Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Opet hacknuta Joomla
30. dub 2013 17:38 #107155
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Rozumím tomu dobře, že cena na rok je 20 Eur pro libovolný počet webů?
30. dub 2013 17:41 #107157
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Díky za info. Objednávám. To není co řešit
30. dub 2013 20:51 #107159
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Pokud mate neaktualizovanou joomla, rozsireni roky stara a neaktualizovana, treba takovy JCE editor verze nekde 1.x.x,hesla typu (123456, ahoj, qwerty a pod.) tak pak to je blby no.
Nevim, ja weby delam vic jak 6 let a jeste jsem neresil nejaky hack.
Nevim, ja weby delam vic jak 6 let a jeste jsem neresil nejaky hack.
30. dub 2013 22:19 #107166
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Tak máš zatím možná jenom štěstí. Mě to hackli a rozhodně jsem neměl rozšíření roky stará. Měl jsem tam Joomla 2.5.8 v době kdy už byla 2.5.9, JCE jsem měl 2.2.9.1 (možná už bylo o pár desetinek vyšší verze) - no prostě rozšíření a Joomla řekněme 1-2 měsíce neaktualizované, rozhodně nic historického nebo JCE verze 1.5.x, kde byl problém. Hesla typu 123456 nebo admin/admin taky ne.
01. kvě 2013 07:41 #107168
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Nemyslim si ze bych mel nejake stesti. Delam weby pres 6 let, statisticky bych ho mel mit hacnuty taky.
A kdyz uz jsme u toho, vi dotycny JAK, KUDY se na web hacker dostal? Tohle je totiz zaklad pro priste.
A kdyz uz jsme u toho, vi dotycny JAK, KUDY se na web hacker dostal? Tohle je totiz zaklad pro priste.
02. kvě 2013 16:40 #107212
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
Nevíte někdo, je nějaký nástroj, jak to od malware vyčistit, resp. zjistit, zda je tam něco špatně? Nechal jsem web projet
sucuri.net/
a nic to nenašlo a já pak ještě jeden soubor PHP našel, který tam nemá být na základě LOG souboru. Jenomže LOG má 118 tisíc řádků. Děkuji.
02. kvě 2013 16:54 - 02. kvě 2013 16:55 #107213
Odpověď od canal
Uživatel
securi.net bohužel nerozpozná všechno. Pokuď máš zálohy z Akeeba Backup, můžeš použít např. Akeeba Sitediff, který ti porovná JPA archivy a zobrazí rozdíly (přidané, modifikované). Pro 100%-ní jistotu bys ale musel kompletně web přeinstalovat, jak tady výše radili.
02. kvě 2013 18:55 #107218
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkuste nástroj
www.myjoomla.com
. Vygenerujete si plugin, nainstalujete do Joomly a uděláte audit. Některé funkce a řešení jsou ale placené!
Jinak jak bylo psáno výše, můžete porovnávat v nějakém souborovém manageru, použít zmíněný Akeeba Sitediff, nebo instalovat načisto.
Jinak jak bylo psáno výše, můžete porovnávat v nějakém souborovém manageru, použít zmíněný Akeeba Sitediff, nebo instalovat načisto.
01. dub 2014 22:37 #115313
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
Ja mam dlouhodobe problem s jednim webem na J 1.5, samozrejme aktualni verze J, i JCE dalsi rozsireni nemam. Databaze cista, heslo na ftp zmeneno a nikdy neukladano a stejne mi nekdo porad nahrava soubory a bud rozesila maily nebo jde o jiny hack. Soubory jsou bud v rootu nebo v jine slozce. Pred mesicem jsem doinstalova httpblock plugin, ale nepomaha to.
Ma nekdo typ co bych jeste mel udelat, krome placenych admin tools apod? Nepouzivam na webu .httacess, pokud by nekdo nahodil par radku, ktere by mi poslouzili budu vdecny.
Diky.
Ma nekdo typ co bych jeste mel udelat, krome placenych admin tools apod? Nepouzivam na webu .httacess, pokud by nekdo nahodil par radku, ktere by mi poslouzili budu vdecny.
Diky.
01. dub 2014 22:46 #115314
Odpověď od Bong
Moderátor
Udělal jste pro bezpečnost zatraceně málo. Přečtěte si:
Jak zachránit hacknutou Joomlu
.
Nejnovější příspěvky