Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Joomla + Google mapy
25. čvn 2013 15:07 - 25. čvn 2013 15:08 #108849
Ahoj kluci.Chci se zeptat,jestli by nějak šlo udělat následující:
Mám osobní stránky,zabývám se hrady a zámky a v MYSQL databázi stránek mám tabulku,ve které mám uložené názvy a zeměpisné souřadnice spousty historicky zajímavých míst.Jsou jich již tisíce a mě napadlo, že bych si mohl na stránky vložit nějaký plugin,nebo modul,který by mi ty souřadnice z databáze zobrazil na google mapě jako body.
Ono by se pak dalo krásně plánovat výlety a tak a vůbec měl bych přehled,kde co vlastně je ...
Nemáte prosím někdo nápad jak by se to dalo udělat? ...
Moc děkuji.
Mám osobní stránky,zabývám se hrady a zámky a v MYSQL databázi stránek mám tabulku,ve které mám uložené názvy a zeměpisné souřadnice spousty historicky zajímavých míst.Jsou jich již tisíce a mě napadlo, že bych si mohl na stránky vložit nějaký plugin,nebo modul,který by mi ty souřadnice z databáze zobrazil na google mapě jako body.
Ono by se pak dalo krásně plánovat výlety a tak a vůbec měl bych přehled,kde co vlastně je ...
Nemáte prosím někdo nápad jak by se to dalo udělat? ...
Moc děkuji.
25. čvn 2013 15:48 #108851
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Používáte Zoo, nebo K2? Ty tuším mají podporu map zabudovanou.
Dál máte třeba možnost použít například ContentMap , pak máte mapu vždy k článku generovanou podle souřadnic. Je to nejrychlejší varianta, kromě výše zmiňované.
Je možno použít i nějaký robusní mapový systém, osobně bych doporučoval Zh GoogleMaps , jednotlivé objekty pak nacpete do systému importem přes databázi. Ručně by to byl asi opruz. Bude to sice nějaká práce, ale výsledek bude i do budoucna velice variabilní.
Dál máte třeba možnost použít například ContentMap , pak máte mapu vždy k článku generovanou podle souřadnic. Je to nejrychlejší varianta, kromě výše zmiňované.
Je možno použít i nějaký robusní mapový systém, osobně bych doporučoval Zh GoogleMaps , jednotlivé objekty pak nacpete do systému importem přes databázi. Ručně by to byl asi opruz. Bude to sice nějaká práce, ale výsledek bude i do budoucna velice variabilní.
25. čvn 2013 15:56 #108853
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
mozna i toto by bylo zajimave rezsireni (mam u nich predplatne):
compojoom.com/joomla-extensions/hotspots
compojoom.com/joomla-extensions/hotspots
Joomla! pro každého
25. čvn 2013 17:33 #108857
Odpověď od Vladimír Kantor
Začátečník
Děkuji za tipy ... kouknu na to ...
Ano, já potřebuji aby si to samo tahalo body z databáze a ne abych přidával body do mapy ručně ... To bych se z toho zbláznil
Phoca i Content je právě primárně určená k tomu aby se do článku vložila mapa a při vkládání se do ní zadají ručně body a ty se pak ukazují na mapě v článku.To funguje bezvadně,ale to zrovna nepotřebuji.
Ale nepřišel jsem na to,jak donutit tu danou komponentu aby si prostě sáhla do tabulky v db a vytáhla si všechny souřadnice a názvy a ty pak zobrazila ve své mapě.
Ano, já potřebuji aby si to samo tahalo body z databáze a ne abych přidával body do mapy ručně ... To bych se z toho zbláznil
Phoca i Content je právě primárně určená k tomu aby se do článku vložila mapa a při vkládání se do ní zadají ručně body a ty se pak ukazují na mapě v článku.To funguje bezvadně,ale to zrovna nepotřebuji.
Ale nepřišel jsem na to,jak donutit tu danou komponentu aby si prostě sáhla do tabulky v db a vytáhla si všechny souřadnice a názvy a ty pak zobrazila ve své mapě.
25. čvn 2013 17:38 #108858
Odpověď od Bong
Moderátor
To ale takhle nepůjde. Kde máte ony souřadnice? V samostatných sloupcích databáze? V jakém formátu jsou zadány?
25. čvn 2013 17:45 #108859
Začátečník
Ano,jsou samostatně ve sloupci a ve formátu N 49° 12.345 E 018° 67.890 ...
S tímhle formátem pracuji ve své GPS a telefonu nejčastěji,proto jsem jej i zvolil jako pro mne nejlepší.
Možná by se to dalo i řešit tak,že si stáhnu databázi těchto souřadnic,převedu je do nějakého standardu,např. gpx,nebo kml a prostě si mapu hromadně aktualizuji ... To by zase tak nemožné nebylo,pokud by nešlo aby si ta mapová komponenta sáhla do tabulky jiné komponenty ...
S tímhle formátem pracuji ve své GPS a telefonu nejčastěji,proto jsem jej i zvolil jako pro mne nejlepší.
Možná by se to dalo i řešit tak,že si stáhnu databázi těchto souřadnic,převedu je do nějakého standardu,např. gpx,nebo kml a prostě si mapu hromadně aktualizuji ... To by zase tak nemožné nebylo,pokud by nešlo aby si ta mapová komponenta sáhla do tabulky jiné komponenty ...
25. čvn 2013 17:48 #108861
Začátečník
Jak jste psal ten Zh GoogleMap ... vypadá zajímavě ... A píšou,že spolupracuje s earthem a tedy by měl nějak podporovat právě soubory klm ... Není to sice plně automatický provoz,ale pořád lepší než nic ...
25. čvn 2013 17:57 #108862
Odpověď od Bong
Moderátor
Žádné rozšíření pro mapy nemá možnost si "někam sáhnout" a výsledek zobrazovat. To totiž není nic standardního. Standardem je například vámi zmiňované KML, tento formát umí i Phoca Maps.
Pokud máte vše v samostatných sloupcích, není problém toto vyexportovat spolu s vazbami (název objektu, popis, URL,...) a importovat do tabulek mapového rozšíření.
Pokud máte vše v samostatných sloupcích, není problém toto vyexportovat spolu s vazbami (název objektu, popis, URL,...) a importovat do tabulek mapového rozšíření.
Poděkovali: Vladimír Kantor
25. čvn 2013 18:01 #108863
Začátečník
Ano? I phoca to dokáže? ... To jsem nějak nenašel ... Zkusím ji tedy nainstalovat a podívám se na to ...
Vím,že jsem to v minulosti zkoušel,ale nepodařilo se mi to a na čas to vložil do šuplíku ... Tak teď zkouším druhý pokus .... Vyzkouším a napíšu jak jsem pochodil ...
Zatím moc děkuji.
Vím,že jsem to v minulosti zkoušel,ale nepodařilo se mi to a na čas to vložil do šuplíku ... Tak teď zkouším druhý pokus .... Vyzkouším a napíšu jak jsem pochodil ...
Zatím moc děkuji.
25. čvn 2013 18:04 - 25. čvn 2013 18:05 #108864
Odpověď od Bong
Moderátor
Měla by to umět již dlouho. Pro zobrazení položek z KML souboru musí být toto povoleno v nabídce Phoca Maps - Ovládací panel - Možnosti.
25. čvn 2013 19:26 #108866
Začátečník
Prosím,takový trochu primitivní dotaz k věci.
Kam mám ten soubor *.kml uložit ? Předpokládám,že v rootu joomly vytvořím adresář např KML a tam soubor uložím?
A jakou pak vyplním do té kolonky cestu aby mi to chodilo?
Kam mám ten soubor *.kml uložit ? Předpokládám,že v rootu joomly vytvořím adresář např KML a tam soubor uložím?
A jakou pak vyplním do té kolonky cestu aby mi to chodilo?
25. čvn 2013 20:03 #108868
Začátečník
Aha,tak už jsem zjistil,že pokud dám soubor *.kml do adresáře v rootu joomly phocamapskml , tak by mělo stačit napsat název souboru do kolonky " Soubor KML " v mapě Phoca ... Mapa se zobrazí,ale body v ní už ne.Ještě bude někde chybka... KML v nastavení jsem povolil.
Nejnovější příspěvky