Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

User profile

19. úno 2013 12:21 #104225
User profile od Stanley100
Začátečník
Čáute, mám ešte pár otázok o joomle a jej verzii 2.5.8:

1. Keď som mal joomla 3, po prihlásení užívateľa naskočila v bočnom menu ponuka na úpravu profilu, napísanie článku, prihlásenie do adminu apd., teraz to ale nikde nevidím, dá sa to zapnúť, prípadne tak, aby to bolo umiestnené v rubrike login (kde je za bežných okoloností len prihlasovací formulár, po prihlásení len možnosť odhlásiť).

2. Ako by som vedel zmeniť informácie, ktoré sú vyžadované (voliteľné) pri registrácii? Info ako región alebo tel. číslo nepotrebujem, namiesto toho by som chcel dať vlastné otázky, prípadne aj nejaké možnosti výberu, roletové menu apd. taktiež by ma zaujímala možnosť pridania avataru.

3. Informácie o článu sa privátne zobrazujú nad samotným textom. Na joomle 3 bola možnosť umiestniť info aj pod článok, tu to ale nikde nevidím, je možnosť to predsa len posunúť nadol, alebo aspoň nastaviť, aby sa info nezobrazoalo v perexe? Ďakujem

19. úno 2013 12:28 #104227
Odpověď od Cony
Moderátor
0/ Již je 2.5.9 - aktualizujte

ad 1/ Nejspíš jste si nainstaloval v 3.0 demo data - tyto odkazy se řeší pomocí položek menu, založte si menu a přidejte příslušné položky.

ad 2/ Joomla v základu v registraci má jen Jméno, už. jméno, email a heslo, pokud máte něco navíc, již máte nějaké rozšíření. V poslední době to byly pole pro registraci řešeny vícekrát, prohledejte fórum.

ad 3/ Nevím které informace přesně myslíte, ale je to záležitost šablony. Musíte použít vhodnou šablonu, nebo si jí přizpůsobit.

19. úno 2013 12:53 - 19. úno 2013 12:58 #104231
Odpověď od Stanley100
Začátečník
0. Je na 2.5.9 už hotová aj slovenčina?

1. Príslušné položky šlo na bočný panel umiesťnovať aj bez vytvoreného menu (vkladal som ich na vhodnú pozíciu šablóny). Teraz som vytvoril nové menu na túto pozíciu ale nič sa nezmenilo, užívatelské info stále nieje k dispozícii hoci je zanutné.

2. Dal som do vyhľadávača na webe "pole pro registraci" ale nenašlo mi žiadnu zhodu, zaujímavé že nenašlo ani túto tému, "registraci", "pole" taktiež neúspešné.

3. Myslím informácie ako dátum napísania, menu autora, kategória, hodnotenie, tieto informácie by mali byť štandardné na všetkých šablónach.

19. úno 2013 13:04 #104233
Odpověď od Cony
Moderátor
ad 0/ Jazykové soubory by měly být stejné jako pro 2.5.8 - viz Bartův článek .

ad 1/ Myslím že se pletete. Pokud jste nepoužíval nějaký spec. modul, Joomla v základu žádný takový modul nemá. Musí být vytvořeno menu, v něm položky a menu umístěné na vhodnou pozici. Pokud to tak máte hledejte chybu v nastavení modulu / položek menu / volbě pozice modulu / přístupových úrovních apod.

ad 3/ Tyto inforamce jsou standardní Joomla - šablona je nemusí zobrazovat. Navíc i ve standardu je lze vypnout - v Možnostech ve správci článků. A nakonec, kde a jak je šablona zobrazí je čistě v moci šablony. Standardně se zobrazují právě pod nadpisem článku. Ani v 3.0 není jiná možnost. Podporovat to musí šablona.

20. úno 2013 16:24 - 20. úno 2013 16:32 #104318
Odpověď od Stanley100
Začátečník
1. zaujímavé že to naozaj šlo bez nutnosti vytvorenia osobitného menu, po inštalácii modulu stačilo len nastaviť na ktorú pozíciu šablóny to umiestniť, vôbec sa nepýtalo do ktorého menu to vložiť ale to už je jedno problém som vyriešil.

3. Rovnako už je vyriešené, stačilo len osobitne v menu nastaviť, čo má článok (perex) zobrazovať a potom osobitne v článku, čo sa má zobrazovať po otvorení.

4. Nová otázka ale znie, prečo mi na webe nepíše mekčené, dĺžne, namiesto účastníci napíše AstnCI, namiesto Zaujímavosti napíše ZaujMavosti (zvláštne že "í", spôsobí, že nasledujúce písmeno je veľké). Kódovanie som pozrel v index.php šablóny je nastavené utf-8, nainštalovanú slovenčinu, neviem ale čo a kde ešte by som mal zmeniť, aby to fungovalo. Ešte doplním, že to robí len pri nápisoch v menu, ostatné či už články, "Práve tu je žiadny návštevník" alebo "hľadať" vo vyhľadávači je napísané správne. Zle už ale zbrazuje nadpisy článkov a tiež nadpisy napr. nad modulmi (je tam iné - väčšie písmo). Ďakujem za radu čo s tým robiť.

20. úno 2013 16:33 #104321
Odpověď od Cony
Moderátor
ad 1/ asi jste opravdu používal jiný modul než standardní

ad 4/ tipl bych to na šablonu používající nějaké písmo, které ty znaky neumí. Nebo možná používající Cufon na vykreslení nadpisů. Dejte odkaz na stránky.

Powered by Fórum