Důležité Joomla 2.5.11 - problém při ukládání záznamů
24. kvě 2013 11:00 - 24. kvě 2013 11:02 #107933
Zdravím,
řeším problém verzi 2.5.11. Problém spočívá v tom, že se mi nedaří ukládat žádné nové záznamy "obsahu", jako například přidat nebo upravit článek, přidat nebo upravit záznam v kontaktech... Tlačítka v lište, která k tomu slouží [Uložit], [Uložit a zavřít],.. se tváří jakoby vůbec nefungovali. Jediná věc, která se stane je, že se na konec URL přidá # nic víc, stránka se ani nepřenačte. Nemáte někdo nějaký nápad?
řeším problém verzi 2.5.11. Problém spočívá v tom, že se mi nedaří ukládat žádné nové záznamy "obsahu", jako například přidat nebo upravit článek, přidat nebo upravit záznam v kontaktech... Tlačítka v lište, která k tomu slouží [Uložit], [Uložit a zavřít],.. se tváří jakoby vůbec nefungovali. Jediná věc, která se stane je, že se na konec URL přidá # nic víc, stránka se ani nepřenačte. Nemáte někdo nějaký nápad?
24. kvě 2013 11:34 #107935
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Nejspíš máte problém se zpracováním javascriptu. Přidáváte záznam v administraci nebo na webu? Instaloval jste nějaké nové rozšíření?
24. kvě 2013 12:38 #107936
Odpověď od Jan Tryzna
Uživatel
Článek i nový kontakt jsem přidával v administraci, ale ani při ukládání článku přes webovou stránku tlačítka také nereagují. Po instalaci všech rozšíření všechno fungovalo normálně. Může mít tento problém souvislost s povolením iframes?
24. kvě 2013 13:02 - 24. kvě 2013 13:02 #107937
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Zkuste jiný prohlížeč, nebo stávající zaktualizujte. pokud to nepomůže, tipuji, že máte špatně nahrané soubory Joomly na web.
24. kvě 2013 14:25 #107941
Odpověď od Jan Tryzna
Uživatel
Vyzkoušel jiné aktuální prohlížeče, porovnal adresářovou strukturu na stránkách proti čerstvé instalaci (rozdíly byli pouze v absenci čtyřech obrázků a joomla.xml v root adresáři a updater.swf). Zatím bez úspěchu.
24. kvě 2013 17:53 #107943
Odpověď od Bong

Moderátor
joomla.xml v rootu po instalaci není. Chyběly 4 obrázky, už to je divné. Porovnal jste i obsah a velikost souborů?
www.bongovo.cz/9-joomla/12-jak-spravne-nainstalovat-joomlu
www.bongovo.cz/9-joomla/12-jak-spravne-nainstalovat-joomlu
13. čvn 2013 13:47 - 13. čvn 2013 13:54 #108528
Odpověď od Jan Tryzna
Uživatel
Porovnávání podle obsahu (instalační balíček vs současná instalace) po odfiltrování adresářů s již nainstalovanými komponetami a pluginy dopadlo tak, že se nenašli žádné neshodné soubory existující na obou stranách porovnání. Tzn. Buď něco chybí na jedné nebo na druhé straně, ale když už je něco na obou stranách, tak je to shodné. Jak jsem již psal, tak v aktuální instalaci oproti obsahu balíčku chybí pouze 5 souborů (/joomla.xml o tom jste již psal, images/banners/ osmbanner1.png, osmbanner1.png,shop-ad-books.jpg, shop-ad.jpg).
Zkoušel jsem i různé prohlížeče Chrome, Firefox, IE (před použitím jsem smazal veškerou historií procházení)
Zkoušel jsem pro odhalení chyby použít nástroje dostupné ve Firefoxu a konzole mi po stisku tlačítka uložit při ukládání nového kontaktu zobrazila následující chybové hlášení: "TypeError: tinyMCE.get(...) is undefined" @ ..... /index.php?option=com_contact&view=contact&layout=edit:368
Tak zřejmě bude nějaký problém s javascriptem, Nemůže být třeba nějaký problém v databázi ?
Nemáte někdo nějaký nápad ? Díky za radu, nechci se pouštět do přeinstalace celého webu.
Zkoušel jsem i různé prohlížeče Chrome, Firefox, IE (před použitím jsem smazal veškerou historií procházení)
Zkoušel jsem pro odhalení chyby použít nástroje dostupné ve Firefoxu a konzole mi po stisku tlačítka uložit při ukládání nového kontaktu zobrazila následující chybové hlášení: "TypeError: tinyMCE.get(...) is undefined" @ ..... /index.php?option=com_contact&view=contact&layout=edit:368
Tak zřejmě bude nějaký problém s javascriptem, Nemůže být třeba nějaký problém v databázi ?
Nemáte někdo nějaký nápad ? Díky za radu, nechci se pouštět do přeinstalace celého webu.
13. čvn 2013 13:51 #108529
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost

Zkušený uživatel
a kdyz pouzijete jiiny editor?
a kdyz nepouzijete zadny editor?
ulozit jde?
a kdyz nepouzijete zadny editor?
ulozit jde?
Joomla! pro každého
13. čvn 2013 14:34 #108530
Odpověď od Jan Tryzna
Uživatel
Při žádném i jiném editoru je situace stejná.
13. čvn 2013 15:34 - 13. čvn 2013 15:35 #108531
Odpověď od Bong

Moderátor
Bavíme se o editaci v administraci Joomly?
Stránky - Systémové informace - Práva složek, je vše zelené?
Databázi můžete cvičně opravit, v phpmyadmin zaškrtnout všechny tabulky a vybrat opravit...
Můžete zkusit opravit i soubory instalace Joomly. Stáhněte si poslední kompletní instalaci Joomla 2.5.11 a balíček pak nainstalujte stejným způsobem jako kterékoli jiné rozšíření.
Můžete zkusit zadat do configuration.php $live_site.
Pokud je problém ve frontendu, zkuste jinou šablonu.
Stránky - Systémové informace - Práva složek, je vše zelené?
Databázi můžete cvičně opravit, v phpmyadmin zaškrtnout všechny tabulky a vybrat opravit...
Můžete zkusit opravit i soubory instalace Joomly. Stáhněte si poslední kompletní instalaci Joomla 2.5.11 a balíček pak nainstalujte stejným způsobem jako kterékoli jiné rozšíření.
Můžete zkusit zadat do configuration.php $live_site.
Pokud je problém ve frontendu, zkuste jinou šablonu.
14. čvn 2013 10:03 #108543
Odpověď od Jan Tryzna
Uživatel
Ano jedná se o editaci v administraci joomly, ale při vkládání článků prostřednictvím frontendu je akce uložení také bez zjevné reakce. Je možné, že šablona frontendu měla nějaký vliv na ukládání i v administraci.
Každopádně děkuji za návrh, ale provedení doporučených kroků nemělo žádný efekt a situace je stále stejná.
Jediné co mě zarazilo, že při opravě tabulek databáze se jen u několika objevil výsledek opravy s hodnotou "OK" u ostatních se objevilo "The storage engine for the table doesn't support repair".
Nemáte nějaký další co případně zkotrolovat, než se rozhodnu přeinstalovat celý web a jde nová intalace navázat na již existující databázi, při zachování pouze základních tabulek joomli (bez těch, které se vytvořili spolu s nainstalovanými rozšířeními.)?
Díky za pomoc
Každopádně děkuji za návrh, ale provedení doporučených kroků nemělo žádný efekt a situace je stále stejná.
Jediné co mě zarazilo, že při opravě tabulek databáze se jen u několika objevil výsledek opravy s hodnotou "OK" u ostatních se objevilo "The storage engine for the table doesn't support repair".
Nemáte nějaký další co případně zkotrolovat, než se rozhodnu přeinstalovat celý web a jde nová intalace navázat na již existující databázi, při zachování pouze základních tabulek joomli (bez těch, které se vytvořili spolu s nainstalovanými rozšířeními.)?
Díky za pomoc
14. čvn 2013 11:32 #108546
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
Odpověď od HonzaKr

Moderátor
Jedná se o instalaci 2.5.11 nebo jste na tuto verzi prováděl update?
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
14. čvn 2013 12:51 #108549
Odpověď od Jan Tryzna
Uživatel
Uvedu konkrétní příklad:
Při pokusu o uložení nového kontaktu prostřednictvím formuláře v administraci
(Administrace->Komponenty->Kontakty->Kontakty -- Nový -- Uložit (neregue žádné z tlačítek v liště (Uložit, Uložit&Zavřít, Uložit&Nový,Storno))
Zpracování tohoto skriptu kočí chybou: --
[12:43:12.237] TypeError: tinyMCE.get(...) is undefined @ www.adresa.cz/administrator/index.php?op...tact&layout=edit:368
Kdyby někoho něco napadlo budu rád.
Díky za pomoc.
Při pokusu o uložení nového kontaktu prostřednictvím formuláře v administraci
(Administrace->Komponenty->Kontakty->Kontakty -- Nový -- Uložit (neregue žádné z tlačítek v liště (Uložit, Uložit&Zavřít, Uložit&Nový,Storno))
Zpracování tohoto skriptu kočí chybou: --
[12:43:12.237] TypeError: tinyMCE.get(...) is undefined @ www.adresa.cz/administrator/index.php?op...tact&layout=edit:368
Code:
<script type="text/javascript">
Joomla.submitbutton = function(task)
{
if (task == 'contact.cancel' || document.formvalidator.isValid(document.id('contact-form')))
{
if (tinyMCE.get("jform_misc").isHidden()) /*Zde při vyhodnocení této podmínky*/
{
tinyMCE.get("jform_misc").show()
};
tinyMCE.get("jform_misc").save();
Joomla.submitform(task, document.getElementById('contact-form'));
}
else
{
alert('Neplatný formulář.');
}
}
</script>
Díky za pomoc.
14. čvn 2013 13:21 #108552
Odpověď od Cony

Moderátor
Máte tam nejspíš nějakou chybu v JavaScriptu, podívejte se do konzole.
Zkuste použít výchozí šablonu administrace (nepoužíváte-li), popř postupně vypínat různé doinstalované pluginy.
Zkuste použít výchozí šablonu administrace (nepoužíváte-li), popř postupně vypínat různé doinstalované pluginy.