Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Potvrzení věku

23. led 2013 07:41 #102688
Potvrzení věku od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Zdravím, potřebuju na web potvrzení věkové hranice, pop-up okénko, které dokud nepovolíte, nebude moci na webu nic dělat.

Takovou kompomentu jsem sice našel, ale nefunguje jak jsem si představoval. Není to jentak, potřebuju taky nějak chránit sebe a tento modul je naprosto nedostačující, funguje jak má, ale jenom na oko.

Potřebuju, aby v případě problému já se mohl odvolat a dokázat, že uživatel s věkovou hranicí souhlasil. Jinde mi bylo porazeno nějahý github, ale to podle mě je něco jako uložto.cz :D zkrátka nenašel jsem to. Ono by to teoreticky mělo prostě být věrohodné pro soudního znalce, kdyby se něco stalo a bylo potřeb nějakého výpisu z databáze, potvrzení, že uživatel(ka) potvrdila věk a já se na to mohl v případě problému odvolat ?

23. led 2013 08:33 - 23. led 2013 09:34 #102689
Odpověď od Bong
Moderátor
Tajemný hacker, který hravě prolamuje šifrovaná hesla. Tajemný nejlepší webftp klient na světě. Tajemné vyskakovací okno, které pozná kdo sedí u PC... Vy nás tedy zásobujete...

Joomla má již v základu prostředky pro takzvanou registraci. Ta jde v případě potřeby doplnit klidně o test DNA, když na to budete mít.

Jestli vám někdo poradil jiné prostředky, než je možné provozovat na Joomle, musíte na jiné fórum.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: HonzaKr

23. led 2013 09:16 - 23. led 2013 09:19 #102692
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Ano, někdo jiný mi poradil nějakou aplikaci nesouvisející s joomlou, ale tu jsem ale nenašel. Proto se ptám jestli nevíte o nějakém lepším modulu něž ten co používám.

Toto : KLIKNOUT ZDE

Avšak myslím, že je to nedostatečné. Potřebuju v případě problému dokázat, že návštěvník s věkovou hranicí souhlasil a přístup s podmínkou akceptoval. Byl bych v tomto případě dokonce raději, kdyby to byla kompomenta, modul nebo plugin na joomlu, hlavně, když to bude fungovat, jak potřebuju.

Bong: Díky za radu, přidání vlastního pole do registrace na webu moc nepomůže, jde mi o to, aby každý návštěvník musel potvrdit, nejen ten co se chce registrovat. Navíc, moc návštěvníků nemá potřebu se registrovat, je to web, který registraci moc nepotřebuje.

23. led 2013 10:03 #102696
Odpověď od Bong
Moderátor
1. Pokud váš web nabízí obsah, který nevyžaduje registraci a ověření, nevím proč potřebujete mít důkaz pro orgány činné v trestním řízení.

2. Jestliže poskytujete poskytujete obsah, který vyžaduje ověření a je legální, byť omezený věkem, postačí vám registrace.

3. V případě, že poskytujete obsah, který je nelegální, je vám jakékoli ověření uživatele k ničemu.

Ovšem pokud trváte na šíření obsahu, který vyžaduje ověření a chcete jeho obsah zpřístupnit pro neregistrované a nepřihlášené uživatele. Musíte si si ještě nějaký čas počkat, než budou všechna PC vybavena očními skenery či jinými prostředky fyzického ověření.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

23. led 2013 10:19 #102698
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
abyste byl pripadne schopen prokazat, ze ten a ten navstevnik to potvrdil, tak musite hlavne nekde tyto informace logovat a uchovavat
=> mit nekde (txt, DB) zaznamenane, ze IP k datumu X a case Y potvrdila varovani

Mam pocit, ze toto vubec zatim nikoho nenapoadlo, resp. to neni psano jako podminka funkcnosti, kterou vam dle bezneho chovani zadny modul neudela (modul jen z DB cte, ne ze do ni pise).
Toto by resila nejaka komponenta ci chytrejsi plugin, ktery casto je schopen generovat alespon TXT.

Konkretni reseni/komponentu neznam, nemel jsem potrebu neco takoveho hledat, ale mam z dotazu od vas pocit, ze vam tu vsichni skladame postupne cely web, coz by jaksi nemelo byt.

<muj_nazor>
Pokud joomle ci ostatnimu nerozumite a nemate moc snahu hledat, pak si nekoho najmete, dejte mu nejaky obnost a specifikaci, co presne chcete, a za domluveny cas to mate.
Pripadne si to nechte naprogramovat na miru od nejakeho Inda ci podobne za par dolaru.
</muj_nazor>

Joomla! pro každého

23. led 2013 11:13 - 23. led 2013 11:16 #102699
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
2 ghost, OT: například modul ankety do DB i "píše" ...

2 steel: zeptej se právníka, zda Tě z toho "vyseká", když mu dáš "nějaké" (jaké?) záznamy z DB...

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

Powered by Fórum