Problém se zobrazováním češtiny v šabloně v IE8

Martin
25. čen 2013 15:53 #108852
Ahoj, nevím si rady s tímto problémem, v IE8 se mi zobrazuje špatně čeština v některých nadpisech, horním menu a v hlavičkách modulů. Mám Joomla 2.5.11, upgradoval jsem ze starší verze a převáděl obsah, musel dát jinou šablonu, kterou jsem upravoval. Problém bude nejspíš někde v šabloně, zkusil jsem tam jinou a ta se mi zobrazila správně. V ostatních prohlížečích není problém. Adresa webu je www.smrcna.cz Koukal jsem do hlavičky, ale znám jen HTML, v PHP se bohužel nevyznám. Předem děkuji. Martin

Přikládám kousek kódu z hlavičky ze souboru index.php šablony, kde tuším že by mohl být problém.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" " www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd ">
<html xmlns=" www.w3.org/1999/xhtml " xml:lang="<?php echo $this->language; ?>" lang="<?php echo $this->language; ?>" >
<head>
<jdoc:include type="head" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/system/css/system.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/system/css/general.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/template.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/<?php echo $this->params->get('colorVariation');

?>.css" type="text/css" />
<!--[if lte IE 6]>
<link href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/ieonly.css" <?php include_once('html/pagination.php');?>

rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->
</head>

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ghost
25. čen 2013 15:58 #108854
kde presne to blbne - prosel jsem par stranek a vsude je to ok
kus php hlavicky je celkem k nicemu

Joomla! pro každého

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Martin
25. čen 2013 16:14 #108855
Udělal jsem screen, ale bohužel mi sem nejde vložit obrázek, to pole přílohy mám neaktivní. Zobrazuje se špatně to vodorovné menu a nadpisy modulů... zkusím sem nějak dostat ten screen.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Martin
25. čen 2013 16:38 #108856
www.smrcna.cz/images/phocagallery/others...a_thumb_l_screen.jpg
alespoň takto, snad tam něco bude vidět.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Bong
25. čen 2013 17:48 #108860
Také nic divného nevidím.Zkuste se podívat do vašeho nastavení v prohlížeči: Stránka - Kódování, jestli tam třeba nemáte něco natvrdo...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Martin
26. čen 2013 08:56 #108900
Děkuji, zkusil jsem, ale v IE8 jsem měl nastavené automatické kódování, správně to přiřadilo UTF-8, zkoušel jsem různě přepínat, ale jen to rozhodí i ostatní texty, které jsou jinak v pořádku. V IE9 na Win7 se to podle všeho zobrazuje správně, takže problém bude asi jen u starších verzí IE. Zkusil jsem tam zapnout konzoli ladění chyb, ale nic moc z toho nevyčtu, je tam nějaký problém, ale týká se podle všeho jen phocamaps. Nemám v tomto směru moc zkušeností, ale kdyby byl problém například v databázi, tak by se to projevovalo ve všech prohlížečích? V databázi jsem si totiž všiml, že asi u 3 tabulek není porovnání utf8_general_ci jako u zbytku, ale latin1_swedish_ci. A to celkové porovnání mi to ukazuje také to latin1_swedish_ci.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.