User profile
11. bře 2013 13:44 #105230
Odpověď od Stanley100
Začátečník
Myslím, že rozumiem, avšak s relalizáciou opravy to bude komplikovaejšie. Vyskúšal som úpravy článkov a zároveň vyskakovacie okno aj v IE ale je to rovnaké ako v mozille. Ak vymením iframe za ajax, nezmení sa zároveň aj štýl vyskakovacieho okna? Čo by ste povedal na to, keby som vám dal prihlasovacie údaje na ftp a poopraoval by ste mi tieto chyby? Sám to asi nezvládnem, prípadne vám môžem za to poslať aj nejaké peniaze, už strácate so mnou veľa času..
11. bře 2013 15:06 #105235
Odpověď od Cony

Moderátor
Promiňte, ale ne, aktuálně mám tak jedině čas odpovídat stručně na dotazy zde, věnovat se něčemu komplexněji mi bohužel teď časové možnosti neumožňují.
11. bře 2013 19:49 #105264
Odpověď od Stanley100
Začátečník
Jasne, chápem. Pridal som teda do index.php šablóny do head:
<head>
JHTML::_('behavior.modal');
a odkaz o vyskakovacom okne:
<a href="#helpdiv" class="modal" style="cursor:pointer" title="Login" rel="{handler: 'iframe', size: {x: 206, y: 285}}">
Obrazovka sa stmaví tak ako aj má, ale nič sa neobjaví (predtým sa objavil prihl. formulár), asi nerozumie tomu helpdiv. Navyše úprava článkov naďalej nefunguje, nebude chyba kdesi úplne inde?
<head>
JHTML::_('behavior.modal');
a odkaz o vyskakovacom okne:
<a href="#helpdiv" class="modal" style="cursor:pointer" title="Login" rel="{handler: 'iframe', size: {x: 206, y: 285}}">
Obrazovka sa stmaví tak ako aj má, ale nič sa neobjaví (predtým sa objavil prihl. formulár), asi nerozumie tomu helpdiv. Navyše úprava článkov naďalej nefunguje, nebude chyba kdesi úplne inde?
11. bře 2013 23:07 #105273
Odpověď od Cony

Moderátor
Pokud se použije iframe, ten odkaz pak musí odkazovat na login stránku, tedy v href musí být odkaz na stránku, kde je přihlašovací formulář. Nejlépe doplněný o tmpl=component.
12. bře 2013 12:27 #105296
Odpověď od Stanley100
Začátečník
Áno, s linkom na login doplneným o ?tmpl=component to funguje síce s iným zobrazením ale celkom dobre, avšak nerieši to môj hlavný problém a nie som si istý či sa chápeme. Úprava článkov na frontend nieje možná, ak sa v index.php nachádza script spomínajúci mootools, so zobrazením login okna som nemal problém ani v minulosti. Žiadny iný spôsob, ako docieliť úpravu článkov som pri tých desiatkách kombinácií nenašiel. Možno stačí spraviť len drobnú koreciu a už to pôjde zároveň s tým loginom a zachovaním mootools, prelúskal som rôzne anglické fóra ale žiadne z daných riešení nepomohlo.
12. bře 2013 12:56 #105300
Odpověď od Cony

Moderátor
Máte tam neustále konflikty Javaskriptu. Šablona si nahrává vlastní mootools, vlastní SqueezeBox, jQuery, cufon, skripty pro menu, slideshow a bůhví co další. Pročistěte to v té šabloně, stejně polovinu z těch věcí nepoužijete.
12. bře 2013 20:14 #105332
Odpověď od Stanley100
Začátečník
Myslíte zmazať niektoré súbory z template/js/? Lebo keď tak pozerám, v media/system/js je tiež niekľko podobných súborov, vrátane motools more a core. Skúšal som zmazať aj tie, aj pomazať v rôznych kombináciách tie zo šablóny ale bez úspechu, buď mi potom nešla slideshow obrázkov, alebo login okno, alebo sa zmenilo písmo moc tam priestor nevidím (možno superfish, hover, scroll) ale asi ste mal na mysli iné čistenie ako to o ktorom hovorím ja. V ktorých súboroch by som sa teda mal pohrabať?
12. bře 2013 22:35 #105337
Odpověď od Cony

Moderátor
Hlavně v souboru index.php šablony. Do adresáře media raději nešahejte, úpravy dělejte jen v adresáři šablony.
Když si prohlédnete co vše Vám šablona nahrává (Zobrazit zdrojový kód stránky), zjistíte že plno věcí se nahrává dvakrát (např. mootools) - preferujte spíše věci z Joomly (tedy z adresáře media) než z šablony. V šabloně mohou být nějak upravené, a různá rozšíření s nimi mohou mít problém.
Když si prohlédnete co vše Vám šablona nahrává (Zobrazit zdrojový kód stránky), zjistíte že plno věcí se nahrává dvakrát (např. mootools) - preferujte spíše věci z Joomly (tedy z adresáře media) než z šablony. V šabloně mohou být nějak upravené, a různá rozšíření s nimi mohou mít problém.
25. bře 2013 22:21 #105983
Odpověď od Stanley100
Začátečník
Zdravím, po čase sa opäť ozývam. Potýkam sa s pomalším načítaním stránky, zrejme práve z dôvodu že na začiatku sa načítava kopec zbytočných informácií, problém ale je identifikovať ktoré sú to a ako ich odstrániť. V súbore index.php šablóny toho nieje veľa a vždy keď napr. nejaký script odstránim, prejaví sa to negatívne. Spomínaný tu bol 2x načítaný mootools, no ja ho tam vidím len raz, a potom ešte mootools-more a motoools-core v súbore media, keď s nejakými pohnem, tiež sa to neprejaví dobre.
Moja druhá otázka znie, či sa dá nejako nastaviť, aby sa čítanosť článkov pripočítala jednému užívateľovi povedzme len raz za 24 hodín a nie ako teraz, že keď dám 5x za sebou F5, tak pridá 5 čítaní, to je dosť nezmysel. Hľadal som aj doplnky, ale žiadny som neobjavil, zrejme to bude treba upraviť v kóde, mal by niekto nápad, ako na to? Ďakujem
Moja druhá otázka znie, či sa dá nejako nastaviť, aby sa čítanosť článkov pripočítala jednému užívateľovi povedzme len raz za 24 hodín a nie ako teraz, že keď dám 5x za sebou F5, tak pridá 5 čítaní, to je dosť nezmysel. Hľadal som aj doplnky, ale žiadny som neobjavil, zrejme to bude treba upraviť v kóde, mal by niekto nápad, ako na to? Ďakujem
27. bře 2013 22:24 #106067
Odpověď od Stanley100
Začátečník
Nejaké nápady? Zrejme bude treba upraviť nejaký zo súborov z priečinka com_content buď v administratorovi alebo normálne v komponentoch. Hľadal som aj na anglických fórach ale absolútne nič užitočné tam nebolo, ale neverím, žeby sa nedalo nastaviť, aby sa počítalo medzi hits len unikátne prečítanie článku povedzme raz za 24 hod z jednej IPčky, namiesto zarátania každého otvorenia stránky. Dík za pomoc
27. bře 2013 22:54 #106068
Odpověď od Cony

Moderátor
Spíš než jádro Joomly by jste měl upravit šablonu. Možná nejlíp použít nějakou rozumnější, která se nehádá s Jádrem Joomly a nenačítá "tunu" skriptů.