Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Jomsocial - jak je to vlastně s licencí?

22. dub 2013 11:12 #106837
Jomsocial - jak je to vlastně s licencí? od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Našel jsem ke stažení betu 2.6 tuším. Je to na oficiálních stránkách, resp fóru. Můžu tuto verzi na stránkách provozovat? V podstatě co do fcí mi vyhovuje, neplánuju na tom vystavět žádnou sociální síť, pouze bych to docela rád použil jako takovou lepší variantu k uživatelskému profilu a komunikaci mezi uživateli.

Díky za odpověď

22. dub 2013 11:57 #106839
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
dle me nesmite
necetl jsem celou licenci, ale: www.jomsocial.com/license-agreement

pokud ale u te bety bylo napsano neco jako "usage for free", pak ano

Joomla! pro každého

22. dub 2013 12:01 #106840
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Nevím, for free usage tam nevidím, ale ani nic, co by mi vyloženě zakazovalo to použít a pokud není zákaz a vysí to volně ke stažení na netu i s appkama a jedná se o oficiální fórum, nikoliv warez, tak snad, v dobré víře.....co?

22. dub 2013 12:13 #106841
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
doplním odkaz http://www.jomsocial.com/blog/download-jomsocial-26-beta-2-now
Jinak za rozšíření je to docela palice, samozřejmě nejspíš oprávněná, umí to habakuk věcí a je to hezké, ale pro fandovskej webik je to ranec.

22. dub 2013 13:09 #106847
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
cca 2000 za rozsireni teto velikosti neni mnoho, kdyz vezmete v uvahu to, ze je to cca 4-6 hodin prace programatora, ktery toto za tuto dobu urcite nestihne udelat
pokud je to pro fanweb, pak bud to nepotrebuji, nebo se na to slozi ci jinak zaplati - jednoducha uvaha

osobne bych si licenci koupil uz jen z duvodu bezpecnosti

Joomla! pro každého

22. dub 2013 13:13 #106848
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
To je otázka názoru. Nevím, jestli jsi někdy dělal nějaký fanweb, je pravda, že rozšíření pravděpodobně uživatelé nevyužijí, ale jak říkám, z mého pohledu hezky doplňuje uživatelské profily, navíc se tím nahrazují soukromé zprávy etc.
Web v podstatě financuju sám, ze své dobré vůle, pokud bych chtěl po lidech peníze, tak to klapat nebude, alespoň ne v této fázi a navíc by peníze byly potřeba někde jinde.
Otázku zabezpečení chápu, nicméně to neřeší můj dotaz ohledně legálnosti použití.

22. dub 2013 13:49 #106849
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
jen bych doplnil, že pokud se rozšíření osvědčí a uživatelé by se jej naučili využívat, samozřejmě bych o placené aktuální verzi uvažoval. Je to skutečně silný nástroj, který stránky posouvá úplně do jiné dimenze.

22. dub 2013 14:49 #106851
Odpověď od Italia
Začátečník
No já bych řekl, že beta je určena jen pro testování a ne k veřejnému použití na webu, takže si tu verzi můžeš testovat ale na web pro veřejnost jí dát nesmíš.

Přesto že provozuji weby na RS Joomla již od její první verze, stále se mám co učit a Joomla mě vždy něčím překvapí.

22. dub 2013 14:51 #106852
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
To je asi otázka interpretace, co když ji testuju v ostrém provozu?

22. dub 2013 14:57 #106853
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
tak pro jasnou odpoved, kdyz my mame jen svou interpretaci, by bylo nejvhodnejsi si primo napsat na podporu, ne?
tim dostanete konkretni odpoved na konkretni dotaz

Joomla! pro každého