S češtinou nefunguje ukládání.
14. bře 2014 16:59 #114999
Dobrý den,
snad mi někdo poradí s obrovským problémem prosím
Po nainstalování poslední nebo i starší češtiny a jejím zapnutí nefunguje korektně tlačítlo Uložit nebo Uložit a zavřít. Po editaci čehokoliv a následnám Ukládání vykopne na přihlášení do adminu.
Pokud ponechám v adminu angl tak funguje vše, tak vypadá na problém s češtinou.
Joomla 2.5.1.9., šablona SJ Cars
Předem děkuji
snad mi někdo poradí s obrovským problémem prosím

Po nainstalování poslední nebo i starší češtiny a jejím zapnutí nefunguje korektně tlačítlo Uložit nebo Uložit a zavřít. Po editaci čehokoliv a následnám Ukládání vykopne na přihlášení do adminu.
Pokud ponechám v adminu angl tak funguje vše, tak vypadá na problém s češtinou.
Joomla 2.5.1.9., šablona SJ Cars
Předem děkuji
14. bře 2014 19:04 #115002
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Ten problém je v administraci, nebo v uživatelské části? V té uživatelské části jste zkoušel standardní šablonu?
14. bře 2014 19:19 #115008
Odpověď od Radek
Uživatel
Problém je jen v administraci a jen u cestiny.
U standartni sablony take, ale jaka je sablona ve frontu pouzita je pravdepodobne ted jedno.
Navic se zmeny ani neukladaji. Jakmile ale prepnu na naglictinu, je vse v poradku.
Nainstalil jsem desitky joomly, ale s takovou chybou jsem se nikdy nesetkal.
U standartni sablony take, ale jaka je sablona ve frontu pouzita je pravdepodobne ted jedno.
Navic se zmeny ani neukladaji. Jakmile ale prepnu na naglictinu, je vse v poradku.
Nainstalil jsem desitky joomly, ale s takovou chybou jsem se nikdy nesetkal.
14. bře 2014 19:28 - 14. bře 2014 19:30 #115009
Odpověď od Bong

Moderátor
Nenapadá mě jediný důvod proč by měl být problém s češtinou právě v tomto. Vyzkoušeno s J2.5.9 a poslední češtinou, vše funguje.
Nemáte na webu problém s vlastnictvím složek a souborů? Zkusil jste Joomlu aktualizovat (opravit, tedy nainstalovat kompletní instalačku jako kterékoli jiné rozšíření), případně opravit databázi (jak v Joomle tak phpMyAdmin)? Ve Správce jazyků vše řádně nastaveno?
Nemáte na webu problém s vlastnictvím složek a souborů? Zkusil jste Joomlu aktualizovat (opravit, tedy nainstalovat kompletní instalačku jako kterékoli jiné rozšíření), případně opravit databázi (jak v Joomle tak phpMyAdmin)? Ve Správce jazyků vše řádně nastaveno?
14. bře 2014 22:41 #115012
Odpověď od Radek
Uživatel
Tak jsem zkusil preinstalit joomlu, ve spravcich jsem i zkusil stahnout cestinu z instalacniho balicku primo v adminu. Porad nic 
0777 jsem dal na vsechny slozky, nic. zapl ladeni chyb, tam sice byla nejaka chyba v prekladu K2, naisntalil jsem cestinu, ale opet nic.
Na PHP jsem zapl zobrazeni chyb, ale nevyskoci nic. Prekerni situace, obesel bych se samozrejme bez cestiny v adminu, ale vypisuje spatne ceske znaky v polich kde je potreba cestina, např DIČ...

0777 jsem dal na vsechny slozky, nic. zapl ladeni chyb, tam sice byla nejaka chyba v prekladu K2, naisntalil jsem cestinu, ale opet nic.
Na PHP jsem zapl zobrazeni chyb, ale nevyskoci nic. Prekerni situace, obesel bych se samozrejme bez cestiny v adminu, ale vypisuje spatne ceske znaky v polich kde je potreba cestina, např DIČ...
15. bře 2014 01:10 #115015
Odpověď od Cony

Moderátor
To je trochu zvláštní. I když máte Joomlu v angličtině, české znaky by měly být zobrazeny správně (a třeba i azbuka nebo čínština). Joomla je v UTF-8, zobrazí tedy úplně vše. Není problém spíš v databázi? Máte nastavený správně charset a collation?Radek_cz napsal: ale vypisuje spatne ceske znaky v polich kde je potreba cestina, např DIČ...
17. bře 2014 11:38 #115040
Odpověď od Radek
Uživatel
collation connection utf8_general_ci
collation database utf8_general_ci
collation server utf8_general_ci
Vse utf8, jeste jsem ejdnou zkusil smaznout a nainstalovat, zkusil jsem i základní šablonu, stejný problém, když je zaplá čeština v adminu.
Pokud ponechám angl admin, tak nevypisuje české znaky, ale otazníky ve frontu i v adminu.
Ale myslím, že s databází nebude problém, s jinou instalací joomly funguje.
collation database utf8_general_ci
collation server utf8_general_ci
Vse utf8, jeste jsem ejdnou zkusil smaznout a nainstalovat, zkusil jsem i základní šablonu, stejný problém, když je zaplá čeština v adminu.
Pokud ponechám angl admin, tak nevypisuje české znaky, ale otazníky ve frontu i v adminu.
Ale myslím, že s databází nebude problém, s jinou instalací joomly funguje.
17. bře 2014 11:50 #115041
Odpověď od Radek
Uživatel
ještě jedna zajímavost, pokud vytvořím menu tak nevypisuje správně češtinu. Pokud je puštěn VM kategorie a bere tedy kategorie z VM tak je čeština v pořádku. Takže si myslím, že je jen problém s češtinou v adminu.
17. bře 2014 12:09 #115042
Odpověď od Bong

Moderátor
Měl byste používat utf8_czech_ci, teprve pak bude vše pracovat správně. Ale to je jen poznámka, ne řešení vašeho problému.
Takže rozumím tomu dobře, že čeština je v překladu v pořádku, řádně se zobrazuje a problém je se zobrazením českých znaků uložených do databáze?
Jedná se o novou instalaci, nebo odněkud přesunutou? Co je to za hosting? Používáte jej běžně?
Zkusil jste vše (kompletně) smazat a provést čistou instalaci?
Takže rozumím tomu dobře, že čeština je v překladu v pořádku, řádně se zobrazuje a problém je se zobrazením českých znaků uložených do databáze?
Jedná se o novou instalaci, nebo odněkud přesunutou? Co je to za hosting? Používáte jej běžně?
Zkusil jste vše (kompletně) smazat a provést čistou instalaci?
17. bře 2014 12:21 #115043
Odpověď od Radek
Uživatel
Je to testovací web, resp. prostor, kde jsem instaloval desítky jiných VM a bez problémů. Je u českého-hostingu a virtual server.
Asi bude celá instalace včetně šablony se nestandartně chovat, vypadá, že bude jednodušší na ni zapomenout
Asi bude celá instalace včetně šablony se nestandartně chovat, vypadá, že bude jednodušší na ni zapomenout