Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Problémy s administrací VirtueMartu

20. bře 2012 14:57 #91432
Zdravíčko, mám nainstalovanou J!2.5.3 a VM2.0.2 + CSVI 4.0, zezačátku vše fungovalo normálně, povedlo se mi importovat veškeré zboží (cca 6000 produktů) včetně obrázků a vytvoři všechny potřebné kategorie. Když jsem však začala upravovat nastavení kategorií (vkládat k nim obrázky), tak se najednou celý systém nějak zasekl a už nejde nic změnit (tlačítka uložit, uložit a zavřít ani storno nefungují), nejde měnit ani nastavení VM prostě nic.. V kódu jsem se nehrabala, jen jsem importovala zboží přes CSVI a následně ručně přidávala obrázky ke kategoriím. Administrace je jakoby zamrzlá, jednotlivé záložky se nezobrazují jako záložky ale je to vše nacpané pod sebou.

Zkusila jsem udělat i úplně novou čistou instalaci (a to i na jiném PC) a stejně se to nerozjelo, žádné nastavení nejde změnit, když na nové instalaci nastavím měnu (na jiném počítači tlačitko uložit funguje) tak sice vyskočí hláška uloženo, ale nic se nenastaví a opět to požaduje nastavení.

Nejprve jsem měla nainstalovanou J!2.5, teď jsem to zkusila i na aktuálnější verzi ale nereaguje to.
Ještě pro doplnění - pracuji na lokálu s xamppem (na jednom počítači verze 1.7.4, na druhém 1.7.7)..

Prosím Vás o jakoukoliv radu, čím by to mohlo být způsobeno a jak to řešit. Na fórech tady ani na českém fóru VM jsem nenašla takovýto problém a už fakt netuším jak to opravit..

06. dub 2012 10:06 #92121
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
uz se to vyresilo samo?
moznosti je nekolik od vypnuti nejakeho ploginu, pres spatne cesty (to by mozna napovidalo, kdyz mate stranku bez designu)

Joomla! pro každého

06. dub 2012 10:40 #92127
Odpověď od Michelle
Uživatel
Vyresilo i nevyresilo... Zlobilo to jak na instalaci, kde již bylo přidáno plno dalších modulů, pluginů, komponent a čeština ale také na úplně čisté instalaci, kde byla pouze joomla a virtuemart a to bez instalu jazyka i s ní.
Zkoušela jsem i reinstal všeho s čím provoz na lokálu souvisí, ale nic..

Nakonec to dopadlo tak, že to nefunguje na určitých místech - nepochopitelně ve vesnici u Prahy to nefunguje, v Praze a jiných městech ano - jak kdyby se mu tam nechtělo pracovat.

Vzhledem k tomu, že je to stále na stejném počítači na lokálu, tak mě napadá jen problém s připojením/nepřipojením k internetu. Ač to nesedí ke skutečnosti, že i bez připojení to vždy minimálně nějakou dobu funguje (třeba jeden den ano, druhý ne..).

Ve chvíli kdy VM přestane fungovat a tlačítka nereagují tak pro pokračování práce než opět "dostane rozum" stačí zapnout ladění chyb systému a jazyka v globálním nastavení Joomly a tlačítka zase reagují..

06. dub 2012 15:00 #92159
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
a co jine prohlizece?
dela to takove blbosti i jinde?

Joomla! pro každého

06. dub 2012 15:04 #92161
Odpověď od Michelle
Uživatel
Zkoušela jsem to na Mozille, IE i Google Chrome a všude stejný problém..

Powered by Fórum