Přihlásit se

Fotky se nechtějí zobrazit

28. kvě 2015 12:50 #121947
Fotky se nechtějí zobrazit od BrokenJirka
Uživatel
Ahoj, používám joomgallery 2.1.6 , po kliknutí na ikonu forky by se měla zobrazit fotka v plném rozlišení to ale v anglické verzi nefunguje a stále se jakoby načítá!
zde nefunkční anglická varze:
broken-arrow.eu/index.php?view=category&...y&Itemid=144&lang=en
a zde normálně fungující česká:
broken-arrow.eu/index.php?view=category&...y&Itemid=142&lang=cs

netuším kde by mohl být problém... :(

28. kvě 2015 13:14 #121949
Odpověď od Cony
Moderátor
Neznám přesně JoomGallery, ale server Vám vrací chybu 500 - Image with ID 10 not found.
Není v JoomGallery možnost u fotky volit její jazyk, a nemáte tam natvrdo češtinu?

29. kvě 2015 13:19 #121959
Odpověď od BrokenJirka
Uživatel
Zkoušel jsem to nastavit pro všechny jazyky, všude kde jsem tuto položku našel a nic. Snad mi odpoví na specialním fǒru pro joomgalleryn :(
Jo a poznatek, fotky které nejsou v sub kategorii tak zobrazit jdou...

29. kvě 2015 13:22 - 29. kvě 2015 13:23 #121960
Odpověď od BrokenJirka
Uživatel
Ahoj, opet dotaz na joomgallery. Jde najít konkrétní odkaz na fotku, abych ji mohl postnout nekam na foru?přímo na soubor *.jpg? Fotky v plnem rozliseni se na stankach zobrazuji v jakémsi slimboxu či co. Odkaz na fotku se mi již nezobrazí.

29. kvě 2015 14:15 - 29. kvě 2015 14:18 #121961
Odpověď od Bong
Moderátor
To vám ale nijak nepomůže ty obrázky tam fyzicky jsou. Joomgallery asi nedává přímé odkazy na originály obrázků. Navíc zobrazení funguje, viz. například:
index.php?view=image&format=raw&type=orig&id=11&option=com_joomgallery&Itemid=142&lang=cs
ale v anglické verzi nechodí, viz.:
index.php?view=image&format=raw&type=orig&id=11&option=com_joomgallery&Itemid=142&lang=en
objeví se chyba 500

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. kvě 2015 14:40 #121962
Odpověď od BrokenJirka
Uživatel
Ano právě ta anglická veze nejde :( a netusim proc, pritom nejdou jen ty co jsou v podkategoriích.

29. kvě 2015 16:31 #121966
Odpověď od BrokenJirka
Uživatel
BONG: Jinak byla adminem smíchána dva různé problémy dohromady.
Jeden s dotazem na odkazy na obrázky, to potřebuji abych mohl vkládat obrázky do fóra!
A druhý problém je že se mi nezobrazují obrázky v anglické verzi.

udělal jsem dva topiky a je to smícháno do jednoho, coz se mi moc nelíbí! A nechápu proc to tak nekdo udelal. Ted to muzete cele rovnou smazat prosím!

29. kvě 2015 17:47 #121968
Odpověď od Bong
Moderátor
Jenže ta vlákna spolu souvisí. Do jakého fóra chcete co vkládat? Žádné fórum na stránkách nemáte. Zde na fórum se obrázky vkládají tak, že je přímo nahrajete jako přílohu a případně zobrazíte tagem přímo v příspěvku. Odkazovat je sice také možné, ale toto je nejlépe řešit uložením obrázku u nějakých externích služeb. Pokud to bude jen u vás na webu, tak po smazání zde bude obrázek nedostupný a případný uživatel, který řeší stejný problém "nebude v obraze".

Zkuste si opravit práva: v Administraci webhostingu : Webhosting - Nástroje: Opravit práva souborů

01. čvn 2015 21:30 #121999
Odpověď od BrokenJirka
Uživatel
Do jakého fora? Do obecneho! Nebo chci treba poslat emailem odkaz na konkretni fotku kamaradovi, tak jak to jde u externích služeb např piccasaweb. Jde toho v joomgallery dosáhnout?
A ted k problemu nezobrazování se fotek v subkategoriích anglické verze. Nejde se prosim nekdo kdo pracuje s joomgallery a vytvářel vícejazyčné stránky?Jsem už zoufalý....

01. čvn 2015 21:52 #122003
Odpověď od Bong
Moderátor
To, že není přímý přístup k souboru ve fotogalerii není jen případ Joomgallery, ale i ostatních galerií a komponent pro stahování souborů. Jinak by nešel případně zablokovat přístup nepřihlášeným nebo neplatícím návštěvníkům.

Odeslat odkaz na fotografii bývá ve fotogaleriích standardní tlačítko, podívejte se do nastavení a povolte jej. stejně tak se podívejte do nastavení zda nejde povolit přístup přes přímou URL (ale pochybuji).

Už jste zkusil opravit práva?

01. čvn 2015 22:05 - 01. čvn 2015 22:06 #122005
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
S joomgallery dělám již dlouho.
Pokud chcete dát odkaz jen na obrázek musíte na něm dát pravé tlačítko a kopírovat url obrázku, např - www.zs-janskeho.cz/index.php/galerie/ima...t=raw&type=img&id=14
Pokud ho chcete v plné velikosti (musíte povolit nahrávání originálů), pak to už musíte vypsat takhle - zs-janskeho.cz/images/joomgallery/origin..._den_19/P1000862.jpg

Nevím, zda se to dá nějak nastavit, aby toto šlo kopírovat z frontendu, ale myslím, že ne.

Co se týče jazykových verzí.
Musíte mít vytvořeny kategorie obrázků v obou jazykových verzích a do obou kategorií obrázky nahrát.
Pro vícejazyčné weby (třeba 4-5 jazyků) to není šikovné, proto pro ně raději používám phoca gallery
Poděkovali: Bong

01. čvn 2015 22:37 #122011
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Tak jsem to dohledal, odkazy jde kopírovat přímo z frontendu (zatím jsem zkusil jen chrome)
www.zs-janskeho.cz/index.php/galerie/ima...=raw&type=orig&id=14 (pravé tlačítko a otevřít odkaz na nové kartě)
www.zs-janskeho.cz/index.php/galerie/ima...t=raw&type=img&id=14 (pravé tlačítko a otevřít obrázek na nové kartě)

liší se tedy v type=orig a type=img

01. čvn 2015 22:50 - 01. čvn 2015 22:57 #122012
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
PS nesmí být - Zakázat kliknutí pravým tlačítkem myši
nemusí být - Zobrazit stažení? (tedy zobrazení ikony stažení)

Musí být povoleno:
Show link to original images?
Show link to original images for guests?

Když dám kopírovat adresu obrázku z galerie, zobrazí se malý, když ze zvětšeného obrázku, zobrazí se velký

02. čvn 2015 00:28 #122019
Odpověď od BrokenJirka
Uživatel
Ernst: Zdravím. V prvním příspěvku, u druhého odkazu máte přesně to co chci. Odkaz který končí příponou jpg. To pak jde vložit např do diskuzního fóra mezi tagy [jpg] [/jpg].
Netuším, ale kde by mohlo být nastavení "nahrávání originálů" a nevím jak zakázat kliknutí pravého tlačítka. Show link to original images jsem nasel v "detail view".

K anglické verzi: Velice se omlouvám, ale zapomel jsem zmínit, že k překladu používám jDiction, máte s ním zkušenost? V joomgalery se mi pak u každé fotky a kategorie, zobrazí vlaječka kam napíší překlad. O víc se nestarám. Funguje to, popisky se přepínají na anglické. A pokud fotku nezanořím o level níže do pod kategorie ale pouze do katekoria která ja "nahoře" tak dokonce funguje i zobrazování obrázků v plné velikosti v popup okénku.
Opravení práv jsem vyzkoušel.

02. čvn 2015 00:41 #122020
Odpověď od BrokenJirka
Uživatel
Musel jsem dát také "use real patch", aby se mi zobrazila cesta is *.jpg