával videa a měl český překlad?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
16. říj 2014 11:58 #118465
A odkud ty videa jsou? Kde je budete používat a zobrazovat? Bude tam nějaké videogalerie?

V podstatě nic nepotřebujete. Nejčastěji se do článků vkládjí videa z YouTube a dalších zdrojů. Stačí zkopírovat kód pod videem a vložit do článku...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
16. říj 2014 14:01 - 16. říj 2014 14:08 #118471
Bude tam galerie videí, jedno video v desítkách MB, ty budou přímo na stránkách.
Na ně se bude odkazovat i z článků. Pokud by byly i větší soubory, dal bych si je na youtube nebo na jiné FTP.
V podstatě jde jen o videa o škole.
Hledal jsem hledal a jako vcelku dobré se mi zdá extensions.joomla.org/extensions/multime...yers-a-gallery/27106
Co bude nutné si budu muset přeložit sám.
Zatím to mám v testu, večer to bude vidět i na www.zs-janskeho.cz

Díky za zájem, pokud znáte nějaký příhodnější modul, rád si nechám poradit.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
16. říj 2014 16:48 #118472
Tak na www.zs-janskeho.cz/index.php/videa je výsledek k vidění, jen bych poprosil, asi speciálně Bonga, zda by mi neporadil kde hledat, jak přeložit to "Videos" ( www.zs-janskeho.cz/index.php/videa/category/1-tv-13 )

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
17. říj 2014 11:23 #118480
Takhle z hlavy neporadím. Ale zjistit to můžete dle vlákna: www.joomlaportal.cz/forum/64-cestina-pro...nakupni-kosik#117080

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Ernst

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
17. říj 2014 16:20 #118485
S tím laděním jazyka je to dobrý tip, to jsem neznal. jsou u toho otazníčky.
Základní pojmy jsem přeložil přepsáním jazyka, protože se jedná jen o pár proměnných, který jsem si zjistil v ini souborech, ale to Videos (počet videí) jsem nikde nenašel, dokonce ani ve zdrojích v php .
Tak jsem to v zobrazení vypnul, ale vrtá mně stále hlavou, odkud se to tam bere.
Na základě naťuknutí od Vás jsem na to přišel. Já přeci pro přepsání jazyka nemusím znát název proměnný, ale mohu přepsat jen to videos

Jazyková konstanta: Videos
Text: Počet videí

Díky za navedení správným směrem

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
17. říj 2014 17:44 #118486
Jeden problém mi tam zůstal - www.zs-janskeho.cz/index.php/videa/video/3-dracek
Je tam anglický formát datumu a opravdu nemohu najít, kde je to nadefinováno.
Potřeboval bych tam dát date format LC3.

Můžete mně ještě jednou poradit?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
17. říj 2014 17:47 #118487
Ano, tak nějak to je. Použít jako konstantu můžete cokoli, co objevíte mezi otazníky.
Ale má to svá omezení. Nelze použít (přeložit) nic kromě písmen a čísel, sežere to i podtržítko a mezeru. Také nelze použít některé systémové hlášky (klasicky třeba YES a NO).

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
17. říj 2014 18:38 #118490
s tím formátem data nemáte nějakou dobrou radu?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
17. říj 2014 19:04 #118492
Hledejte v šabloně rozšíření. Bude to někde v components/com_yendifvideoshare/views/NECO/tmpl/default.php

Najděte výskyt "date", třeba "date('jS F Y',..." a právě to 'jS F Y' je formát data, případně času. Změňte si to podle libosti kdekoli v šablonách. Pro ochránění před přepsáním při aktualizaci rozšíření použijte override šablony.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Ernst

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
17. říj 2014 20:13 #118493
Tak jsem nad tím strávil cca hoďku a našel jsem.
Musel jsem hledat ručně, protože win 8 si s takovýmto vyhledáváním nějak neví rady.

Kdyby to někdo potřeboval, tak:
com_yendifvideoshare_1.1.0.zip\components\com_yendifvideoshare\views\video\tmpl\default.php, řádek 79

<?php echo JText::_('YENDIF_VIDEO_SHARE_ADDED_ON') . ' ' . date('j. n. Y', strtotime($this->item->created_date));?>
bylo tam to 'jS F Y', to jsem si u funkce date() také našel
Chtěl jsem tam dát proměnnou DATE_FORMAT_LC4, ale nějak se mi to nedaří. Budu to zkoušet nebo jak to má být správně?

Jinak než tímto zásahem do zdroje se to asi nedá udělat?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Ernst
17. říj 2014 22:46 #118494
Tak s tou proměnnou je to:
<?php echo JText::_('YENDIF_VIDEO_SHARE_ADDED_ON') . ' ' . date(JText::_('DATE_FORMAT_LC4'), strtotime($this->item->created_date));?>

Vždy doporučuji použít raději proměnné, protože pak si formát data můžete měnit v css šablony pro všechny moduly současně.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.