Artisteer a CSS

Šárka
16. čen 2013 10:22 #108609
Dobrý den, prosím o radu. Vytvořila jsem šablonu přes Artisteer 4 a po vložení (JOOMLA! 2,5) zjistila, že ačkoli obsahuje 5 zvláštních souborů CSS, tak všechny stránky stále obsahují obrovské objemy vložených stylů. Je tam třeba zvláštní soubor, který např. definuje

h2
{
color: #9A97A1;
margin: 10px 0 0;
font-size: 22px;
font-family: Arial, 'Arial Unicode MS', Helvetica, Sans-Serif;
}
ale zápis h2 ve zdrojáku vypadá takto
<h2 style="text-align: center;"><span style="color: #9A97A1 ;"><span style="-webkit-border-vertical-spacing: 10px;"><span style="font-size: 22px;"><span style="color: #9A97A1;">Novinky</span></span> </span> </span>
</h2>
Kde je chyba a co s tím můžu udělat? Stránky jsou příliš objemné. Mám ty styly na stránkách vymazat a odkázat do externích css souborů? Jak?
Prosím o radu, díky!

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ghost
16. čen 2013 12:03 #108611
a neni to nahodu styl daneho clanku - vypada to tak
=> odstrante styl z toho daneho clanku a pak se da resit dale

Joomla! pro každého

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Šárka
16. čen 2013 12:23 #108612
Je to styl článku. Myslela jsem, že i články načtou defaultní styl. Jak ho odstraním z článku?
Omlouvám se za, asi hloupé dotazy, nejsem programátor, jen si dělám vlastní weby (jednoduché redakční) a občas něco malého pro známé, baví mě to, ale živit se tím nehodlám... a stále se učím...:)
Díky!

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ghost
16. čen 2013 16:05 #108613
ten styl clanku jste si tam sama udelala pres editor ci v horsim pripade skopirovala z wordu
styl nejelep odstranite tak, ze clanek zkopirujete do poznamkoveho bloku a z nej pak zpet do editoru v joomle a pak doplnite to, co doplnit chcete (tucnost, oznaceni nadpisu, odkazy, ...)

Joomla! pro každého

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Šárka
16. čen 2013 18:20 #108623
Já to celé napsala v Artisteru, tak jsem předpokládala, že ty články přebírají předdefinovaný styl. Zkusím to, děkuji.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Šárka
21. čen 2013 11:27 #108786
Nezabralo to! :(
Akorát se mi rozjely celé stránky. Objem CSS se sice zmenšil, ale rozjelo se centrování obrázků, nadpisů, atd.
Takže jsem znovu nasadila původní šablonu. :(
Pořád mi nejde do hlavy, proč to JOOMLA! defaultně nenačte z toho Artisteeru?

A, mám ještě jeden dotaz. Stránky se správně zobrazují v Mozzile, ale v Exploreru jsou rozjeté. Co s tím můžu dělat? Díky!

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od ghost
21. čen 2013 14:13 #108790
uff
pokud se v nejakem prohlizeci neco zobrazuje blbe, je to bud sablonou, nebo stylem clanku
v clanku by idelane nemely byt temer zadne styly
napr
<p> bla bla bla</p>
misto
<p style="text-align: justify"> bla bla bla</p>

pojdme se tedy bavit konkretne
1. url webu, kde se vyskytuje problem
2. v jakem prohlizeci (vcetne verze) se problem vyskytuje
3. jak to ma byt?

Joomla! pro každého

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.

Odpověď od Jitka Šteffanová
23. čen 2013 22:59 #108824
ono není úplně ideální do joomly tahat se šablonou z Artisteeru i obsah, je to pak potřeba v joomle upravit. Lepší je v Artisteeru vytvořit jen šablonu, ale články a strukturu si vytvořit až v joomle.
Opravdu ty články, které vytvoříte už v Artisteeru, tak moc to CSS ze šablony neberou a mají vše definované zvlášť. Není to chyba joomly, ta už jen přebírá, co jí nahrajete do databází.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se nebo Vytvořit účet.