Vicejazyčný web
19. úno 2013 21:03 #104261
Ahojte,
tak už jsem vyzkoušela hodně návodů, které však byly naprosto bezúspěšné. Bylo mi doporučeno si nainstalovat joomfish, ale nějak si s tím nevím rady. Nemáte na něho nějaký návod, jak to tam všechno nastavit? Případně, znáte něco jednoduchého, jak si vytvořit vícejazyčný web - konkrétně mi jde o angličtinu, češtinu a němčinu.
Díky moc
tak už jsem vyzkoušela hodně návodů, které však byly naprosto bezúspěšné. Bylo mi doporučeno si nainstalovat joomfish, ale nějak si s tím nevím rady. Nemáte na něho nějaký návod, jak to tam všechno nastavit? Případně, znáte něco jednoduchého, jak si vytvořit vícejazyčný web - konkrétně mi jde o angličtinu, češtinu a němčinu.
Díky moc
19. úno 2013 21:17 - 19. úno 2013 21:19 #104264
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel

Zkušený uživatel
pro verzi Joomly 2.5 a vícejazyčný web nepotřebuje další rozšíření, viz např.:
nebo upřesněte co Vám nejde
nebo upřesněte co Vám nejde
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Poděkovali: Michaela
26. úno 2013 22:20 #104606
Odpověď od Michaela

Uživatel
Dibrý den,
děkuji Vám za video, je úžasný!
Jen mám ještě 1 problém. Nastavila jsem podle tohoto videa i češtinu, ale nezobrazuje se mi vlajka na webu... a vůbec netuším, co je špatně... čeština je nastavena stejným způsobem jako ostatní jazyky...
můj web
Děkuji
děkuji Vám za video, je úžasný!
Jen mám ještě 1 problém. Nastavila jsem podle tohoto videa i češtinu, ale nezobrazuje se mi vlajka na webu... a vůbec netuším, co je špatně... čeština je nastavena stejným způsobem jako ostatní jazyky...
můj web
Děkuji

26. úno 2013 22:23 #104607
Odpověď od Cony

Moderátor
Běžná chyba bývá nastavení u češtiny prefix obrázku na cs, správně má být cz.
Poděkovali: Michaela
26. úno 2013 23:30 - 26. úno 2013 23:30 #104608
Odpověď od Michaela

Uživatel
Děkuji... cz jsem tam měla nastavené, i přesto se mi vlajka neukazuje, teď už ani v nabídce, kde se předtím zobrazovala...
Mám nastaveno:
Titulek: Czech (CZ)
Title native: Czech
URL language code: cz
Image Prefix: cz
Language Tag: Cs-CZ
dále zveřejněno, povoleno
Je někde chyba?
Mám nastaveno:
Titulek: Czech (CZ)
Title native: Czech
URL language code: cz
Language Tag: Cs-CZ
dále zveřejněno, povoleno
Je někde chyba?
27. úno 2013 00:04 #104609
Odpověď od Cony

Moderátor
Titulek: Czech
Title native: Čeština
URL language code: cs
Language Tag: cs-CZ
Přístup: Public
V menu v administraci se ukáže u menu, které obsahuje výchozí stránku pro daný jazyk.
Správné nastavení jazyků si nejlépe ověříte modulem Stav jazyků v administraci, je to modrobílá ikonka zeměkoule v pravé horní části, vedle počtu návštěvníků. Pokud jej tam nemáte povolte je ve správci modulů.
Title native: Čeština
URL language code: cs
Language Tag: cs-CZ
Přístup: Public
V menu v administraci se ukáže u menu, které obsahuje výchozí stránku pro daný jazyk.
Správné nastavení jazyků si nejlépe ověříte modulem Stav jazyků v administraci, je to modrobílá ikonka zeměkoule v pravé horní části, vedle počtu návštěvníků. Pokud jej tam nemáte povolte je ve správci modulů.
27. úno 2013 13:33 #104613
Domorodec
Odpověď od domorodec

Začátečník
Dobrý den. Jsem nucen se na Vás také obrátit. Nastavení více jazyčného webu jsem zvládl, i bez komponenty JomFish, nicméně mám takový dotaz. Pokusím se popsat problém.
Menu 1 - hlavní item Home - nastavená jako výchozí stránka a také na všechny jazyky. Na tento první item se vážou různé moduly, které se ovšem zobrazují jen opravdu na hlaví straně, tedy Home. ( výchozí jazyk stránek je angličtina, )
Menu 2 - zde, aby se zobrazovala volba změny jazyka, tak musím nastavit nějaký item jako default. Nastavím teda, např. item About us. ( jazyk Francouzština).
Vlaječka FR se zobrazí, ale výchozí EN ne. Tudíš, když chce uživatel přepnout na FR, zobrazí se stránka, ale bohužel ne Home ( kde jsou všechny jazyky ) ale item About us, protože je nastavená jako výchozí.
Dotaz zní: když je v Menu 1 - item Home - nastavená na všechny jazyky, jak zobrazit EN vlajku .
Dotaz č.2- jak nastavit FR jazyk, aby zákazník zůstal na itemu Home. Je to vůbec možné? nebo musí být pro každý jazyk nastavený výchozí item zvlášť s jiným názvem, protože název Home je možné jen u jednoho menu.
Děkuji
Menu 1 - hlavní item Home - nastavená jako výchozí stránka a také na všechny jazyky. Na tento první item se vážou různé moduly, které se ovšem zobrazují jen opravdu na hlaví straně, tedy Home. ( výchozí jazyk stránek je angličtina, )
Menu 2 - zde, aby se zobrazovala volba změny jazyka, tak musím nastavit nějaký item jako default. Nastavím teda, např. item About us. ( jazyk Francouzština).
Vlaječka FR se zobrazí, ale výchozí EN ne. Tudíš, když chce uživatel přepnout na FR, zobrazí se stránka, ale bohužel ne Home ( kde jsou všechny jazyky ) ale item About us, protože je nastavená jako výchozí.
Dotaz zní: když je v Menu 1 - item Home - nastavená na všechny jazyky, jak zobrazit EN vlajku .
Dotaz č.2- jak nastavit FR jazyk, aby zákazník zůstal na itemu Home. Je to vůbec možné? nebo musí být pro každý jazyk nastavený výchozí item zvlášť s jiným názvem, protože název Home je možné jen u jednoho menu.
Děkuji
Domorodec
27. úno 2013 14:39 #104618
Odpověď od Cony

Moderátor
Návod na vícejazyčnost naleznete např.
zde
.
Je tam hezky popsán princip.
K dotazům:
ad 1/ Pro každý jazyk musíte mít jednu výchozí položku pro ten jazyk, plus navíc jednu výchozí položku pro všechny jazyky. Pak se Vám budou zobrazovat vlaječky.
ad 2/ Název položky může být v menu kolikrát chce stejný, stejný nesmí být alias. Ale i alias může být stejný, pokud se jedná o položky s různými jazyky, tady můžete mít Home pro francouzštinu i pro angličtinu i pro všechny jazyky. Zobrazovat stejný obsah pro Francouzštinu i pro angličtinu je asi nesmysl, přeci nebudete mít úvodní stránku v angličtině pro francouzsky mluvící...
Je tam hezky popsán princip.
K dotazům:
ad 1/ Pro každý jazyk musíte mít jednu výchozí položku pro ten jazyk, plus navíc jednu výchozí položku pro všechny jazyky. Pak se Vám budou zobrazovat vlaječky.
ad 2/ Název položky může být v menu kolikrát chce stejný, stejný nesmí být alias. Ale i alias může být stejný, pokud se jedná o položky s různými jazyky, tady můžete mít Home pro francouzštinu i pro angličtinu i pro všechny jazyky. Zobrazovat stejný obsah pro Francouzštinu i pro angličtinu je asi nesmysl, přeci nebudete mít úvodní stránku v angličtině pro francouzsky mluvící...
27. úno 2013 14:52 #104619
Domorodec
Odpověď od domorodec

Začátečník
To máte pravdu
. Nicméně, ale v tom případě budu muset změnit nastavení u všech modulů, které jsou přiřazené pouze na item.Home. Na další item ne.
Nebo, případně, když si zvolím i u FR menu - hlavní item taky - Home, ale alias uvedu jiný, tak pak, co se týká zobrazování modulu to bude bráno jako jeden a budou moduly zobrazené i zde, aniž bych musel měnit v nastavnení to, na kteých stránkách se mají zobrazovat?

Nebo, případně, když si zvolím i u FR menu - hlavní item taky - Home, ale alias uvedu jiný, tak pak, co se týká zobrazování modulu to bude bráno jako jeden a budou moduly zobrazené i zde, aniž bych musel měnit v nastavnení to, na kteých stránkách se mají zobrazovat?
Domorodec
27. úno 2013 14:59 #104620
Odpověď od Cony

Moderátor
- U FR menu Home, nemusíte mít jiný alias, klidně to může být také home
- Moduly musíte nastavit pro obě (všechny) položky Home
- Moduly musíte nastavit pro obě (všechny) položky Home
27. úno 2013 15:05 #104621
Domorodec
Odpověď od domorodec

Začátečník
Děkuji. Již je mi to jasnější. Budu to muset trochu předělat.
Domorodec
01. bře 2013 17:23 - 01. bře 2013 17:24 #104727
Odpověď od Michaela

Uživatel
Děkuji za komentáře, které jste sem vložili a odpovědi na problematiku...
Jen mi stále nejde řádně nastavit ta čeština, ačkoliv mi ostatní jazyky plně fungují....
V menu se mi u češtiny objevuje místo vlajky zeměkoule. Co udělat, abych ji přeměnila na českou vlajku?
Děkuji
Jen mi stále nejde řádně nastavit ta čeština, ačkoliv mi ostatní jazyky plně fungují....
V menu se mi u češtiny objevuje místo vlajky zeměkoule. Co udělat, abych ji přeměnila na českou vlajku?

Děkuji
02. bře 2013 07:29 #104733
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Procti si poradne navod od conyho
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/65-o...mit=6&start=6#104618
a taky ten navod, na ktery ti dal odkaz
vlajecky - uz si to z hlavy nepamatuju a nechce se mne to ted nekde hledat ,ale musis mit tusim spravne napsany kod pro CJ. Hledej v nastaveni, mam pocit, ze zalezelo na velikosti pismen. Hledej neco jako cs-CZ apod. Ale v tech navodech to budes mit.
vlajecky - uz si to z hlavy nepamatuju a nechce se mne to ted nekde hledat ,ale musis mit tusim spravne napsany kod pro CJ. Hledej v nastaveni, mam pocit, ze zalezelo na velikosti pismen. Hledej neco jako cs-CZ apod. Ale v tech navodech to budes mit.
06. bře 2013 17:22 #104942
Domorodec
Odpověď od domorodec

Začátečník
Zajímavá věc - vícejazyčný web mi funguje i bez toho, aniž bych musel nastavovat nějaký článek na all languages/nebo nějaký modul na all. V podstatě jsem postupoval tak, že mám např. dvě menu v ruzných jazycích, taktéž vytvořené dva moduly v příslušných jazycích k těmto menu´s. Vytvořil jsem si to - obsah - , co chci, aby se mi zobrazovalo na hlavní straně, tedy v mém případě článek v obou jazycích a oba jsem dal do toho jazyka, ve kterém chci, aby se mi zobrazoval. Pak už jen vytvořím v každém menu item s tímto článkem. No a jako poslední, aby se mi zobrazily vlajky, tak musím mít aktivovaný language switcher - to je vše v tom návodu - ale pak ještě nastavit v každém menu ten item jako defaullt a je to. Doporučuju po této změně promazat cash v prohlížeči a také v joomle.
Snad to pomůže - když už se to tady hýří názory, že je třeba přispívat, tak snad to někdo oceni
Snad to pomůže - když už se to tady hýří názory, že je třeba přispívat, tak snad to někdo oceni

Domorodec
06. bře 2013 17:53 #104943
Odpověď od Cony

Moderátor
Ona ta podmínka je že musí být výchozí položka v menu v každém jazyce. Jak pak budou nastaveny moduly, články a cokoliv jiného už je v podstatě jedno.
Mně se zase na jedněch stránkách nějakým způsobem podařilo obejít podmínku na výchozí položku na všechny jazyky (která je dle mého stejně úplně zbytečná), ale to jsem spíš našel nějakou díru v editaci menu
Mně se zase na jedněch stránkách nějakým způsobem podařilo obejít podmínku na výchozí položku na všechny jazyky (která je dle mého stejně úplně zbytečná), ale to jsem spíš našel nějakou díru v editaci menu