Přihlásit se

joomla 2.5 - robots.txt seo-servis

29. říj 2013 12:26 #112142
Odpověď od vana78
Začátečník
Jinak ještě používám SobiPro, ale teď jsem si všiml, že ani na ostatních stránkách, které jsem aktualizoval jsem index follow není, Vana

29. říj 2013 15:06 #112145
Odpověď od Bong
Moderátor
Co myslíte tím: ani na ostatních stránkách, které jsem aktualizoval jsem index follow není?

Začněte od začátku:
Joomlu máte v aktuání verzi 2.5.14?
Zobrazení index, foollow máte v globálním nastavení povoleno?
A co v položkách menu, v článcích atd? Máte Roboti na index, foollow?
Šablonu používáte jakou? Odkaz?
To, že vám chybí index, foollow jste zjistil jak? Nenapsal vám to nějaký SEO nástroj?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. říj 2013 18:01 #112147
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Necetl jsem to cely, nechce se mne to cist, ale pokud je problem to, ze se v robots.txt nezobrazuje index, follow, tak mluvi pravdu. Joomla ma bug uz cca od pocatku verze 2.5, kde i pri zatrzeni index, follow v administraci, toto nezapise do robots.txt. Musi udelat tohle, jen radek uz je ted o par cisel jinej:

V souboru administrator\components\com_config\models\forms\application.xml na řádku 374 je hodnota option prázdná, přestože by měla obsahovat „index, follow“. Dopsáním této hodnoty dojde k opravě chyby.

29. říj 2013 18:18 - 29. říj 2013 18:21 #112149
Odpověď od vana78
Začátečník
Mám aktualizovanou Joomlu na nejnovější verzi, v globálním nastavění mám nastaveno robots index follow. V článcích to samé.

Já jsem si toho předtím nevšiml, protože jsem ve všech předchozích šablonách měl napevno vložený meta tag index follow.

Většinou jsem to filtroval přes robot.txt. Až teď jsem si říkal, že by to chtělo ovlivňovat skrz administraci, ale když jsem ten napevno metatag oddělal, tak se index follow nezobrazuje, i když klíčové slova a popisek jo.

Google mi zatím zaindexoval dva odkazy a nějak se mu do toho nechce, i když mám i sitemap.

29. říj 2013 19:00 #112151
Odpověď od Cony
Moderátor
Joomla index, follow nepřidává, protože roboti, pokud nenajdou jinou informaci, předpokládají právě index, follow.
Pokud by jste přeci jen index, follow chtěl musel by jste si to buď upravit v jádru, přidat nějakým pluginem, nebo v šabloně.

29. říj 2013 19:58 #112153
Odpověď od Bong
Moderátor
:) pro mě je to novinka, takže nastavení je to jako v popisu pro J3.1 :

Index, Follow - nepřidává na stránky žádný metatag
No index, follow - přidá <meta name="robots" content="noindex, follow" />
Index, No follow - přidá <meta name="robots" content="index, nofollow" />
No index, no follow - přidá <meta name="robots" content="noindex, nofollow" />

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

30. říj 2013 10:08 - 30. říj 2013 10:09 #112158
Odpověď od vana78
Začátečník
Tak už to funguje díky Bongova návodu. Předtím se totiž nevpisovalo nic do configuration.php.

public $robots = ''; byl prázdný

To je malá závada na vaší Joomle. Vyhledejte soubor: administrator/components/com_config/models/forms/application.xml

a upravte řádek 374 z původního

<option value="">JGLOBAL_INDEX_FOLLOW</option>

na

<option value="index,follow">JGLOBAL_INDEX_FOLLOW</option>

30. říj 2013 10:59 #112160
Odpověď od Cony
Moderátor
Pak na to ale pamatujte při každé aktualizaci Joomly - upravujete jádro, změny se Vám při aktualizaci tedy mohou ztratit. Navíc úprava je to zbytečná, index, follow je výchozí hodnota viz. zde .