Přihlásit se

Aktualizacia VM v SK

14. úno 2015 02:17 #120177
Aktualizacia VM v SK od KilJeaden
Začátečník
ZDravím, chcel by som vas poprosi o kratky navod, pomoc, ako aktualizovat VirtueMart 2.6.6 na najnovsiu verziu, ale aby som mal jazykovu verziu SK zachovanu, lebo v joomle mi pise ze je aktualna ale toto nie je posledna verzia ak dobre viem, ale na webe som velmo nennasiel (alebo som zle hladal) aktualzacny subor z tejto verzie na najnovsiu a este k tomu s obsahom SK jazyku.

Dakujem za pomoc.

E-shop so zábavnou pyrotechnikou: e-shop.ppyro.eu/ [/b]

14. úno 2015 13:15 #120178
Odpověď od Bong
Moderátor
Co myslíte tím zachováním slovenské jazykové verze?

Všechny soubory pro Virtuemart včetně soborů překladů (i slovenštiny) máte na stránce ke stažení virtuemart.net/community/download-virtuemart

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: KilJeaden

14. úno 2015 14:39 #120179
Odpověď od KilJeaden
Začátečník
Len problem je ten ze tu na tejto stranke kde ma premsruje dev.virtuemart.net/projects/virtuemart/files je tolko verzii ze neviem ktoru pouzit na aktualizaciu.

Mozete mi prosim napisat ze z mojej verzii 2.6.6 mam ktory subor / verziu pouzit z toho mnozstva (compatibile, stable a pod)

Dakujem.

14. úno 2015 15:19 - 14. úno 2015 15:21 #120180
Odpověď od Bong
Moderátor
Poslední verze WM je 3.0.4 a je kompatibilní s Joomla 2.5 i 3.3.

V předchozím příspěvku máte odkaz na stránku ze které rovnou vše poslední stahujete. Tedy instalaci WM 3.0.4 (ZIP nutno před instalací rozbalit a jednotlivé balíčky instalovat samostatně). Stejně tak i slovenský překlad WM .

Snad nemusím připomínat, že upgrade WM si máte stránky kompletně zazálohovat a nejlépe neprovádět na ostrém webu.

14. úno 2015 15:21 #120181
Odpověď od KilJeaden
Začátečník
Mam ale joomlu verzie 2.5.28 nebude vadit ze jedno bude verzie 2 a VM bude uz 3 ?

Na joomla 3 som neaktualizoval lebo by mi asi sablonu nenechalo aku mam.

14. úno 2015 15:27 - 14. úno 2015 15:27 #120182
Odpověď od Bong
Moderátor
Poslední verze WM je 3.0.4 a je kompatibilní s Joomla 2.5 i 3.3.

Kompatibilní = lze provozovat na uvedených verzích Joomla.

14. úno 2015 16:35 #120183
Odpověď od KilJeaden
Začátečník
Tak aktualizaciu som spravil, na prvy pohlad vyzera ze je to OK, ale preco mi tak zmensilo text kategorii kuk tu www.slovensky-med.sk/ da sa to niekde nastavit, lebo nenasiel som v nastaveniach nic take.

Dakujem .

14. úno 2015 17:53 #120185
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Protože se vám aktualizací přepsaly css. Nastavení pro to není, musíte přepsat css a to nejlépe v override, aby jste to po každé aktualizaci nemusel dělat znova.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

14. úno 2015 18:03 #120186
Odpověď od KilJeaden
Začátečník
Vite mne amaterovi prosim napisat kde to presne hladat a zmenit.

Dakujem.

PS: Povodne nic nebolo menene ohladne velkosti textu.

14. úno 2015 18:35 #120187
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Otevřete si web např. v Chrome, najedte kurzorem na inkriminovaný nadpis a klikněte pravým tlačítkem myšičky a zvolte Zkontrolovat prvek.
Hledáte tohle
Code:
.category-view .row .category .spacer h2 a
u toho máte font-size, pohrajte si s ním.

14. úno 2015 19:14 #120189
Odpověď od KilJeaden
Začátečník
Problemom je ale to ze neviem na webe v ktorom subore to mam upravit, ak v hlavnom css tak neviem pri ktorom to mam hladat, ci som tam nenasiel z toho co mi to vyhodilo ked som dal preskumat prvok, ale ako vravim som amater dost.

15. úno 2015 18:17 #120202
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
No soubor ve kterém to máte upravit máte podtržený hned vedle .category-view .row .category .spacer h2 a
když na něj najedete ukáže se vám přesná cesta. Ale to je přímo pro komponentu VM, takže pokud to nechcete upravovat po každé aktualizaci VM, tak mrkněte přes FTP do template /html/... a upravte to tam

Já vám nemůžu psát krok za krokem, to bych popsal celou stránku tady. Pokud chcete z amatéra přejít alespon k tomu, že tyto základní věci si budete umět udělat sám, tak to chce trošku snahy a hledání. Co to je override a jak jej dělat vám na google popisuje hromada stránek..

16. úno 2015 21:17 #120219
Odpověď od KilJeaden
Začátečník
Je mozne ze mi aktualizacia premazala hodnoty za dorucenie tovaru, lebo vsetky dorucenia som mal na hodnote 0 (cena dorucenia)

16. úno 2015 21:57 #120220
Odpověď od KilJeaden
Začátečník
A ešte jedne problem ktory ale neviem ako odstranit, (ceny za prepravu som znova nahodil) ze mi nezobrazje hodnotu ceny tovaru v
kosiku vid foto:

www.slovensky-med.sk/kiljeaden/sk_med1.png

Da sa to niekde nastavit, predtym to fungovalo.