Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Phoca Dovnload při migraci Joomly na 2.5

05. zář 2013 15:40 #110765
Phoca Dovnload při migraci Joomly na 2.5 od Matějíček
Uživatel
Pomocí Jupgrade jsem převedl Joomlu z 1.5 na 2.5. Po hlášce "Joomla Download není nainstalovaná" jsem jí nainstaloval bezmyšlenkovitě s volbou "Nová instalace" a teď ani nevím, jestli se tam něco při migraci nainstalovalo. Nová Joomla je zatím v podadresáři jupgrade. Chvíli jsem se snažil soubory nahrávat znovu z domova, ale zjistil jsem, že jich je docela hodně a ještě přestalo fungovat vícenásobné nahrávání (viz minulý dotaz). Lze nějak využít toho, že v kořenovém adresáři je zatím funkční Joomla 1.5 i se všemi soubory?

05. zář 2013 17:20 #110775
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

tady je návod, jak migrovat Phoca rozšíření:
www.phoca.cz/documents/50-phoca/566-how-...omla-15-to-joomla-25

Jsou dvě rozdílné věci: soubory a data v databázi - jak je napsáno v návodu, postupuje se:

- exportuješ si data z databáze (záloha)
- nainstaluješ novou Phoca Download (při instalaci se vytvoří nové tabulky, pokud jsi měl nějaké staré, ty se smažou) a tím se vytvoří tabulky v databázi
- poté se provede import dat z databází

Co se týče souborů, tak tam se překopírůjí jen data použitá pro stahování - tedy soubory a složky z phocadownload a phocadownloadpap složek. Více v tom návodu

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook