Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Ůprava vzhledu potvrzovacích emailů

05. pro 2012 11:55 #100666
Ůprava vzhledu potvrzovacích emailů od Aleš Herout
Uživatel
Dobrý den,
neporadí mi někdo jak ( kde ) upravit vzhled ( grafickou úpravu ) potvrzovacích emailů. Soubory s kódy bych našel, ale již dost dlouho si lámu hlavu jak emaily zobrazit, abych našel zdrojové kódy a mohl je upravit a přepsat. Omlouvám se, že to dávám sem, ale na virtuamartu mi s tímto nikdo nepomohl.

05. pro 2012 13:51 #100668
Odpověď od Bong
Moderátor
Do předmětu a těla emailu se vkládají texty ze souborů jazykových překladů. Tyto texty si můžete upravit dle potřeby a zpravidla v nich lze bez problémů používat HTML tagy. Aby jste o úpravy nepřišel při další aktualizaci jazykových balíčků použijte vestavěnou funkci v Joomle: Správce jazyků: Přepsání jazyku.

Pozn.: Úpravu je vhodné provést pro všechny jazyky, které používáte ve shopu. HTML tagy budou nebo nebudou fungovat v závislosti na formátu emailu (text/html). Dodržujte nová pravidla pro soubory překladu, například nesmíte použít uvozovky jinde, než na začátku a konci proměnné hodnoty, atd...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

05. pro 2012 16:23 #100677
Odpověď od Aleš Herout
Uživatel
Děkuji za odpověď. Jedná se mi však o grafickou úpravu emailu. Tzn. text je rozhozen, úprava mezer atd. Pokud toto upravuji v šabloně www.stránek , otevřu si ji v prohlížeči a pomocí nástroje pro vývojáře najdu zdrojový kód, např. velikost písma, mezery, barvu a pod., nastavím jiné hodnoty a když jsem spokojen tyto hodnoty ve zdroji přepíšu. Lze toto nějak provést i s emailem ?
Když zmiňujete Správce jazyků mám Czech a English, nainstalované zakoupené šablony a když nastavím jako výchozí Czech, zmizí mi ze stránek obsah. Je to normální ?
Možná jsou moje dotazy úsměvné, ale jsem samouk začátečník bez znalostí html.

05. pro 2012 18:14 #100678
Odpověď od Bong
Moderátor
Princip, jak dosáhnout kýženého (grafické úpravy) jsem vám popsal v předchozím příspěvku. Pro úpravu emailu potřebujete pouze editovat příslušný řetězec překladu a znát základy HTML. Vzhled totiž musíte vytvořit, ne jen upravit a v šabloně to nehledejte. I bez znalosti HTML to jde, například použít wysiwyg editor (klidně ten z Joomly) a kód pak vložit...

Bohužel přesněji vám neporadím, nevím co přesně chcete. Jaký obsah emailu, jakého emailu, co jej odesílá, Joomla nebo rozšíření? Atd...

Pokud vám zmizí český obsah stránek po přepnutí do češtiny, pak normální to není, ale zřejmě to tak máte nastaveno, těžko říct, pod ruce vám nikdo nevidí.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

05. pro 2012 18:46 #100682
Odpověď od Aleš Herout
Uživatel
Konkrétně potřebuji upravit potvrzovací emaily zákazníkovi po vytvoření objednávky ve VM2.
I tak děkuji za odpověď.

05. pro 2012 19:11 #100683
Odpověď od Bong
Moderátor
Tak hledejte v INI jazykových souborech Virtuemartu. Například potvrzení objednávky je:

COM_VIRTUEMART_CART_MAIL_SHOPPER_SUMMARY="<p><strong>Potvrzení objednávky</strong></p><p>Zakoupil(a) jste a potvrdil(a) objednávku v online obchodě <strong>%1$s</strong>.</p><p>Stav své objednávky můžete zkontrolovat vstupem do Vašeho osobního účtu</p>"

Vidíte to formátování v tučně označeném textu? Upravujte. Úpravy pak přeneste jak jsem psal do Správce jazyků: Přepsání jazyku. Způsob jak vložit Jazykovou konstantu a Text najdete při vkládání v pravé části stránky...

Stejně tak si můžete najít a upravit i další texty (nejen) emailů...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Powered by Fórum