Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (Včera)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Verze? Jakou!Jsem zmaten :(

02. bře 2015 20:38 #120557
Verze? Jakou!Jsem zmaten :( od Michal Zbořil
Začátečník
Omlouvám se jestli to sem nepatří, ale chtěl bych v tom mít už jednou jasno :( (po těch letech).
Že vývojáři vypustili 2.5.x bez jakékoliv podpory pro přechod z 1.5.x - budiž. To se snad dá zvládnout.
Ale teď jsem opravdu zmaten. Verze 2.5.x JE označena stále jako LTS !!! a přesto na mě bliká nějaký rudý proužek že podpora pro moji verzi byla již ukončena. Dobrá řeknu si, asi už je verze 3.x označená za LTS a tak rovnou nainstaluji tuto verzi. A ejhle. Ona je verze 3.x stále STS.
Takže bych rád postavil web na poslední bezpečné verzi s tou správnou podporou, samozřejmě na delší časové období, bohužel když to udělám musím koukat na upozornění že mám verzi BEZ podpory!
Můžete mě, prosím, uvést do obrazu? Nejlépe stručně - jakou verzi tedy instalovat, 2.5.x a ignorovat červené upozornění a vyčkávat???
Děkuji.

02. bře 2015 21:19 #120560
Odpověď od Bong
Moderátor
Ono se nám to značení několikrát změnilo, takže na nějaké LTS a STS můžete zapomenout. Mrkněte na: docs.joomla.org/What_version_of_Joomla!_should_you_use%3F

Postavte web na poslední verzi, tj. Joomla 3.4 a průběžně časem aktualizujte, jak se vám aktualizace budou v administraci nabízet. Pokud si v nastavení ponecháte Aktualizační server: Dlouhodobá podpora, nemůžete se splést.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

02. bře 2015 22:15 #120565
Odpověď od Michal Zbořil
Začátečník
Děkuji.
Aspoň tak. Je to sice smutné, ale teď aspoň vím na čem jsem.
Možná by nebylo špatné dát na web někam na hlavní stránku takovou malilinkatou ikonku pod kterou by bylo nějaké takové vysvětlení. Předpokládám že tak zmatených jako jsem já ohledně verzování bude povícero.
Nemohl byste zkusit napsat autorům ať se laskavě trochu pozastaví, zamyslí a s ohledem na obyčejné lidi (uživatele) v tom laskavě udělají pořádek? To já jen takový nápad, že by to možná nebylo od věci ;)

Powered by Fórum