Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Menu jako submenu v jiném menu

19. bře 2012 20:12 #91376
Menu jako submenu v jiném menu od David Semančík
Uživatel
Zdravím,

snažím se udělat následující - mám jedno menu (dejme tomu Main Menu) s určitými položkami a chci, aby položky tohoto menu byly přístupné jako submenu položky v jiném menu (konkrétně Top Menu) tak, že když zaktualizuji položky Main Menu změna se automaticky projeví v submenu položky v Top Menu... Na googlu jsem nic nenašel nebo se neumím zeptat...

Máte někdo nápad, jak to udělat? Díky za radu.

David

19. bře 2012 21:28 #91381
Odpověď od Bong
Moderátor
Všeobecně by mělo platit: jedno menu a libovolný počet modulů menu, třeba i různě nastavených pro zobrazení určitých částí (Počáteční úroveň, Konečná úroveň, Zobrazit položky podnabídky).

Pokud nejste při svých požadavcích a členění v modulech schopen vytvořit jedno správně členěné menu, je vaše členění pravděpodobně chybné.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

21. bře 2012 15:00 #91490
Odpověď od David Semančík
Uživatel
Zdravím,

nevím, jestli si rozumíme... Pokusím se to popsat víc lidsky... Mám menu s položkami (dejme tomu Main Menu) a pak mám další menu (vyjížděcí, Top Menu), kde chci přidat položku, na kterou když najedu myší, tak se rozbalí položky obsažené v Main Menu.

Kvůli snadnější aktualizaci bych chtěl, aby existovali položky pouze v Main Menu a do "submenu" v Top Menu se pouze načítali. Samozřejmě můžu vytvořit položku (nadpis) v top menu a zkopírovat všechny položky z Main Menu do Top Menu a udělat je "podřízené" k vytvořené položce (nadpisu), ale není to ono.

Díky. David

21. bře 2012 18:25 #91515
Odpověď od Bong
Moderátor
Ale rozumíme. Ale pokud nejste z nějakého důvodu schopen vytvořit jedno menu, kde se každá položka bude vyskytovat jen jednou a její případné zobrazení v různých modulech menu bude dané nastavením modulu menu a přiřazením položek, nebude vám to fungovat.

Mezi námi, jak často měníte položky v menu? 1x za deset let?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

21. bře 2012 19:09 #91519
Odpověď od David Semančík
Uživatel
Díky za radu. Abych se přiznal, moc nabízenému řešení s jedním "dokonalým" menu nerozumím, ale jak správně píšete, těch editací menu není tolik, abych případné přidání/editaci položky nemohl udělat na dvakrát.

22. bře 2012 10:33 #91535
Odpověď od jarsmid
Začátečník

Bong napsal: Všeobecně by mělo platit: jedno menu a libovolný počet modulů menu, třeba i různě nastavených pro zobrazení určitých částí (Počáteční úroveň, Konečná úroveň, Zobrazit položky podnabídky).

Pokud nejste při svých požadavcích a členění v modulech schopen vytvořit jedno správně členěné menu, je vaše členění pravděpodobně chybné.


Předpokládám, že hovoříme o J2.5. Vytvořil jsem jedno menu a k němu jsem se pomocí dalších modulů menu vytvořit několik variant menu. V modulu menu příliš možností nastavení pro zobrazení určitých částí není (pokud jsem něco nepřehlédl).
Nastavením počáteční/koncová úroveň jsem docílil maximálně toho, že mi menu zobrazilo s rozbalenými podúrovněmi a nebo nezobrazilo vůbec.
Mám-li dotaz kolegy connexia trochu zobecnit, pak představa je taková, že na základě jednoho kompletního (hlavního) menu vytvořím pomocí modulů menu jakési části, které pak budu zveřejňovat dle potřeby. To jsem ale nedokázal (mám dojem, že v některé starší verzi J to bylo možné). Pokud Bong ví, jak na to, prosím o podrobnější vysvětlení. Díky.

Powered by Fórum