Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Nelze se přihlásit do administrátorského rozhraní

06. čvc 2014 14:37 #116922
Odpověď od Bong
Moderátor

tosik napsal: Po přihlášení mi to napíše: "Nemáte přístup ke správcovské části tohoto webu." Přitom jsem nic vědomě neměnil pro svůj administrátorský účet. Jediné, co jsem děla, jsem svůj uživatelský účet, který je jako super user, ještě přiřadil do další uživatelské skupiny.

Takže jste něco nastavil špatně, nebo máte třeba nakopané tabulky v databázi, nebo proběhly změny serveru. Příčin může být více, viz.: Nemáte přístup ke správcovské části tohoto webu. . Obnovovat celou databázi nemusíte, prostě upravíte změny v oprávnění, které jste provedl pouze pro váš účet. Jak to vypadalo původně uvidíte právě v záloze. Nemusí se jednat o jednu jedinou tabulku, viz Schéma databází Joomla .

Jako superadmin snad nepotřebujete být přiřazován do nějakých skupin. Superadmin je nadčlověk, terý má oprávnění na všechno. Máte mít 2 účty, jeden jako superadmin a jeden "na hraní".

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

06. čvc 2014 20:52 #116924
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Ano, mám dva účty. To jsem si taky myslel, ale mám na webu skrytou část textu, která se zobrazuje jen určitým skupinám. Ikdyž jsem to povolil i pro superuser, tak jsem text neviděl, ale po přihlášení k druhému účtu ano. proto jsem k účtu se superuser ještě zkusil přiřadit další skupinu, ale nepomohlo. Bohužel jsem to zapomněl vrátit. Je zvláštní, že když je účet zařazen do více skupin a stačí jedna skupina aby měla menší práva (konkrétně u Jcomment jsem v jedné skupině neměl povolené zadávání komentářů, a už jsem s tímto účtem nemohl zadávat komentáře) a už přijde i o větší práva. Není to divné? Nebo něco dělám špatně: A tím jsem zřejmě zablokoval práva pro superuser. Další zajímavostí je, že na to Joomla vůbec neupozorní a šup a je po přístupu. Žádné velké čachry jsem nedělal a ani nezasahoval do tabulek, databází apod. Díky za tip, jdu studovat ty vaše odkazy. Zatím děkuji.

06. čvc 2014 21:31 #116925
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Tak bylo to tím, jak jsem psal. Stačí přiřadit účet současně do jiné skupiny s menšími právy a rázem má účet menší práva. Pomohlo mi vytvořit přímo v databázi nový účet superuser a následně jsem se přihlásil do administrace. Pak už stačilo jen zrušit přiřazení do další skupiny uživatelů a superuser opět má přihlašovací práva...

Bongu díky moc za pomoc.

29. bře 2015 16:52 #121175
Odpověď od Karla
Uživatel
Jsem naprostý nováček a podařilo se mi v administraci Wedosu rozhodit konfiguraci PHP, což mělo za následek znemožnění přihlášení do administrace Joomla a po pár pokusech se mi podařilo vše dát do pořádku a přihglášení funguje.
Zde je funční konfigurace PHP ve WEDOS viz soubor jpg

:
Přílohy:

Powered by Fórum