Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Aktualizace J2.5 na J3.3
- Před aktualizací odinstalovat FOF, pokud jej máte nainstalovaný (instaluje se sám spolu se všemi produkty Akeeba, a i některými dalšími)
- Vypnout plugin Pamatovat si mne (Remember Me) - po aktualizaci jej můžete klidně zapnout
- Vypnout všechny systémové pluginy, které nejsou přímo z Joomly (pokud si nejste stoprocentně jistí jejich kompatibilitou)
Upgradoval jsem asi 6 instalaci z 2.5 na 3.3. Na vsech instalacich mam ted po upgradu stejny problem. Web jsou na vice hostinzich, takze tam asi problem nebude. Stejny problem je i ve vice prohlizecich, takze tam asi zakopanej pes taky nebude.
Mam tyto problemy.
1. Upravuju/pisu clanek a kdyz dam ulozit (ne ulozit a zavrit), tak v okne, kde se pise clanek, vidim clanek porad stejny, jako pred zmenou. Proste jakoby se neulozil. Po refreshi s F5 se nekdy objevi ten obsah, co jsem dopsal. Casto ale take ne.
2. Instaluju rozsireni, zejmena jsem si toho vsiml u Akeeby a Admin tools. Zaktualizuju ho, ale v prohlizeci porad ihned po instalaci vidim jakoby tu stejnou stranku jako pred instalaci. Pokud stranku refreshuju F5, tak se to zmeni a rozsireni rika, ze se nainstalovalo.
Dela ti to taky nebo ne? Co to muze sakra delat? Uz jsem z toho zoufalej. Psal jsem uz na RT forum, protoze jsem podezrival novy sablony, ale tam to neni. Psal jsem i autorovi Akeeba a tam taky problem neni. Dokonce tvrdil, ze je to problem hosteru. To se mne ale nezda, protoze jsem podobny stiznosti nikde necetl a hlavne jak jsem psal, mam to vyzkouseny u 3 hostingu.
V nástrojích pro vývojáře (F12) je záložka Network, tam je vidět, jestli jednotlivé požadavky jsou vyřizovány z cache nebo ze serveru, mrkni tam...
No ten autor Akeeby tvrdi, ze hostingy zacaly nasazovat cosi na zrychleni nacitani a ze to je problem. Nicmene nechapu, jak by mohlo nastaveni hostingu souviset s cache v prohlizeci. Jak pises tohle:"Takže opravdu by to mohl být problém hostingu." Nebo tos myslel tak, ze maji zapnutou cache do prohlizece?
Kazdopadne je to stejne divny, protoze J2.5 na stejnym hostingu je OK.
Co přesně psal Nicholas?
Nicholas psal toto, viz niz. Ja jsem mu psal, protoze mam problem s aktualizaci Admin Tools a oni menili download ID a ptal jsem se ho mimo jine, i na to, proc si mysli, ze to u te aktualizace rozsireni tak blbne. Proste zaktualiziju rozsireni a stranka je jak kdyby se nic nestalo. Zmacknu F5 a ukaze to, ze jsem nainstaloval rozsireni. Je to vsecko jakoby o krok pozdej.
Most likely that's a browser cache or a transparent caching proxy in front of your site. My money is on the latter. Many hosts have started doing that as it dramatically speeds up most sites hosted on their servers. Unfortunately it doesn't play very well with extensions installation (same URL twice in a row, radically different content) but if reloading the page with F5 works consider yourself lucky
, I believe it is a hosting provider issue, not something related to an extension.
Nejnovější příspěvky