Přihlásit se

Re: Jednoduchý lighbox

31. kvě 2012 13:38 #94134
Jednoduchý lighbox od soko.ban
Uživatel
Prosím o radu, projel jsem kde co, zkusil kde co a pořád nemůžu najít to, co si představuju.

Potřeboval bych plugin, pomocí kterého úplná lama vloží do článku (wysiwyg) obrázek běžné velikosti (třeba 800x600). Při vložení se vytvoří automaticky thumbnail a odkaz na obrázek, který se pak zobrazí pomocí lightboxu. Ani by se nemusel umět posouvat šipkama na další obrázky v článku.

Důležitý ale je, ale by to vkládání bylo pro úplný lamy a nejlépe to bylo free.

Galerie typu Phoca jsou moc mocnej nástroj a je třeba nejdřív zakládat galerie atd, to moje lamy nezvládnou.

Díky za každej podnět

31. kvě 2012 13:58 #94138
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel

31. kvě 2012 14:01 #94139
Odpověď od soko.ban
Uživatel
Upřímě, týhle kategorie jsem si všim až po napsání dotazu. Slepě jsem lezl do galerií.
Teď to tak nějak projíždím... no něco zkusím. Doporučení by bodlo.

31. kvě 2012 14:15 #94141
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Já používám mavik Thumbnails (malinko jsem si ho upravil pro své potřeby), ale ten je pouze pro J! 1.5.
Ale třeba hned ten první, ImageSizer, by měl splňovat vaše požadavky. Pouze je nutné před uložením článku zmenšit přímo v editoru (např. tažením myši za roh fotky) fotku na požadavanou velikost náhledu.

31. kvě 2012 19:44 #94150
Odpověď od soko.ban
Uživatel
jj, díky.
Ten ImageSizer teď testuju... ale nevím co dělám blbě,... v editoru pro něj není podpora. Zapnul jsem v TinyMCE co se dalo, ale když kliknu na obrázek, taxe podbarví modře, ale tahací rohy nemá.. grrrr.

31. kvě 2012 19:52 #94151
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
To netuším ... já používám JCE.

31. kvě 2012 20:04 #94152
Odpověď od soko.ban
Uživatel
No já teď už taky a beze změny... to bude nějaká ptákovina, ale přijít na to jaka...

31. kvě 2012 20:32 - 31. kvě 2012 20:54 #94155
Odpověď od Bart
Moderátor
Moje doporučení: Všechny tyto body co jsem vyjmenoval jsou velmi jednoduché na použití - sám používám.
Navíc všechna tato rozšíření jsou přeložena. Češtiny najdeš na známých místech.

Dále rozhodně mohu doporučit pluginy od JoomlArt . Jedná se o JA PopUp - který automaticky z vloženého obrázku udělá obrázek s POPUP (k dispozici je několik POPUP enginů). Za zmínku stojí i JA Thumbnail (není to čistě popup engine).
Poděkovali: soko.ban

31. kvě 2012 20:41 #94156
Odpověď od Ondra Cimfl
Začátečník
mavik Thumbnails funguje i na Joomla 2.5, vlastnoručně testováno na 3 webech běžících na Joomla 2.5 a na dalších dvou pod J 1.5
Je to perfektní plugin, vyniká jednoduchostí (alespoň pro mně :) ) a hlavně češtinou.
Umožňuje nadefinovat si vlastní třídu pro "zvětšovací" obrázky, nebo lze použít na všechny obrázky vkládané přes editor.
Nahraješ si obrázky do ../images např. v rozlišení 640x480px a při vložení přes editor je zmenšíš na požadovanou velikost a plugin sám dělá požadované zvětšení. Máš možnost volby ze tří efektů.
Vřele doporučuju ;)
Poděkovali: soko.ban

31. kvě 2012 20:53 #94157
Odpověď od soko.ban
Uživatel
Ok, díky za tipy... v této chvíli mi sice nefunguje změna velikosti obrázku taháním za rohy, ale pokud obrázek vložím, taxe vytvoří náhled a po kliku to zobrazí lightbox.. takže OK
Ďíky

31. kvě 2012 21:40 #94158
Odpověď od soko.ban
Uživatel
Takže otestováno, vše zde zmíněné jsem vyzkoušel na čisté joomle 2.5 a budu používat ImageSizer.

Díky za postřehy.

11. čvc 2019 23:54 #140442
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Prosím o radu, dá se u JCE MediaBox nastavit, aby se automaticky nastavilo zvětšování u všech vložených obrázků do textu a nemuselo se tak ručně nastavovat zvětšování u každého obrázku zvlášť? A pokud to JCE neumí, doporučíte mi jiný podobný plugin, který to umí? Děkuji.

12. čvc 2019 10:31 #140446
Odpověď od Bong
Moderátor
V příspěvcích výše máte tipů hromadu na pluginy náhledů. Vyzkoušejte.
Osobně používám nejčastěji mavik Thumbnails, z placených pak Showtime Image Gallery.
Zdá se mi, že JCE v tomto směru (nejen) poněkud "zamrzlo".

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Wolfíí

12. čvc 2019 15:41 #140449
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Skvěle, děkuji, ten mavik Thumbnails mi vyhovuje výborně.

12. čvc 2019 20:22 #140451
Odpověď od radek
Zkušený uživatel

Bong napsal: Zdá se mi, že JCE v tomto směru (nejen) poněkud "zamrzlo".

Existuje nejaky kvalitni editor co ma zvyraznenou syntaxi a je zdarma? Nemylsim treba Rokpad, ale neco podobneho JCE.