Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Generátor náhodných otázek jako modul ??

17. zář 2013 11:31 #111165
Dobrý den.

Jsem tu zase s dotazem, který pramení z mé neznalosti JS i HTML. Zajímalo by mne jestli je možnost stažení nějakého rozšíření, které by dokázalo generovat náhodné otázky, které si člověk do něho doplní.
Já vím, že je jednoduché až triviální si to napsat v JS to jsem už mnohokrát četl ;-) , ale berte to tak, že triviální je to jen pro někoho. Berme to tak, že vy zase nezacouváte s 18-nácti metry 30 tun tak jako já :-) .

Pakliže by se našel našel někdo kdo bude mít tendence mě vysvětlit jak si to napsat v JS tak bez vzorového příkladu to nemá cenu :-) . Píšu to jen proto aby jsme se vyhnuli rozsáhlému příspěvku bez zjevného účinku.

Děkuji za případné tady, pomoc či nasměrování.

17. zář 2013 14:43 #111175
Odpověď od Cony
Moderátor
A jaká by měla být funkce těch náhodných otázek? Náhrada Captchy? Anketa? Nebo něco jiného? Zkuste se rozepsat, třeba Vám někdo poradí již nějaké hotové řešení.

17. zář 2013 22:52 #111187
Odpověď od Alias75
Nováček
Jde o testovací otázky. Z oboru ucetnictvi. Není potřeba aby byla na výstupu správná či špatná odpověď. Jde spíše o procvičování s ověřením si správnosti na webu. Tedy i kde co hledat.

Ten výstup (správně/špatně) by byl asi také dobrý ale zatím bych to zkusil bez něj.

Děkuji

17. zář 2013 23:05 #111188
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Tak asi nejakou kvizovou komponentu, to bude asi nejlepsi reseni.
Treba tohle vypada dobre, ale projdete vsechny a urcite najdete.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

18. zář 2013 01:06 #111189
Odpověď od Alias75
Nováček
Sakra kviz. Nabízí se to ale nenapadlo mne to. Děkuji zkusím.

18. zář 2013 13:56 #111199
Odpověď od Alias75
Nováček
Tak jsem koukal na ten kvíz a je to sice to co bych bral, ale. Koukám že se zobrazí otázka a možnosti. Spíše mě šlo o náhodné zobrazovaní otázek. To by mě stačilo.