Přihlásit se

Šablona BEEZ5 - úprava názvů pozic

08. srp 2014 20:21 #117407
Šablona BEEZ5 - úprava názvů pozic od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý večer,
trochu jsem se ponořil do studování základní šablony BEEZ 5 , kde jsou složky language/en-GB , ve které je např. soubor en-GB.tpl_beez5.sys.ini , který by měl upravovat popis pozice šablony.
Např.
position-0 a vedle se zobrazí beez5(Search)
když slovo Search ve výše uvedeném souboru přepíšu na Hledat , tak se to pri volbě pozice nezmění.
Můžete mi prosím někdo poradit co dělám špatně, případně, zda moje domněnka o změně popisu pozice není mylná.

Předem moc děkuji a přeji hezký zbytek večera.

08. srp 2014 23:06 #117408
Odpověď od Cony
Moderátor
Místo je to skoro správné. Platilo by pro všechny jiné šablony než systémové (obsažené v původní instalaci Joomly). Lepší řešení by ale i v tom případě bylo pro češtinu vytvořit vlastní soubor, tj languages/cs-CZ/cs-CZ.tpl_beez5.sys.ini a překlady řešit v něm.

Pro Beez 5 musíte hledat překlad na klasickém umístění, tj ve složce language přímo v kořenové složce Joomly.
Poděkovali: Pavel

09. srp 2014 10:29 - 09. srp 2014 10:29 #117409
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý den,
děkuji za vysvětlení, ale měl bych prosím ještě jeden dotaz. Pokud budu chtít upravovat popis pozic u jiných šablon, tak soubor CZ.tpl_XXX.sys.ini by měl být uložen v složce language/cs-CZ u šablony nebo přímo na rootu ve složce language/cs-CZ ?

Předem moc děkuji a přeji hezký den.

09. srp 2014 11:11 #117410
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý den,
nějak se mi nedaří, Jako vzor jsem použil od šablony BEEZ5 soubor cs-CZ.tpl_BEEZ5.sys.ini , který je na rootu ve složce language/cs-CZ název BEEZ5 jsem nahradil názvem své šablony a to samé jsem udělal i uvnitř souboru. Ale bohužel jsem žádnou změnu nezaznamenal.
Můžete mi prosím poradit v čem dělám chybu, případně na co jsem zapomněl.

Moc děkuji.

09. srp 2014 11:32 #117411
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Zkoušel jsem i soubor uložit do složky language/cs-CZ ve složce se šablonou, ale též bez úspěchu :(

09. srp 2014 22:34 #117415
Odpověď od Cony
Moderátor
Pro vlastní šablonu by měly být jazykové soubory ve složce šablony. Tj. pokud se sablona jmenuje např. "mojesablona", je tedy ve slozce /templates/mojesablona tak jazykové soubory s češtinou by měl být
/templates/mojesablona/language/cs-CZ/cs-CZ.mojesablona.ini
/templates/mojesablona/language/cs-CZ/cs-CZ.mojesablona.sys.ini

V souboru sys.ini by měly být konstanty, které jsou důležité v administraci, tedy např. Vaše názvy pozic. Aby to fungovalo, musí být ozice správně uvedené v manifestu šablony (templateDetails.xml) např. takto
Code:
<positions> <position>header</position> <position>left</position> <position>bottom</position> </positions>
v souboru cs-CZ.mojesablona.sys.ini pak budete mít toto
Code:
TPL_MOJESABLONA_POSITION_HEADER="Hlavička" TPL_MOJESABLONA_POSITION_LEFT="Levý sloupec" TPL_MOJESABLONA_POSITION_BOTTOM="Pod obsahem"
Pak v administraci uvidíte při volbě pozice v popup dialogu české názvy.
Poděkovali: Pavel

10. srp 2014 18:37 #117418
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý večer,
moc děkuji za Vaši odpověď. Chvíli mi to trvalo, než jsem na to přišel. B)
Jenom bych chtěl podotknou pro ostatní, kteří by to chtěli zkoušet, že v souboru cs-CZ.tpl_mojesablona.sys.ini musi být název šablony a stávajicí pozice velkými písmeny a to co je v uvozovkách, tam si můžete napsat co chcete, jinak to nebude fungovat.

Přeji hezký zbytek dne.