Instalace Joomla na localhostu
11. kvě 2012 13:31 - 11. kvě 2012 13:33 #93522
Odpověď od Bart

Moderátor
Hoď sem komplet informace z phpinfo. Přilož to jako soubor MHT (jde pouze v IE).
11. kvě 2012 13:35 #93524
Odpověď od Honza
Začátečník
Dobrá tady to je. Všem vám děkuji za projevenou snahu !
11. kvě 2012 13:36 - 11. kvě 2012 13:40 #93525
Odpověď od Honza
Začátečník
Tak se to nenahralo druhý pokus
11. kvě 2012 13:48 - 11. kvě 2012 13:50 #93530
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik

Zkušený uživatel
Chlapi ja teda nevim, ale kdyz to funguje vsem, sam jsem wamp instaloval pred 3 dny + J2.5 do nej a jediny problem byly prava pristupu, ktere jsem vyresil prepsanim phpmyadmin.conf, tak tady bude bude problem nejspis v pocitaci a ne ve wampu, ten se instaluje porad stejne a kdyz to vsem funguje tak problem nemuze byt jinde nez mezi klavesnici a zidli a nebo v PC.
Takze bych vyuzil nabidky, aby se vam na to nekdo pres viewer podival.
Takze bych vyuzil nabidky, aby se vam na to nekdo pres viewer podival.
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
11. kvě 2012 14:02 #93532
Odpověď od Honza
Začátečník
Už jsem ho instaloval 6x dvakrát z toho podle navodu na cr8.cz 4x podle videa a nezbejvá mě než se leda kouknout na video jaky tabulky a kroky jsou dál protože já se prostě nehnu. Zkoušel už jsem i vypnout branu a antivirak, ale nepomohlo
11. kvě 2012 14:23 #93533
Odpověď od Bart

Moderátor
Máš 2 možnosti.
1. Zkus ještě 32 bit verzi WampServeru
2. Využij pomoci uživatele "karel0", který ti ji nabízí přes TeamViewer
Souhlasím s prontikem že chyba je někde v PC. Jinak být už ani nemůže.
1. Zkus ještě 32 bit verzi WampServeru
2. Využij pomoci uživatele "karel0", který ti ji nabízí přes TeamViewer
Souhlasím s prontikem že chyba je někde v PC. Jinak být už ani nemůže.
11. kvě 2012 14:38 - 11. kvě 2012 14:47 #93535
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel

Zkušený uživatel
Rozhodně mezi klávesnici a židlí:
Bart: Neinstalujete ho do složky Program Files?
Honza: Ne je nainstalován přímo na kmeni tedy c:\wamp
phpinfo: Loaded Configuration File: C:\Program Files (x86)\PHP\php.ini
phpinfo taky o mysqli nic nepíše...
jinak řečeno: Honzo, tuším, že webový server ti běží (Apache z WAMPP), ale PHP konfigurace je z jiné složky než kterou se pokoušíš upravit (pokoušíš se měnit ve WAMPP, ale v ní PHP konfigurace (pro PHP které se použije), není)
Obdobně to může být i s MySQL, pokud si je instaloval zvlášť.
Bart: Neinstalujete ho do složky Program Files?
Honza: Ne je nainstalován přímo na kmeni tedy c:\wamp
phpinfo: Loaded Configuration File: C:\Program Files (x86)\PHP\php.ini
phpinfo taky o mysqli nic nepíše...
jinak řečeno: Honzo, tuším, že webový server ti běží (Apache z WAMPP), ale PHP konfigurace je z jiné složky než kterou se pokoušíš upravit (pokoušíš se měnit ve WAMPP, ale v ní PHP konfigurace (pro PHP které se použije), není)
Obdobně to může být i s MySQL, pokud si je instaloval zvlášť.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
11. kvě 2012 21:13 #93553
Odpověď od Honza
Začátečník
Tak timto se vám všem omlouvám. Toho jsem si nevšiml takže jak mám dále pokračovat ?
11. kvě 2012 21:14 #93554
Odpověď od Honza
Začátečník
Mám v program files dokonce tři je tam nějaky: PHP Home Edition 2, PHP a PhpMySQLDemo
11. kvě 2012 21:28 - 11. kvě 2012 21:33 #93557
Odpověď od karel

Zkušený uživatel
Tak je všechny odinstaluj (včetně variací MySQL). S WAMPem je nebudeš potřebovat.
Je ale vhodné se zamyslet, jestli nejsou ve složkách některá potřebná data.
Po odinstalaci PHP, MySQL, mělo by stačit pouze spustit WAMP, ale raději zkontrolovat, zda a odkud běží PHP - phpinfo ...
Je ale vhodné se zamyslet, jestli nejsou ve složkách některá potřebná data.
Po odinstalaci PHP, MySQL, mělo by stačit pouze spustit WAMP, ale raději zkontrolovat, zda a odkud běží PHP - phpinfo ...
11. kvě 2012 22:10 #93558
Odpověď od Bart

Moderátor
Tak jsme asi Karle objevili častou příčinu problémů s localhostem. Buď se hádají porty, špatné umístění nebo do toho fušuje nějaký další program.
11. kvě 2012 23:23 - 11. kvě 2012 23:27 #93565
Odpověď od karel

Zkušený uživatel
jj, a pokud bys chtěl i další řídkou příčinu, tak někdy, po laborování se síťovými adaptéry (nebo jinak se projevujícím nefunkčním localhost:80 při funkčním a běžícím domorodým kmenem nativních Američanů (Apache)) bylo potřeba "natvrdo" dopsat IP adresu (Listen 127.0.0.1:80) do httpd.conf