Fatal error při instalaci VM 2.0.6 na J 2.5.4
02. kvě 2012 11:30 #93133
Zdravím.
Už 3 dny se marně snažím nainstalovat Virtuemart 2.0.6, nebo najít návod na ruční instalaci.
Při instalaci VM 2.0.6 na Joomla 1.5.25 (Gigaserver)
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in
/var/www/web5/krasa-zdravi.com/krasa-zdravi.com/libraries/joomla/filesystem/archive/tar.php on line 154 - v diskuzích jsem něco našel, na provozovatele (Gigaserver) jsem vznesl požadavek prodloužení time ... Zatím bez reakce.
Tak jsem na localu naistaloval J 2.5.4, abych to pak přesunul na web, ale:
Při instalaci VM 2.0.6 na localu, Joomla 2.5.4:
Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 5832705 bytes) in C:\xampplite\htdocs\joomla_254\libraries\joomla\filesystem\file.php on line 418
Podle docs.joomla.org/Php.ini jsem upravil php.ini, ale nepomohlo to.
Poradíte mi někdo, co s tím, nebo jak to nainstalovat ručně?
1) com_virtuemart.2.0.6.tar.gz - tohle rozbalím a administrator, components, language přenesu do příslušných adresářů v rootu Joomly.
Z install vezmu všechny install sql a naimportuji do DB.
Nevím ale, kam s virtuemart.xml, pokud někam patří.
2) com_virtuemart.2.0.6_ext_aio.tar.gz - rozbalím a libraries, modules, plugins nakopíruji do adresářů v rootu.
Ale co s tím ostatním - assets, classes, language, languageBE, languageFE, admin.virtuemart_allinone.php, config.php, script.vmallinone.php?
Díky, že jste to dočetli až sem.
Zdeněk
Local:
XAMPP for Windows Version 1.7.0:
Webserver: Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i mod_autoindex_color PHP/5.2.8; Verze MySQL klienta: 5.1.30; Rozšíření PHP: mysql MySQL: Server: localhost via TCP/IP; Verze MySQL: 5.1.30-community
Už 3 dny se marně snažím nainstalovat Virtuemart 2.0.6, nebo najít návod na ruční instalaci.
Při instalaci VM 2.0.6 na Joomla 1.5.25 (Gigaserver)
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in
/var/www/web5/krasa-zdravi.com/krasa-zdravi.com/libraries/joomla/filesystem/archive/tar.php on line 154 - v diskuzích jsem něco našel, na provozovatele (Gigaserver) jsem vznesl požadavek prodloužení time ... Zatím bez reakce.
Tak jsem na localu naistaloval J 2.5.4, abych to pak přesunul na web, ale:
Při instalaci VM 2.0.6 na localu, Joomla 2.5.4:
Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 5832705 bytes) in C:\xampplite\htdocs\joomla_254\libraries\joomla\filesystem\file.php on line 418
Podle docs.joomla.org/Php.ini jsem upravil php.ini, ale nepomohlo to.
Poradíte mi někdo, co s tím, nebo jak to nainstalovat ručně?
1) com_virtuemart.2.0.6.tar.gz - tohle rozbalím a administrator, components, language přenesu do příslušných adresářů v rootu Joomly.
Z install vezmu všechny install sql a naimportuji do DB.
Nevím ale, kam s virtuemart.xml, pokud někam patří.
2) com_virtuemart.2.0.6_ext_aio.tar.gz - rozbalím a libraries, modules, plugins nakopíruji do adresářů v rootu.
Ale co s tím ostatním - assets, classes, language, languageBE, languageFE, admin.virtuemart_allinone.php, config.php, script.vmallinone.php?
Díky, že jste to dočetli až sem.
Zdeněk
Local:
XAMPP for Windows Version 1.7.0:
Webserver: Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i mod_autoindex_color PHP/5.2.8; Verze MySQL klienta: 5.1.30; Rozšíření PHP: mysql MySQL: Server: localhost via TCP/IP; Verze MySQL: 5.1.30-community
02. kvě 2012 12:11 #93138
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Požádejte hosting o navýšení
Maximum execution time
,
také si nastavte podle libosti na local memory limity
02. kvě 2012 15:03 #93146
Odpověď od Zdeněk
Uživatel
Nyní řeším ten Local: nastavení jsem udělal už před tím, nyní jsem ještě navýšil, ale při pokusu o instalaci (rozšíření) error stále stejný - Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 5832705 bytes) in C:\xampplite\htdocs\joomla_254\libraries\joomla\filesystem\file.php on line 418.
Má někdo návod na ruční instalaci VM 2.0.6 do Joomla 2.5.4 ?
Našel jsem toto: translate.googleusercontent.com/translat...XwzEeN2SYgg8FmL3DDdw , ale i tady (po instalaci základního balíčku) se mi objeví hláška Při nahrávání komponenty došlo k chybě: com_virtuemart, 1.
Když úvodní nastavení uložím - zase spousta hlášek - tak to v komponentách nevidím. Neexistuje
A ten rozšiřující balíček je stále mimo hru. Nevím, jak na něj.
Má někdo návod na ruční instalaci VM 2.0.6 do Joomla 2.5.4 ?
Našel jsem toto: translate.googleusercontent.com/translat...XwzEeN2SYgg8FmL3DDdw , ale i tady (po instalaci základního balíčku) se mi objeví hláška Při nahrávání komponenty došlo k chybě: com_virtuemart, 1.
Když úvodní nastavení uložím - zase spousta hlášek - tak to v komponentách nevidím. Neexistuje

02. kvě 2012 15:08 #93147
Odpověď od Zdeněk
Uživatel
Ten odkaz, co se mi nepovedl, je:
dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/w...llationupdate_of_VM2
02. kvě 2012 15:19 #93148
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost

Zkušený uživatel
na kolik jste to navysil? Predpokladam, ze napriklad na 128 MB
prave jsem zkusil nahodit vm na cistou j2.5, a po par vterinach to mam nainstalovane
v php.ini mam napriklad (na serveru mam hodnoty jine, toto je jeden z nekolika lokalu):
max_execution_time = 60
max_input_time = 60
memory_limit = 128M
predpokladam, ze jste po zmene php.ini localhost "restartoval" => sestrelil apache a opet jej spustil (jinak se totiz zmena neprojevi)
prave jsem zkusil nahodit vm na cistou j2.5, a po par vterinach to mam nainstalovane
v php.ini mam napriklad (na serveru mam hodnoty jine, toto je jeden z nekolika lokalu):
max_execution_time = 60
max_input_time = 60
memory_limit = 128M
predpokladam, ze jste po zmene php.ini localhost "restartoval" => sestrelil apache a opet jej spustil (jinak se totiz zmena neprojevi)
Joomla! pro každého
02. kvě 2012 18:08 #93161
Odpověď od Zdeněk
Uživatel
max_execution_time = 120
max_input_time = 60
memory_limit = 128M (tady jsem měl 50)
Stále stejná chyba. Apache restartovávám, dočetl jsem se to někde. Díky.
Zkusím to celé od začátku i s Joomlou.
max_input_time = 60
memory_limit = 128M (tady jsem měl 50)
Stále stejná chyba. Apache restartovávám, dočetl jsem se to někde. Díky.
Zkusím to celé od začátku i s Joomlou.
02. kvě 2012 18:27 #93164
Odpověď od Bong

Moderátor
Pokud je chyba opravdu stejná, nebyl restartován Apache, nebo jste údaje nezměnil...
02. kvě 2012 20:09 #93172
Odpověď od Zdeněk
Uživatel
Změnil jsem to v php.ini a potom i v php-pear.ini, vždy restartoval Apache (celé XAMPP), zkusil jsem novou instalaci J 254 a hned do ní VM2 - stejná hláška.
Ale zjistil jsem, že v rootu v components je com_virtuemart a v něm pouze nerozbalený frontend_files.tar.gz.
V administrator je taky com_virtuemart a v něm všechny .gify, .php, .css, .xml - ale soubory classes, html, languages, sql jsou nerozbalené v admin_files.tar.gz.
Takže:
com_virtuemart.2.0.6.tar.gz
Zkusil jsem instalovat com_virtuemart.2.0.6_ext_aio.tar.gz :
Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 8268472 bytes) in C:\xampplite\htdocs\joomla_254\libraries\joomla\filesystem\archive\gzip.php on line 75
Ale zjistil jsem, že v rootu v components je com_virtuemart a v něm pouze nerozbalený frontend_files.tar.gz.
V administrator je taky com_virtuemart a v něm všechny .gify, .php, .css, .xml - ale soubory classes, html, languages, sql jsou nerozbalené v admin_files.tar.gz.
Takže:
Zkusil jsem instalovat com_virtuemart.2.0.6_ext_aio.tar.gz :
Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 8268472 bytes) in C:\xampplite\htdocs\joomla_254\libraries\joomla\filesystem\archive\gzip.php on line 75
07. kvě 2012 19:25 #93373
Odpověď od kawamiro
Uživatel
tiez si lamem hlavu uz 2 tyzden a neviem s tym pohnut. Mam sa obratit na hosting o navysenie pamate? lebo podla tychto informacii, to nefunguje ani na lokale zo zmenou velkosti v konfiguracii PHP srv.
na jednom testovanom hostingu som nespustil ani
na druhom mi zbehla (com_virtuemart.2.0.6) ale zas neviem nahodit
com_virtuemart.2.0.6_ext_aio.tar.gz
stale hlaska
Fatal error: Allowed memory size of 50331648 bytes exhausted (tried to allocate 5767169 bytes) in /data/m/o/motoworx.sk/sub/test/libraries/joomla/utilities/buffer.php on line 106
Vyriesil to niekto?
Dakujem
na jednom testovanom hostingu som nespustil ani
na druhom mi zbehla (com_virtuemart.2.0.6) ale zas neviem nahodit
com_virtuemart.2.0.6_ext_aio.tar.gz
stale hlaska
Fatal error: Allowed memory size of 50331648 bytes exhausted (tried to allocate 5767169 bytes) in /data/m/o/motoworx.sk/sub/test/libraries/joomla/utilities/buffer.php on line 106
Vyriesil to niekto?
Dakujem
07. kvě 2012 21:56 #93381
Odpověď od Bong

Moderátor
Vyřešil. Spojení slov "memory size" snad hovoří za vše. Pokud nemáte možnost navýšit, požádejte hosting. Pokud bude chtít další peníze, UTÍKEJTE jinam.