Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Menu - submenu vs článek?
16. čvc 2013 09:59 #109308
Zdravím,
mam takový dotaz ohledně zobrazování menu u jednotlivých článků. Mam top-menu (tree) a když na něj kliknu zobrazí se submenu (druha úroveň top-menu) v levé části stránky kde již mam odkazy na blog článků...
Kliknu na top-.menu -> zobrazí se mi v levé části stránky sub-menu s odkazy na blog článků (do teďka vše OK), ale když kliknu na článek zmizí mi levé menu
a to já nechci. Rád bych aby tam menu zůstalo i po kliknutí na článek... Jak na to?
mam takový dotaz ohledně zobrazování menu u jednotlivých článků. Mam top-menu (tree) a když na něj kliknu zobrazí se submenu (druha úroveň top-menu) v levé části stránky kde již mam odkazy na blog článků...
Kliknu na top-.menu -> zobrazí se mi v levé části stránky sub-menu s odkazy na blog článků (do teďka vše OK), ale když kliknu na článek zmizí mi levé menu
a to já nechci. Rád bych aby tam menu zůstalo i po kliknutí na článek... Jak na to?
16. čvc 2013 11:59 - 16. čvc 2013 11:59 #109315
Odpověď od Cony
Moderátor
Vypněte si SEF a po prokliknutí na článek zkontrolujte v adrese jaké Vám to přiřadilo Itemid (id položky menu). Aby se Vám to zobrazovalo tak jak chcete, měla by to být položka menu obsažená v tom levém menu, a navíc pro tuto položku musíte mít zveřejněn modul toho menu.
16. čvc 2013 15:06 #109331
Odpověď od raki
Uživatel
jj hazi to jine cislo kategorie... co s tim dal? kde to nastavit?
16. čvc 2013 15:34 #109335
Odpověď od Cony
Moderátor
Ne kategorie, ale Itemid (číslo položky menu) Vás zajímá.
Joomla se pokouší dohledta správnou položku menu u každího článku, prochází položky menu, které směrují buď přímo na článek, nebo na kategorii ve které je článek umístěn. Udělějte takovou položku v tom bočním levém menu.
Joomla se pokouší dohledta správnou položku menu u každího článku, prochází položky menu, které směrují buď přímo na článek, nebo na kategorii ve které je článek umístěn. Udělějte takovou položku v tom bočním levém menu.
16. čvc 2013 15:38 #109337
Odpověď od raki
Uživatel
ano myslel jsem Itemid špatne jsem se vyjadril... co s tim dal?
16. čvc 2013 16:03 #109343
Tomu nerozumim... v leva casti mam modul ktery by se mel zobrazit, ale nevim jak jej vyvolat u clanku...
Odpověď od raki
Uživatel
Cony napsal: Ne kategorie, ale Itemid (číslo položky menu) Vás zajímá.
Tomu nerozumim... v leva casti mam modul ktery by se mel zobrazit, ale nevim jak jej vyvolat u clanku...
16. čvc 2013 16:18 #109345
Odpověď od Cony
Moderátor
Ten modul v levém sloupci, pokud jsem to pochopil dobře, Vám ukazuje část menu, je to tak?
Přidejte položku menu odkazující na kategorii článku do této části menu. A nezapomeňte v nastavení modulu nastavit, že se má zobrazovat i pro tuto položku menu.
Přidejte položku menu odkazující na kategorii článku do této části menu. A nezapomeňte v nastavení modulu nastavit, že se má zobrazovat i pro tuto položku menu.
16. čvc 2013 16:33 #109346
Odpověď od raki
Uživatel
no jo, ale jak tam mám polozky (je druha uroven menu !top-menu)... jsou tam odkazy jak do blogu, tak na clanky...
ale po kliknuti na clanek menu zmizi...
ale po kliknuti na clanek menu zmizi...
16. čvc 2013 16:57 #109347
Odpověď od Cony
Moderátor
Čtete co Vám píši?
1/ Položka menu, která ukazuje na ten článek, dejte jí do této druhé úrovně menu
2/ Nastavení modulu, který zobrazuje toto levé menu, zkontrolujte jestli se zobrazuje pro tuto položku menu
1/ Položka menu, která ukazuje na ten článek, dejte jí do této druhé úrovně menu
2/ Nastavení modulu, který zobrazuje toto levé menu, zkontrolujte jestli se zobrazuje pro tuto položku menu
16. čvc 2013 17:20 #109348
Odpověď od raki
Uživatel
ano to jsem udelal... a menu se zobrazuje... ale kdyz kliknu na jiny clanek tak je to menu pryc
16. čvc 2013 18:09 #109349
Odpověď od Cony
Moderátor
Nejspíš opět jiné Itemid. Pokud chcete nadále používat tento způsob zobrazování, musí platit, že pro všechny články jsou odpovídající položky v této druhé úrovni menu. Nemusí to být přímo položky menu typu článek, stačí aby to byly položky typu kategorie s odkazem na příslušnou kategorii. Pozor ale aby jste neměl stejný odkaz ještě někde jinde v menu, to by jste měl řešit pomocí menu položky alias, aby Vám nevznikali duplicity.
17. čvc 2013 08:28 #109355
Odpověď od raki
Uživatel
Díky moc za rady, udělal jsem snad všechno co se dalo respektive co jsi radil. Dokonce jsem nainstaloval "Advanced Module Manager" u kterého lze zaškrtnout i jednotlivé články a kategorie kde chci modul zobraziz ale stejný problém přetrvává... 
Ještě mne napadlo natvrdo přepsat číslo menuu v odkazu na článek, ale ten jsem nenašel (respektive jen alias), jak mohu "natvrdo" přepsat odkaz na článek? Asi je to už krajní řešení, ale já už nevím co dál...
Ještě mne napadlo natvrdo přepsat číslo menuu v odkazu na článek, ale ten jsem nenašel (respektive jen alias), jak mohu "natvrdo" přepsat odkaz na článek? Asi je to už krajní řešení, ale já už nevím co dál...
17. čvc 2013 11:44 #109358
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud Vám nepomohl ani Advanced module manager, jedná se dle mne o stále stejnou situaci. Po rozkliknutí článkju máte aktivní položku menu takovou, která není v tom levém menu (v té druhé úrovni). Zkontrolujte si které Itemid Vám to ukazuje a snažte se vyřešit proč. Podle mne tam budete mít duplicity - 2 položky menu na stejnou kategorii.
Pokud je to odkaz na článek v nějakém textu, můžete jej upravit, pokud "Číst dál" v blogu kategorie tak jen těžko.
Pokud je to odkaz na článek v nějakém textu, můžete jej upravit, pokud "Číst dál" v blogu kategorie tak jen těžko.
Nejnovější příspěvky