Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

JComments a práva

17. úno 2013 17:56 #104151
Odpověď od Martin Tomaško
Zabanovaný
Jenže to prázdné nastavení znamená, že uživatel nemůže vkládat komentáře. Takže pokaždé budu muset tam vlézt a pro každou skupinu to nastavit a povolit spoustu základních věcí. A já potřebuji dělit uživatele na skupiny, protože každá skupina je přiřazena k nějaké akci a jen této skupině to umožní stáhnout foto a video atd. Všichni jsou vnořeni do skupiny Registered. Uživatel může být ve více skupinách .... takže stačí, aby jedna skupina něco neměla povolené a bere se v potaz to, že to povolené není celkově.

Možná že bude jednodušší zvolit jinou komponentu pro komentáře. Je nějaká neplacená obdobná jako JComment? Mám zatím na webu vložen jen jeden komentář, takže změna komponenty nebude zas takový problém...

03. bře 2015 10:02 #120567
Odpověď od Michal Sekela
Uživatel
Otevírám znovu toto téma. Mám podobný nebo spíše stejný problém. Na webu používám skupiny uživatelu jako jednoho klienta, abych vytvořil klientskou sekci.

Klienti
  • Klient 1
  • Klient 2

A v nastevení Jcomments vidím tyto skupiny, tak jak jsou vytvořeny v joomle. Pro skupinu Klienti nastavim možnost přidat comment, ale podskupiny toto nastavení nedědědí. Neřešil někdo tento problém , abych nemusel pořád pro novou skupinu (klienta) povolovat že může přidávat příspěvky ?

Díky moc

05. bře 2015 14:19 #120655
Odpověď od Michal Sekela
Uživatel
Tak jsem částečně přišel na řešení, které mi stačí. Podělím se s ostatními, kdo by to také potřebaval řešit.
Editoval jsem soubor v /administrator/components/com_jcomments/models/fields/permission.php a na řádek cca 39 jsem přidal toto pravidlo:
Code:
if (($this->name) =='jform[autopublish]' || ($this->name) =='jform[can_comment] .... atd ') { $checked = ' checked="checked"'; }
Toto řešení nám JENOM předpřipraví, že u nové skupiny je žakrtnuto tlačítko a je potřeba v administraci jcomment kliknout jen na uložit a hodnoty se přeuloží. Není to 100% řešení, ale mně stačí. Nemusím pořád zaklikávat checkboxy.

Powered by Fórum