Nová verze Joomla 5.1.4
Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.4, společně s Joomla 4.4.8. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.
Otázka na SEO odborníky
měl bych otázku na SEO odborníky.
Tato stránka: www.phoca.cz/phocacart neobsahuje žádné spojení "Phoca Cart component" a přeci ve výsledcích hledání je tak nazvána pomocí titulku:
Našel by se někdo, kdo by mi vysvětlil proč?
Znamená to, že vyhledávač je natolik "chytrý" a svéhlavý, že vůbec nemá smysl zabývat se SEO technikami, ale věnovat se obsahu?
Z textu a odkazů na stráce spíše vyplívá, že je ta informace o Phoca Cart (včetně rozšíření - modulů a pluginů) než jen o komponentě.
Děkuji.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Google říká:
"When we know the user's query, we can often find alternative text from a page that better explains why that result is relevant. Using this alternative text as a title helps the user, and it also can help your site. Users are scanning for their query terms or other signs of relevance in the results, and a title that is tailored for the query can increase the chances that they will click through."
Anglický Google přidává Component za název.
Trochu jsem brouzdal a protože všude kde jsem brouzdal jsem narazil na původní schéma používání Component v názvu aplikací, může to být pozůstatek původní indexace a obsahu?
www.phoca.cz/documentation/category/52-p...urant-menu-component
www.phoca.cz/documentation/category/116-phoca-cart-component
MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla
www.phoca.cz/documentation/category/116-phoca-cart-component
Jenže stejně tak se používá základní:
www.phoca.cz/documentation/category/115-phoca-cart
nebo pro jakýkoliv modul:
www.phoca.cz/documentation/category/117-phoca-cart-cart-module
a na stránce Phoca Cart nikde neříkám, že se jedná jen o komponentu, jsou tam i odkazy na moduly, atd. - tedy obsah spíše říká to, že se jedná o rozšíření, které se dále větví na komponentu, moduly a pluginy, atd.
Ptám se proto, jestli je někde chyba, nebo si prostě Google svéhlavě řekl, že nejdůležitější část Phoca Cart je komponenta a tu pak chybně přiřadil k Phoca Cart (jenže Phoca Cart je rozšíření, které obsahuje komponentu, moduly a pluginy)
Někdo prostě udělal chybu. Buď já (rád bych věděl kde), nebo Google s tím, že už při svém "AI" rozhodování zachází až příliš daleko.
www.contentkingapp.cz/akademie/nazev-stranky/
Možná že když je to krátké tak to něčím z obsahu doplní.
Martin70 napsal: Neměl by být ten první řádek to, co je v tagu TITLE? Alespoň vždy to tak podle mě bylo.
To je právě to, čemu nerozumím, v kódu je:
A tuším, že tomu v minulosti nebylo jinak.
Ale co je hodně zajímavé, ráno bylo "Phoca Cart component" a teď už je jen "Phoca Cart" (jak v české tak mezinárodní verzi).
No, jestli to opravil nějaký robot na základě této diskuze, pak už se jedná o AI na druhou.