Nová verze Joomla 5.1.4
Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.4, společně s Joomla 4.4.8. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.
image resize v perexu
22. úno 2019 16:57 #139086
Zdravím pánové, vždycky jste mi tu dobře poradili a věřím že tomu bude tak i teď. Na webu
www.iskraholic.sk
nemám responzivní šablonu tak zkouším na subdoméně info.iskraholic.sk šablonu JA purity III. Trochu se dostávám do podoby ale mám problém s autmatickou úpravou velikosti obrázku v perexu článku. Nainstaloval jsem resize image content fly and cache plugin , ten mi obrázky upraví na nastavenou velikost třeba teď 300x300, ale udělá to i pro mobily a tam je to problém. Poraďte jak to vyřešit?
22. úno 2019 18:21 - 22. úno 2019 18:24 #139090
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
ten plugin prosím raději odinstalujte.
Tohle lehce uděláte v CSS souboru, kde doplníte například:
Dnes jsem k CSS vydal nový článek, tak se podívejte na něj až bude zveřejněn nebo se mrkněte zde
Tohle lehce uděláte v CSS souboru, kde doplníte například:
Code:
.blog .pull-left.item-image img {
width: 60%;
}
Dnes jsem k CSS vydal nový článek, tak se podívejte na něj až bude zveřejněn nebo se mrkněte zde
22. úno 2019 18:54 #139094
Odpověď od ivan
Začátečník
no jo , děkuji za radu, ale do kterého souboru to mám vložit? template.css ? bude mi to na 60% zobrazovat obrázky všechny? i ty co sa zadáaj v perexu článku?
22. úno 2019 19:10 #139095
Odpověď od Pavel [byPV]
Začátečník
Zdravím,
upřímně, Ernste, rád bych si půjčil Vaší věšteckou kouli ...
Já bohužel z dotazu vůbec nepochopil konkrétní požadavek . Sice jste zmínil obrázky v perexu a velikost "třeba" 300x300 px, ale perex je pro mě libovolný úvodník (tedy nevím jestli to řešíte na homepage nebo např. v detailu článku či někde v modulech), ten rozměr u obrázku nikde nevidím (asi to rozšíření nemáte zapnuté a nebo jste ho jen testoval) a hlavně jste nenapsal, čeho přesně chcete dosáhnout v zobrazení na desktopu a mobilu .
Pokud napíšete, které přesně obrázky, na jakých konkrétních stránkách a v jakém zobrazení (desktop, resposive) chcete jak zmenšit, tak lze něco vymyslet, ale takhle je to jen teoretická debata...
upřímně, Ernste, rád bych si půjčil Vaší věšteckou kouli ...
Já bohužel z dotazu vůbec nepochopil konkrétní požadavek . Sice jste zmínil obrázky v perexu a velikost "třeba" 300x300 px, ale perex je pro mě libovolný úvodník (tedy nevím jestli to řešíte na homepage nebo např. v detailu článku či někde v modulech), ten rozměr u obrázku nikde nevidím (asi to rozšíření nemáte zapnuté a nebo jste ho jen testoval) a hlavně jste nenapsal, čeho přesně chcete dosáhnout v zobrazení na desktopu a mobilu .
Pokud napíšete, které přesně obrázky, na jakých konkrétních stránkách a v jakém zobrazení (desktop, resposive) chcete jak zmenšit, tak lze něco vymyslet, ale takhle je to jen teoretická debata...
22. úno 2019 19:22 - 22. úno 2019 19:24 #139096
Perex je úvodník (zjednodušeně) a ten je na webu jen v blogu.
Jiné obrázky na webu zatím nejsou, nejsou ani uvnitř článků.
To ivan
ano, to změní všechny obrázky v tom blogu. tedy ne uvnitř článků ale na této uváděné stránce.
Nejlépe je to změnit s souborech custom.css, override.css atd, jak píšu v www.joomlaportal.cz/jak-zacit/649-styly-pro-uplne-zacatecniky
Ale pokud je nemůžete použít, přidejte to na konec template.css
PS tu velikost v procentech si můžete dát jakou chcete, ale píšu ji v procentech kvůli responzivitě, protože předpokládám, že ty kontejnery ve kterých jsou, jsou responzivní
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Ono když tady člověk odpovídá více let, získá už určitý odhad.upřímně, Ernste, rád bych si půjčil Vaší věšteckou kouli ...
Perex je úvodník (zjednodušeně) a ten je na webu jen v blogu.
Jiné obrázky na webu zatím nejsou, nejsou ani uvnitř článků.
To ivan
ano, to změní všechny obrázky v tom blogu. tedy ne uvnitř článků ale na této uváděné stránce.
Nejlépe je to změnit s souborech custom.css, override.css atd, jak píšu v www.joomlaportal.cz/jak-zacit/649-styly-pro-uplne-zacatecniky
Ale pokud je nemůžete použít, přidejte to na konec template.css
PS tu velikost v procentech si můžete dát jakou chcete, ale píšu ji v procentech kvůli responzivitě, protože předpokládám, že ty kontejnery ve kterých jsou, jsou responzivní
22. úno 2019 19:23 - 22. úno 2019 19:27 #139097
Odpověď od ivan
Začátečník
no když se podíváte na první web bez responzivní šablony
www.iskraholic.sk
je vidět že obázky v úvodníku,co se zobrazují na homepage ne v tele článku mají upravenou velikost, zmenšenou všechny stejně, hlavní článek vždy větší, další články menší ale všechny stejné, dělá to asi upravená šablona, neřeším fotky v tele článku ale co se vkládaj v článku jako "obrázek úvodníku" kdyby mi to ale upravilo na stejnou velikost i obrázky v tele článku bylo by to super, ale to je vedlejší, jdde mi o vzhlad úvodní stránky, plugin obrázky zmenšil na mnou nastavenou velikost třeba 300x300 ale tak to bylo i při přehlédáni v mobilu a to je špatně, chtěl bych docílit vzhled podobní púvodní stránce ale s jinou responsivní šablonou, v tomto případě JA Purity III, lepší jsem nesehnal :(
ten web info.iskraholic.sk je jenom cvičnej, kvuli responzivní šabloně, aby původní nedo.....nerozhodil
ten web info.iskraholic.sk je jenom cvičnej, kvuli responzivní šabloně, aby původní nedo.....nerozhodil