Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Dva weby v sobě / problém
02. říj 2013 22:52 #111524
Dobrý večer.
Mám web a byl sem donucen jednu část oddělit, aby ji mohl spravovat někdo jiný.
Samotný web je v podstatě jen hlavní stránka a dvě sekce. Takže jsem udělal to, že jsem založil podsložku /sekce2 a do ní zkopíroval a následně okleštil zálohu hlavního webu.
nyní je teda jedna instalace na doména.cz a druhá na doména.cz/sekce2
když si web prohlížíte a kliknete někam z hlavní vstupní stránky doména.cz tak se dostanete buď na podstránku /sekce1, nebo na jiný web na adrese /sekce2 a neměli by jste si ničeho všimnout.
Jenže při zapnutí SEF mi to nefunguje. Když kliknu na jakýkoli odkaz na podwebu domena.cz/sekce2 tak se mi otevírají stránky na hlavním webu, a tím pádem automaticky vypisuje 404.Takže pěkná url adresa je správně, jen se otvírá na špatném webu
Jak se z toho dá vybruslit? Používám ACEsef, zkoušel jsem i sef v joomle a dělá to pořád. Předem díky za tipy.
Mám web a byl sem donucen jednu část oddělit, aby ji mohl spravovat někdo jiný.
Samotný web je v podstatě jen hlavní stránka a dvě sekce. Takže jsem udělal to, že jsem založil podsložku /sekce2 a do ní zkopíroval a následně okleštil zálohu hlavního webu.
nyní je teda jedna instalace na doména.cz a druhá na doména.cz/sekce2
když si web prohlížíte a kliknete někam z hlavní vstupní stránky doména.cz tak se dostanete buď na podstránku /sekce1, nebo na jiný web na adrese /sekce2 a neměli by jste si ničeho všimnout.
Jenže při zapnutí SEF mi to nefunguje. Když kliknu na jakýkoli odkaz na podwebu domena.cz/sekce2 tak se mi otevírají stránky na hlavním webu, a tím pádem automaticky vypisuje 404.Takže pěkná url adresa je správně, jen se otvírá na špatném webu
Jak se z toho dá vybruslit? Používám ACEsef, zkoušel jsem i sef v joomle a dělá to pořád. Předem díky za tipy.
03. říj 2013 11:49 #111536
Odpověď od Cony
Moderátor
A nebylo by jednodušší mít jen jednu Joomlu, a v ní pořešit uživatelská práva?
V této situaci budete muset upravit htaccess hlavní stránky, přidat do něj informaci, že adresy začínající na /sekce2 se nemají zpracovávat, a nechat pro zpracování až podsložkou.
Myslím že by mělo pomoct přidat do htaccess hlavní stránky tento kód
a to hned za řádek
v htaccess podstránky pak budete muset zřejmě ještě nastavit RewriteBase na /sekce2
V této situaci budete muset upravit htaccess hlavní stránky, přidat do něj informaci, že adresy začínající na /sekce2 se nemají zpracovávat, a nechat pro zpracování až podsložkou.
Myslím že by mělo pomoct přidat do htaccess hlavní stránky tento kód
Code:
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/sekce2
Code:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
03. říj 2013 12:02 #111538
Odpověď od ma®vays
Uživatel
Přesně něco podobného jsem se snažil vygooglit, ale neuměl jsem to přesně pojmenovat.
Stou administrací a právama jsem ještě nezískal žádné zkušenosti. Ale zrovna v tomto případě to asi nepomůže. Web vlastní dva lidi a každý chce spravovat svou sekci někým jiným. Nerad bych aby pak vznikaly nějaké konflikty v nastavení společných komponent.
Stou administrací a právama jsem ještě nezískal žádné zkušenosti. Ale zrovna v tomto případě to asi nepomůže. Web vlastní dva lidi a každý chce spravovat svou sekci někým jiným. Nerad bych aby pak vznikaly nějaké konflikty v nastavení společných komponent.
Nejnovější příspěvky