Captcha - n3t Seznam Captcha
13. bře 2013 16:41 #105349
Zdravím,máte někdo zkušenosti s n3t Seznam Captcha? Plg jsem nainstaloval na 2.5.9. a po zapnutí i v Globálním nastavení mi u reg.formuláře píše "Captcha plugin buď není nastaven nebo nebyl nalezen. Kontaktujte prosím správce webových stránek".
Děkuji za případné vyřešení.
Děkuji za případné vyřešení.
13. bře 2013 18:21 #105350
Odpověď od Cony

Moderátor
Pravděpodobně ten plugin nemáte zveřejněn - zkontrolujte to ve správci pluginů.
Druhá možnost je, že máte sice v globálním nastavení nastaven tento plugin, ale v Možnostech ve správci uživatelů máte jiný (nejspíš ReCaptcha, ta potřebuje další nastavení), ale tam je ta hláška myslím jiná.
Druhá možnost je, že máte sice v globálním nastavení nastaven tento plugin, ale v Možnostech ve správci uživatelů máte jiný (nejspíš ReCaptcha, ta potřebuje další nastavení), ale tam je ta hláška myslím jiná.
Poděkovali: Bohumil
13. bře 2013 18:41 #105351
Odpověď od Bohumil
Uživatel
Moc díky,bylo to v Možnostech ve správci uživatelů.
28. dub 2015 12:03 #121657
Odpověď od Pavel Šťastný

Pokročilý uživatel
zdravim...měl bych dotaz k výše uvedenému pluginu...mám ho nainstalován na J2.5.28
Chtěl jsem ho odinstalovat...nejdřív sem ho vypnul, pak v globálním nastavení nastavil VÝCHOZÍ CAPTCHA - NEVYBRÁNO ... pak jsem ho odinstaloval, ale pořád se mi v hlavičce objevuje odkaz na ten plugin a na stránce s kontaktem se zobrazuje prázdné pole s nadepsaným Captcha...aspoň, že odeslat ten formulář jde
poradíte jak se ho ručně zbavit ?? kde co v databázi promazat ?
Díky
Chtěl jsem ho odinstalovat...nejdřív sem ho vypnul, pak v globálním nastavení nastavil VÝCHOZÍ CAPTCHA - NEVYBRÁNO ... pak jsem ho odinstaloval, ale pořád se mi v hlavičce objevuje odkaz na ten plugin a na stránce s kontaktem se zobrazuje prázdné pole s nadepsaným Captcha...aspoň, že odeslat ten formulář jde

Code:
<link rel="stylesheet" href="/media/plg_n3tseznamcaptcha/css/dark-icons.css" type="text/css" />
<script src="/media/plg_n3tseznamcaptcha/js/captcha.js" type="text/javascript"></script>
poradíte jak se ho ručně zbavit ?? kde co v databázi promazat ?
Díky
28. dub 2015 14:15 #121666
Odpověď od Cony

Moderátor
A Cache jste promazal?
Poděkovali: Pavel Šťastný
28. dub 2015 14:20 #121667
Odpověď od Pavel Šťastný

Pokročilý uživatel
dík za nakopnutí..na tu jsem zapomněl...takže vyřešeno :blush:
26. lis 2016 00:09 #129340
Odpověď od Pavel Šťastný

Pokročilý uživatel
přestala zobrazovat obrázek...resp. když se načte stránka...tak tam není ani vidět, že chybí obrázek...a poa čase se načte aspoň prázdnej obdélník...
Vypadá to, že služba již delší dobu neběží...
Doporučíte nějakou jinou Captcha ? ReCaptcha zas hází chybu BAD TOKEN...
Vypadá to, že služba již delší dobu neběží...
Doporučíte nějakou jinou Captcha ? ReCaptcha zas hází chybu BAD TOKEN...
28. lis 2016 09:45 #129346
Odpověď od Cony

Moderátor
Služba stále funguje, máte poslední verzi pluginu?
Na jaké adrese Vám to nefunguje?
Na jaké adrese Vám to nefunguje?
28. lis 2016 09:48 #129348
Odpověď od Pavel Šťastný

Pokročilý uživatel
www.skolagastronomie.cz
- momentálně Captcha vypnuta
mám verzi 1.2.0 ... novější sem nenašel...resp. našel ale to už je jen pro Joomla 3.x
mám verzi 1.2.0 ... novější sem nenašel...resp. našel ale to už je jen pro Joomla 3.x
28. lis 2016 10:13 #129351
Odpověď od Cony

Moderátor
Aha, to je Joomla 2.5. A nemáte náhodou Admin Tools?
25. pro 2016 22:07 #129649
Odpověď od Pavel Šťastný

Pokročilý uživatel
nemám Admin Tools ... ano je to Joomla 2.5Cony napsal: Aha, to je Joomla 2.5. A nemáte náhodou Admin Tools?
26. pro 2016 02:40 #129650
Odpověď od Cony

Moderátor
Joomlu 2.5 podporuje naposled verze 1.2.0, viz
Release notes
Aby byla Captcha funkční, musí být na serveru povoleno PHP nastavení allow_url_fopen, nebo funkční rozšíření cUrl, a nesmí být blokována komunikace na server captcha.seznam.cz.
Na Vašem serveru to nefunguje, když si otevřete adresu www.skolagastronomie.cz/plugins/captcha/...a/captcha.create.php , server čeká a pak nic nezobrazí, tj. nezafunguje komunikace se servery seznamu, něco jí blokuje. Zapněte si chybová hlášení v administraci hostingu, nebo v htaccess, možná se zobrazí nějaká chyba. Popř. zkontrolujte to nastavení allow_url_fopen.
Aby byla Captcha funkční, musí být na serveru povoleno PHP nastavení allow_url_fopen, nebo funkční rozšíření cUrl, a nesmí být blokována komunikace na server captcha.seznam.cz.
Na Vašem serveru to nefunguje, když si otevřete adresu www.skolagastronomie.cz/plugins/captcha/...a/captcha.create.php , server čeká a pak nic nezobrazí, tj. nezafunguje komunikace se servery seznamu, něco jí blokuje. Zapněte si chybová hlášení v administraci hostingu, nebo v htaccess, možná se zobrazí nějaká chyba. Popř. zkontrolujte to nastavení allow_url_fopen.
01. led 2017 12:38 #129715
Odpověď od Pavel Šťastný

Pokročilý uživatel
díky za snahu... allow_url_fopen je povoleno, cURL enabled...
zapnul sem výpis chyb...a odkaz na plugins/captcha/...a/captcha.create.php neudělá nic...dlouho se načítá a skončí prázdnou stránkou...
dík za pomoc
zapnul sem výpis chyb...a odkaz na plugins/captcha/...a/captcha.create.php neudělá nic...dlouho se načítá a skončí prázdnou stránkou...
nemělo by...ale netušim kde to ověřit...navíc proč by to někdo nastavoval...a nesmí být blokována komunikace na server captcha.seznam.cz

dík za pomoc