Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Phoca Gallery - nevytváří se složky

10. říj 2014 12:46 #118413
Phoca Gallery - nevytváří se složky od fwd
Pokročilý uživatel
Dobrý den,

nechci se ptát na zbytečnosti (taky proto nemám tolik "bodů"), ale už nějaký čas nemohu přijít na to, proč se mně při vytváření podkategorií z frontendu nevytváří samostatné složky pro každou podkategorii jako dřív. Podkategorie se vytvoří, ale obrázky se ukládají stále do jedné složky. Mluvím o frontendu. Zobrazení fotek je OK, jen jsou obrázky ve stejné složce pro více podkategorií.
Děkuji za tipy a pomoc.

12. říj 2014 00:40 #118425
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, pokud se vše tvoří ve frontendu, pak se vytváří složka jen pro hlavní kategorii, tedy, každý uživatel má vlastně jen jednu složku a tam se mu vytváří náhledy pro hlavní kategorii a její subkategorie.

Jiná věc je, pokud se pro subkategorii vytvoří složka v administraci

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Poděkovali: fwd

13. říj 2014 11:14 #118435
Odpověď od fwd
Pokročilý uživatel
Ahoj,

děkuju za vysvětlení. Už dlouhou dobu používám PG a nahrávání fotek z frontendu uživateli. Mám to tak, že jsem nadefinoval pár hlavních kategorií, uživatelé nahrávají fotky třeba z akcí vždy do nějaké hlavní (např. sport), ve které si sami vytvoří podkategorii (např. závod dne...). Funguje OK. Dříve se mně ale vytvořila vžycky složka podkategorie. Já totiž tuto složku používal dál - na slider, kde musím zadat složku. Od určité doby se tohle neděje. Možná se podsložky vytvářely, protože hlavní kategorie neměla vlastníka (žádný), nevím.
Zkusím na hl. stránce použít jiný slider, třeba Phoca Slidershow (kde mohu použít kategorii pro zadání posledních fotek) - ten jsem dříve opustil, protože jsem měl problémy se zmenšením a poměrem stran, nebo zarovnáním, teď už nevím.
Ještě jednou dík, zkusím to nějak vymyslet.

13. říj 2014 15:55 #118437
Odpověď od fwd
Pokročilý uživatel
Tak jsem to vyřešil. Možná to pomůže ostatním. Zprovoznil jsem Phoca Gallery Slideshow Plugin. Předtím jsem zkoušel y moduly, měl jsem Noob. Plugin (ve vlastmím html modulu na stanovené pozici) je OK. Mám to jako nejnovější fotografie, stačí do něho zapsat ID nové kategorie a složky nemusím řešit.
Nevím, proč jsem plugin nepoužil dřív - možná mě zmátl popis (is for Joomla 1.5...).
Ještě jednou díky H13 za info a komponenty.

Powered by Fórum