lokalizace SQL dotazu
22. lis 2014 11:09 #119008
Zdravám, mám joomlu Joomla! 2.5.27 Stable a potřeboval bych poradit jak mohu najít soubor, ve kterém je sql dotaz, který se na stránce provádí. V joomle jsem si zapnul debugování, ale to se mi zobrazí jen výpis sql dotazů bez uvedení souboru, ve kterém se nachází.
Můžete mi prosím poradit. Děkuji
Můžete mi prosím poradit. Děkuji
22. lis 2014 19:46 #119015
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel

Zkušený uživatel
SQL dotaz, který se na stránce provádí, není (ve valné většině) napsán celý v žádném souboru.
Platí to často i u ostatních "rozumně napsaných" systémů (o tom, co je to OOP (PHP), framework, asi zatím není třeba ani zmiňovat).
Většinou se celý "proces dotazování" probíhá způsobem popsaným třeba na: docs.joomla.org/Selecting_data_using_JDatabase
- to se ale už pouštíte právě do OOP a frameworku, ...
Platí to často i u ostatních "rozumně napsaných" systémů (o tom, co je to OOP (PHP), framework, asi zatím není třeba ani zmiňovat).
Většinou se celý "proces dotazování" probíhá způsobem popsaným třeba na: docs.joomla.org/Selecting_data_using_JDatabase
- to se ale už pouštíte právě do OOP a frameworku, ...
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.