instalace Joomla a připojení stávající DB
08. čvn 2016 10:37 #127198
Zdravím, chci se zeptat jak se při instalaci Joomla připojí již existující DB. Nechci aby mi vytvořil novou s novými daty, ale chci připojit existující. Jak na to ? Děkuji.
08. čvn 2016 18:00 #127203
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
pokud tu databázi chcete jen rozšířit, musíte dát nový, ještě nepoužitý prefix.
ale mít více webů v jedné databázi nepovažuji za rozumné řešení
ale mít více webů v jedné databázi nepovažuji za rozumné řešení
08. čvn 2016 18:44 #127204
Odpověď od Tomas S.

Nováček
nene, jedná se jen o starou databazi a preinstalaci joomly na novou verzi.
08. čvn 2016 18:54 #127205
Odpověď od Tomas S.

Nováček
tak jsem to nechal vytvořit a stará se zálohovala jako bak a vytvořila se nová, která je prázdná. Přesně tak, jak jsem to nechtěl. Myslel jsem, že pokud zadám stejný prefix, joomla se napojí na stávající starou DB a pojede na ní.
08. čvn 2016 18:56 - 08. čvn 2016 18:59 #127206
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
V podstatě je to jednoduché. Nemusíte nic instalovat (tedy pokud stránky neobsahovaly rozšíření). Stačí nahrát soubory Joomly (bez installation složky) a upravit configuration.php (případně použít ten ze staré instalace)... Nebo nahrát kompletně, nainstalovat s vytvořením nové databáze, tuto po instalaci smazat a upravit v configuration.php položky pro přístup ke staré databázi...
Bavíme se doufám o tom, že původní a nová Joomla jsou ve stejné verzi? Nechystáte nějaký upgrade nebo migraci? Takhle to nefunguje. O jakých verzích Joomly se bavíme?
Bavíme se doufám o tom, že původní a nová Joomla jsou ve stejné verzi? Nechystáte nějaký upgrade nebo migraci? Takhle to nefunguje. O jakých verzích Joomly se bavíme?
08. čvn 2016 20:50 #127207
Odpověď od Tomas S.

Nováček
Bongu, díky za radu. Tím jsem to sice pochopil a vypadá to jednoduše, ale obávám se že se jedná o přechod na novější verzi. Přesnou verzi zatím nevím, ale jedná se pravděpodobně o starší, která byla napadena virem. Mám ji někde na disku v záloze, ale nepustím jí.
Jaký zvolit tedy postup ? Jde mi hlavně o převzetí stávajících článků do nové Joomly.
Jaký zvolit tedy postup ? Jde mi hlavně o převzetí stávajících článků do nové Joomly.
08. čvn 2016 21:34 - 08. čvn 2016 21:35 #127209
Odpověď od Bong

Moderátor
Teď budu vařit trochu z vody...
1. Nahrát na web soubory Joomly 2.5.28 , bez složky installation. Dohrát configuration.php ze staré zálohy. Následně vlézt do administrace a spustit aktualizaci na Joomla 3.x
nebo
2. Nainstalovat Joomlu 3.5.1 , doinstalovat do ní nějaké rozšíření pro import článků (třeba J2XML) a články (případně i uživatele a další) naimportovat pomocí tohoto rozšíření.
I tak upozorňuji na nutnost zabezpečení a změnu VŠECH hesel (administrace, FTP, ...), jak je nastíněno v článku .
1. Nahrát na web soubory Joomly 2.5.28 , bez složky installation. Dohrát configuration.php ze staré zálohy. Následně vlézt do administrace a spustit aktualizaci na Joomla 3.x
nebo
2. Nainstalovat Joomlu 3.5.1 , doinstalovat do ní nějaké rozšíření pro import článků (třeba J2XML) a články (případně i uživatele a další) naimportovat pomocí tohoto rozšíření.
I tak upozorňuji na nutnost zabezpečení a změnu VŠECH hesel (administrace, FTP, ...), jak je nastíněno v článku .
08. čvn 2016 22:51 #127212
Odpověď od Tomas S.

Nováček
zkusím to tedy znovu s čistou verzí 2.5.28. Co se stane, pokud bych to nainstaloval normálně a pak jen přepnul jen DB ?
08. čvn 2016 23:16 #127213
Odpověď od Bong

Moderátor
To je také možnost. Nainstalovat s jiným prefixem a pak jen v configuration.php prefix změnit.
Odesláno z mého Tab2A7-20F pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Tab2A7-20F pomocí Tapatalk
09. čvn 2016 22:59 #127219
Odpověď od Tomas S.

Nováček
tak jsem to nainstaloval a přehodil preefixy na funkční DB. Mrkni co se stalo... totální chaoos -
zahadyazajimavosti.cz/
09. čvn 2016 23:05 #127220
Odpověď od Tomas S.

Nováček
dokonce se nedostanu ani do administrace... Tudy asi cesta nevede.. ?
10. čvn 2016 00:23 #127222
Odpověď od Bong

Moderátor
Do administrace platí hesla ze starých stránek.
To, že se ve frontendu objeví chyby je vcelku pochopitelné. Mohou chybět komponenty, něco v databázi, dokonce i soubory můžet mít blbě nahrané nebo chybějící...
To, že se ve frontendu objeví chyby je vcelku pochopitelné. Mohou chybět komponenty, něco v databázi, dokonce i soubory můžet mít blbě nahrané nebo chybějící...
10. čvn 2016 09:30 #127224
Odpověď od Tomas S.

Nováček
to heslo do administrace mi nefunguje, dá se někde změnit ?