Přihlásit se

Wedos - 2.5.7 - http://DOMENA.eu/domains/DOMENA.eu

05. říj 2012 13:12 - 05. říj 2012 13:13 #98332
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Co to je Domena a Domena.old. Jako ze Domena.eu je hlavni a old.Domena.eu je subdomena?

Tak potom
DOMENA (domena.eu) musite mit soubory nahrane ve www/domains/domena.eu
SUBDOMENA (old.domena.eu) musite mit soubory v www/subdom/old

Dale:
Ve www musite mit wedosacky .htaccess !!! Tudiz ve www bude jen slozka domains + subdom + .htaccess

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

05. říj 2012 23:13 #98345
Odpověď od Pavel M.
Začátečník
Pokud máš namysli zobrazování špatných linků v adresním řádku, kde se ti k subdoméně přidává to poddomena.domena.xy"/subdom/poddomena/"index.php, tak bych ti poradit mohl. Zrovna před hodinou sem to řešil na svém webu a konečně mam nastavenej .htaccess tak, aby jak na hlavním webu, tak na subdoménách ukazoval adresu v adresním řádku prohlížeče tak, jak má, včetně krásných SEO adres... ;)

Pokud bude zájem, dam k dispozici...

p4vel ;)

10. říj 2012 10:59 #98506
Odpověď od premag
Začátečník
Je zajem, jak jsi na to sel?

Diky :)

11. říj 2012 00:21 #98573
Odpověď od Pavel M.
Začátečník
>>> JAK NA "PĚKNÉ" SEO ADRESY NA WEDOSU <<<

1. Do rootu webhostingu (/www) vložit WEDOSáckej .htaccess

>>> Hlavní web <<<

2. Do složky "domains" vložit hlavní web "domena.xy" (popřípadě další aliasy) a v "configuration.php" tohoto webu nastavit:

public $live_site = ' domena.xy ';

2.1 Do složky s webem nahrát .htaccess pro Joomlu s vypnutým "#Options +FollowSymLinks"

>>> Poddoména <<<

3. Do složky "subdom" vložit poddoménu "poddomena.domena.xy" a v "configuration.php" tohoto webu nastavit:

public $live_site = ' poddomena.domena.xy ';

3.1 Do složky s webem nahrát .htaccess pro Joomlu s vypnutým "#Options +FollowSymLinks"

Nyní lze v administraci jak hlavního webu, tak poddomény v "Globální nastavení" nastavit "přátelské SEO adresy", tj:

- URL přátelské k vyhledávačům
- Použít přepis URL
- Přidat k URL příponu

Snad to někomu ušetří nervy... ;)

P.S. : Je dobré si před těmito úpravami promazat cache prohlížeče !!!

p4vel

Jelikož nefunguje přidání přílohy, zde je odkaz na potřebné soubory .htaccess:

leteckaposta.cz/361278085
Poděkovali: Wlashty

11. říj 2012 00:56 #98574
Odpověď od Pavel M.
Začátečník
Nějak to při ukládání příspěvku pomršilo text, u těch "public $live_site =" musí být před (sub)doménou "http://" !!!
Code:
Příklad: public $live_site = 'http://domena.xy'; public $live_site = 'http://poddomena.domena.xy';

p4vel

11. říj 2012 09:07 - 11. říj 2012 09:07 #98583
Odpověď od JoNy
Nováček
Zdravím, neomezí toto řešení možnost provozování multihostingu s více doménami na WEDOSu?

11. říj 2012 16:36 #98619
Odpověď od Pavel M.
Začátečník
Pravděpodobně by nemělo, nemůžu posoudit, neb mam na svém webhostingu jen jednu hlavní doménu a ostatní jsou poddomény, ale jelikož jsem vycházel z doporučeného návodu co psal Wedos, tak snad ano... ;)

p4vel

11. říj 2012 17:26 #98622
Odpověď od JoNy
Nováček
Zdravím, na WEDOSu dříve doporučovali umístit web s hlavní doménou do adresáře www a do složky domains weby na vedlejších (alias) doménách. Například u CMS Moodle instalovaném do domains jsem se nezbavil u adresy slova "domains" ani s pomocí podpory a musel jsem jej instalovat do složky www.

11. říj 2012 18:00 #98624
Odpověď od Pavel M.
Začátečník
O tomto problému vím, dělá mi to též u poddomény kde není Joomla, ale jen obyčejnej PHPkovej web. Tento můj předchozí návod se týká jen CMS Joomla, provozovaném na doméně/poddoméně na Wedosu!!! že lze hlavní web nainstalovat i do složky /www vím, ale je v tom pak bordel, když je mezi adresáři Joomly adresář "domains" a "subdom", je pak větší pravděpodobnost, že si to v zápalu mazání smažete i s poddoménama... :whistle:

p4vel

11. říj 2012 20:59 #98629
Odpověď od kadel_ul
Uživatel
hlavní doménu lze mít v /www a v adresari /domains multihostingove (alias) domeny ty uz pak jedou podle vlastniho .htaccess .Jediny problem jsem pri hlavni domene zaregistroval v subdomenach (to jsme vyresil rucni editaci .wedosackeho .htaccess . Pokud by nekdo mel problemy tak priklad zaslu. Chodi to bez problemu. Wedos mam od jejich zacatku , multihosting asi rok (6 domen) chodi to ok. Jen byl problem na Joomle s hackem skrz JCE ktery prepisoval .htaccess na vsech domenach (tim padem na vsech domenach pod jednim hostingem (ale i to se da vystopovat)
Wedos jinak Ok.

11. říj 2012 21:32 #98633
Odpověď od kadel_ul
Uživatel
RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^shop.domena.cz$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/subdom/shop/
RewriteRule (.*) /subdom/shop/$1 [L]

to je ukazka rucni editace .htaccess
(ten original wedos funguje jen v pripade ze mate domenu v adresari /www/domains)
tenhle editovany funguje pokud mate hlavni domenu jako ja v adresari /www

01. lis 2012 13:21 #99373
Odpověď od Wlashty
Začátečník

P4VEL napsal: >>> JAK NA "PĚKNÉ" SEO ADRESY NA WEDOSU <<<

1. Do rootu webhostingu (/www) vložit WEDOSáckej .htaccess

>>> Hlavní web <<<

2. Do složky "domains" vložit hlavní web "domena.xy" (popřípadě další aliasy) a v "configuration.php" tohoto webu nastavit:

public $live_site = ' domena.xy ';

2.1 Do složky s webem nahrát .htaccess pro Joomlu s vypnutým "#Options +FollowSymLinks"

Ahoj,
Nemáte někdo ten .htaccess pro joomlu? Na letecké poště už není.
Zkoušel jsem celej postup. Jen u htaccess jsem si nebyl jistej, takže popíši co jsem udělal.
Do htaccess.txt jsem vložil
# Options +FollowSymLinks
RewriteBase /
, uložil jako .htaccess a vložil do joomly.

Bohužel mi fungovala jen hlavní stránka a u ostatních mi to házelo chybu 404.

Možná jsem jen špatně upravil htaccess, za pomoc budu štastnej, už se tu s tím patlám týden :(
Dík za odpověď

01. lis 2012 13:29 #99374
Odpověď od Wlashty
Začátečník
Tak jsem našel v mém postupu chybu.
měl jsem vložit :
# Options +FollowSymLinks
#RewriteBase /
Teď už vše funguje :) Konečně

Díky P4VEL

04. lis 2012 19:44 #99464
Odpověď od Wlashty
Začátečník
Ahoj,
Předtím jsem si nevšiml, ale stále mám problém s adresou :(.
Na starém hostingu jsem měl například tuto adresu
betynka.eu/index.php/bazeny/sport-klub-u-divadla , avšak po změně je stránka na tomto url:
betynka.eu/bazeny/sport-klub-u-divadla.html - adresa nevypadá špatně, ale je jiná a tudíž budu muset nejspíš přepsat všechny statické odkazy na webu :( , pokud někdo nepříjdete se skvělou vychytávkou :)
Dík za případnou pomoc

04. lis 2012 20:26 #99467
Odpověď od Bong
Moderátor
Všechno je o nastavení. index.php se vám bude v adrese objevovat pokud vypnete Použít přepis URL. Koncovka .html se vám přestane objevovat, pokud ji vypnete Přidat k URL příponu.

Tím sice popřete to co jste tu řešil, adresy budou ohavné, ale když vám to vyhovuje...

Také netuším co myslíte tou potřebou přepisovat URL na webu. Jak odkaz na svůj vlastní web v textu a jinde vytváříte? Kopírováním z adresního řádku? Zkuste si nastudovat jak se to má dělat, pak vám nebudou vadit jakékoli změny v použití nastavení a rozšíření SEF URL, dokonce ani případná změna verze Joomly...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.