Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Tvorba webu

06. lis 2010 16:29 #66864
Tvorba webu od František
Uživatel
Dobrý den, hledám nějakého specialistu, co má čas a hlavně zkušenosti, na vytvoření webu za peníze. Bylo by to něco mezi katalogem a inzertem, něco na způsob www.aaapoptavka.cz/ , ale jen na specifický druh služeb.
Něco málo co mimo jiné od webu očekávám:
  • uživatel zadá do políčka registračního formuláře své IČ a po kliknutí na tlačítko Další se pomocí xml dotazu natáhnou ze systému ARES údaje - jméno a příjmení, místo podnikání, obor činnosti atd.
  • systém rozeznává 5 typů registrací a přiděluje jim různá práva.
  • po registraci systém vystaví zálohovou fakturu, po zaplacení daňový doklad a odešle je uživateli na registrační e-mail (může být propojeno přímo i na nějaké účetnictví - nechám si poradit)
  • kontakt na poptávky se zobrazuje jen registrovaným uživatelům určitého typu.
To jen stručně pro představu. Šlo by o dlouhodobější spolupráci. Nějakou Free šablonu mám vybranou, ale bude se muset upravit. Časem by se hodil i nějaký grafik.
Pokud máte zájem napište na duerf@seznam.cz , v e-mailu pošlete odkaz na nějaké vaše projekty, ať mám představu co umíte. Vybraným zájemcům pošlu detailnější popis, abychom mohli na začátek nastřelit nějakou cenu.
Děkuji.

11. lis 2010 06:43 #67048
Odpověď od František
Uživatel
Nikdo, nic, nijaký, ničí, žádný? A nebo jsem ve špatném vlákně?

11. lis 2010 07:09 #67049
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
Nejde o spatne vlakno, ale spise o to, ze tyto pozadavky nepujdou odbavit jen tak nejakou komponentou, ale bude se muset hodne veci udelat "vlastnorucne".
Co se tyce nekolika urovni uzivatelskych skupin - tolik jich sama joomla neumi => nutno koupit komponentu.
atd.
Co se tyce rozpoctu, pocitejte s tim, ze to dle me vyjde radove na nekolik desitek tisic.

Joomla! pro každého

11. lis 2010 10:46 #67055
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Obecně, a není to jen o Joomle:
1) máte-li natolik konkrétní ředstavu/požadavky, na kterých trváte a nemůžou být jinak, je vhodnější napsat celý system od nuly. (z požadavku vznikají možnosti systému, který vytváříte)
2) chcete-li nasadit (výhodně) některý již hotový systém (ať už to je Joomla, nebo jakýkoliv jiný), vhodné je se poradit s někým, kdo Vám požadavky okomentuje za jakých podmínek či vůbec jsou realizovatelné. (požadavky i systém přizpůsobujete)
3) chcete-li pouze nasadit/nastavit/zprovoznit systém, s minimem úprav, požadavky hodně přizpůsobujete možnostem

A právě na základě neurčitého zařazení mezi 2) a 3) vzniká i neurčité zadání s nejasným výsledkem.

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

12. lis 2010 08:12 #67102
Odpověď od František
Uživatel
Je mi jasné, že to bude chtít i "ruční práci"a že to bude stát nějaký peníz. Hledám zde, protože by to mohlo být pro obě strany výhodné. Když dám vyhledat "tvorba web Joomla" vyjede mraky stránek firem, co nabízejí ledacos, ale při konkrétním dotazu člověk zjistí, že vesměs nabízejí jen poskládání standardních modulů a nějaké "ruční práce" jdou mimo ně. Jiné firmy, co to umí, jedou zase moc ve velkém a se svým rozpočtem bych záhy vykrvácel. Myslel jsem, že se tady najde někdo, kdo by to, za co si firma řekne o cca 25.000 Kč, udělal za řekněme 15.000 Kč a spokojeni budeme oba. Ten výčet funkcí nahoře je jen pro začátek, časem bych tam toho potřeboval víc - proto delší spolupráce. Na druhou stranu nemusí být všechno jak je dáno, i ty faktury se dají pro začátek vystavovat ručně, že? I když nějaký modul na automatické vystavení faktury, jsem někde v nabídce viděl. No nic ještě chvíli počkám, jestli se někdo schponý s časem a rozumnými finančními požadavky nenajde a když ne, tak budu muset rozbít prasátko a jít do firmy.

12. lis 2010 09:09 #67105
Odpověď od Bong
Moderátor
Měl byste si uvědomit, že vy máte nápad a nějaký podnikatelský záměr (a ještě ne originální). Proč myslíte, že veškerou práci a riziko ponese s radostí programátor, kterému zaplatíte cigarety a naslibujete světlé zítřky? Co vám brání, po důkladné rozvaze, zajít do banky pro menší úvěr?

Myslím, že vaše uvažování a představy o životě jsou příliš vzdálené realitě. O financích si můžete udělat představu třeba v TOMTO vlákně.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

Powered by Fórum