Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Google fonts
18. čvc 2013 11:44 #109374
Ahoj, máte někdo stejnou zkušenost jako já, že přestože je google font počeštěný, tak se v joomle zobrazuje špatně?
Nějaké řešení nebo nápady?
Nějaké řešení nebo nápady?
18. čvc 2013 11:47 #109375
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Jaký font? Odkud jej taháte? Kdo jej počešťoval? Odkaz na font? Odkaz na stránky kde se chyba objevuje?
18. čvc 2013 11:52 - 18. čvc 2013 12:01 #109376
Odpověď od Rich Bee
Začátečník
Například font Sonsie One, tahám jej od Google
www.google.com/fonts/
, počešťoval ho patrně Google, odkaz na font je výše asi dvacátý od shora, stránky mám na localhostu tak přikládám screenshot. Tak screenshot mi přidat nejde, nijak to nereaguje. Zkusím jiný prohlížeč. Tak bohužel přidat obrázek se mi nedaří odnikud.
Zkrátka - font na www.google.com/fonts/ je počeštělý, na stránkách diakritika zlobí.
Zkrátka - font na www.google.com/fonts/ je počeštělý, na stránkách diakritika zlobí.
18. čvc 2013 12:06 #109377
Odpověď od Karri
Uživatel
Co to znamená "zlobí"? Mám určitou představu, v čem by mohl být problém, ale potvrzení skutečně potřebujeme vidět, jak to vypadá.
18. čvc 2013 12:41 #109378
Odpověď od Rich Bee
Začátečník
richbeeruppersdorf.tumblr.com/image/55771832793
Musel jsem to nahrát na web, sem obrázek prostě nedostanu.
Nahoře jak se font tváří v google fonts a dole jak vypadá na stránkách.
Musel jsem to nahrát na web, sem obrázek prostě nedostanu.
Nahoře jak se font tváří v google fonts a dole jak vypadá na stránkách.
18. čvc 2013 12:56 #109379
Odpověď od Cony
Moderátor
Myslím že Karri měl na mysli spíš odkaz na stránky, než obrázek.
Máte ten font správně vložený, včetně latin extended subsetu?
Máte ten font správně vložený, včetně latin extended subsetu?
18. čvc 2013 13:00 #109380
Odpověď od Rich Bee
Začátečník
Stránky jsou na localhostu. Font se načítá volbou v šabloně, tam bude asi někde problém. Nicméně, když to vidím, tak ty fonty radši pořesím nahráním do webu a nebudu to tahat. Jen mě zajímá proč to prostě nefunguje.
18. čvc 2013 13:33 #109381
Odpověď od Karri
Uživatel
Otevřte zdrojový kód stránky a dejte sem odkaz, který načítá ten font.
Jo a taky by bylo fajn, kdybyste uvedl šablonu, pokud to tedy není vaše dílo
Jo a taky by bylo fajn, kdybyste uvedl šablonu, pokud to tedy není vaše dílo
18. čvc 2013 17:19 #109387
Odpověď od Rich Bee
Začátečník
V kostce, co vím aktuálně tak to dělají šablony například od RT nebo JXTC, které mají možnost nastavení google fonts.
18. čvc 2013 20:37 #109389
Odpověď od Karri
Uživatel
Kriste, to je jak u blbejch. Hodně z nás ví, jakým způsobem fungují šablony od RT, JA, YOO, GK atd. a právě proto se vás už Cony ptal, jestli nahráváte správný subset a právě proto jsem chtěl, abyste sem dal aspoň ze zdrojového kódu stránky vytažený odkaz, který natahuje ten font.
Každý Google font má několik variant a vy potřebujete tu, která má subset latin-ext, pokud odkaz na font tento subset nemá, musíte odkaz změnit.
Každý Google font má několik variant a vy potřebujete tu, která má subset latin-ext, pokud odkaz na font tento subset nemá, musíte odkaz změnit.
19. čvc 2013 16:55 #109421
Odpověď od Rich Bee
Začátečník
OK, vycházejme tedy z toho, že znáte ony šablony. Ve výběru Google fontů není jiná možnost při přiřazování fontu než ta co nabízí šablona, tudíž žádná volba subset latin-ext atd. není. Takže je to tak, že font který nemá tento subset, což nemá žádný(při volbě v šabloně) musí se nastavit font nějak jinak?
19. čvc 2013 17:04 #109423
Odpověď od Bong
Moderátor
Ano. Máte to napsané výše: ...pokud odkaz na font tento subset nemá, musíte odkaz změnit.
Poděkovali: Rich Bee
19. čvc 2013 19:13 #109427
Odpověď od Rich Bee
Začátečník
Dobře už jsme u jádra věci, šablony například Gavick, JXTC mají možnost měnit odkaz přímo jeho zadáním. Nevíte tedy jak je to u šablon RT? Kde je jen možnost výběru fontu, bez možnosti zadání jeho specifikace?
19. čvc 2013 22:24 - 20. čvc 2013 06:22 #109431
Odpověď od Bong
Moderátor
Myslím, že je každému úplně jedno kolik znáte výrobců šablon. Mohl byste konečně říci jakou konkrétně šablonu používáte, případně přidat odkaz na nefunkční stránky? Chcete poradit konkrétně, nebo si chcete povídat?
Všeobecně platí, že pokud není možnost adresu změnit například v administraci rozšíření, bude nutné ji změnit přímo k kódu rozšíření.
Všeobecně platí, že pokud není možnost adresu změnit například v administraci rozšíření, bude nutné ji změnit přímo k kódu rozšíření.
Nejnovější příspěvky