Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Registrace uživatele
29. dub 2012 14:09 #93049
zdarec, mám takovej problém při registraci nového uživatele. Při registraci mi to hlásí hlášky: "Nelze inicializovat funkci mail" a "Registrace se nezdařila: Při odesílání zprávy s oznámením aktivace došlo k chybě".
Přitom, když nastavím v administraci u správy uživatelů Aktivace nového uživatelského účtu možnost Žádné, tak mi to toho uživatele zaregistruje i s těmito hláškami.
Neví někdo, jak se zbavit těchto chybných hlášek?
Předem děkuji
Přitom, když nastavím v administraci u správy uživatelů Aktivace nového uživatelského účtu možnost Žádné, tak mi to toho uživatele zaregistruje i s těmito hláškami.
Neví někdo, jak se zbavit těchto chybných hlášek?
Předem děkuji
29. dub 2012 14:28 #93052
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
mate zrejme chybu v "globalnim nastaveni-server-Nastavení mailu"
co tam mate?
pokud smtp, tak si to spravne vyplnte dle info, co mate od poskytovatele hostingu
co tam mate?
pokud smtp, tak si to spravne vyplnte dle info, co mate od poskytovatele hostingu
Joomla! pro každého
29. dub 2012 15:16 #93057
Odpověď od Jan
Uživatel
no měl jsem tam původně PHP mail a když to změním na smtp, tak je to stejný, akorát to hází Chyba SMTP logicky
. A nemůže to být i tím že můj web mám na localhostu?
29. dub 2012 15:19 - 29. dub 2012 15:20 #93059
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Na local snad nepotřebujete mail. Funkce použijte až na ostrém webu.
Případně použijte nějaký SMTP veřejných služeb (Google,...)...
Případně použijte nějaký SMTP veřejných služeb (Google,...)...
07. bře 2013 07:47 #104955
Odpověď od MIchal
Uživatel
Zdravím, mám podobný problém:
Nezdařilo se u následující adresy odesilatele:xxx@seznam.cz
Registrace se nezdařila: Při odesílání zprávy s oznámením aktivace došlo k chybě
Uživatel se sice zaregistruje, ale takhle to opravdu nechci, chci aby to zaslalo mail a fungovalo tak jak má.
Nastavení mailu
SMTP
xxx@seznam.cz
cesta k sendmail /usr/sbin/sendmail
SMTP ověření NE
Jinak J 2.5.7
pl. hosting u Blueboard
Nevíte někdo co s tím?
Nezdařilo se u následující adresy odesilatele:xxx@seznam.cz
Registrace se nezdařila: Při odesílání zprávy s oznámením aktivace došlo k chybě
Uživatel se sice zaregistruje, ale takhle to opravdu nechci, chci aby to zaslalo mail a fungovalo tak jak má.
Nastavení mailu
SMTP
xxx@seznam.cz
cesta k sendmail /usr/sbin/sendmail
SMTP ověření NE
Jinak J 2.5.7
pl. hosting u Blueboard
Nevíte někdo co s tím?
07. bře 2013 08:07 #104956
Odpověď od Bong
Moderátor
Nezdařilo se jen pro jednoho konkrétního uživatele nebo doménu? Přijde vám nazpět nějaký email s hláškou a chybou o nemožnosti doručení? Zkoušel jste to nastavit dle
nápovědy
?
Poděkovali: MIchal
07. bře 2013 08:35 #104957
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Odeslání mailu dost často nefunguje pokud adresa odesilatele a příjemce je stejná. Není to Váš případ?
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
07. bře 2013 08:49 - 07. bře 2013 08:50 #104958
Email to žádný neposlalo,jen to hodilo hlášku na stránkách.
Tak vše již funguje (jak registrace, tak i kontaktní formulář). Děkuji Vám za radu. Dle nápovědy, kterou jste mi dal stačilo nastavit SMTP port dle hostingu, Děkuji.
Odpověď od MIchal
Uživatel
Bong napsal: Nezdařilo se jen pro jednoho konkrétního uživatele nebo doménu? Přijde vám nazpět nějaký email s hláškou a chybou o nemožnosti doručení? Zkoušel jste to nastavit dle nápovědy ?
Email to žádný neposlalo,jen to hodilo hlášku na stránkách.
Tak vše již funguje (jak registrace, tak i kontaktní formulář). Děkuji Vám za radu. Dle nápovědy, kterou jste mi dal stačilo nastavit SMTP port dle hostingu, Děkuji.
11. bře 2013 11:32 #105216
Odpověď od MIchal
Uživatel
Tak jsem tu opět, jak jsem měl radost,že všechno jde, tak opět nejde. Zase to hlási u kontk. formuláře
Nezdařilo se u následující adresy odesilatele:info@xxx.cz
u registračního formuláře:
nefunguje PHP ani SMTP
nastavoval jsem podle hosting.blueboard.cz/napoveda/emaily
tedy port 587 a fungovalo to, Nyní ne!
Nějakou radu by jste neměli?Děkuji
u registračního formuláře:
nefunguje PHP ani SMTP
nastavoval jsem podle hosting.blueboard.cz/napoveda/emaily
tedy port 587 a fungovalo to, Nyní ne!
Nějakou radu by jste neměli?Děkuji
11. bře 2013 11:42 - 11. bře 2013 11:47 #105217
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Pokud neco jde a za par dnu to jit prestane a to bez vaseho zasahu, pokecal bych si s hostigovou podporou, protoze tohle normalni neni.
A asi bych se poohlidnul po jinem hostingu pokud to nevyresi natrvalo. Protoze platit 1.200 rocne a resit co chvili tyto problemy to by nebylo pro me. ...Nevim no... ja u sveho hostingu platim necele 400 rocne a v zivote jsme nic podobneho resit nemusel. A to mi tam bezi hromada webu.
A asi bych se poohlidnul po jinem hostingu pokud to nevyresi natrvalo. Protoze platit 1.200 rocne a resit co chvili tyto problemy to by nebylo pro me. ...Nevim no... ja u sveho hostingu platim necele 400 rocne a v zivote jsme nic podobneho resit nemusel. A to mi tam bezi hromada webu.
11. bře 2013 11:48 - 11. bře 2013 11:51 #105218
Odpověď od MIchal
Uživatel
jsem na blueboardu...tam me odporucili na vyšši verzi Joomly
na stejnem hostingu mam vice domen a u nich je to bez problemu...ikdyz ty jsou teda jeste na J1.5
na stejnem hostingu mam vice domen a u nich je to bez problemu...ikdyz ty jsou teda jeste na J1.5
11. bře 2013 11:56 #105219
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Jak rikam pokecejte tam s podporou co vam rekne.
Blueboard...nejsou to ti co meli (maji) ty legracni widgety? Nati tulni strance maji napsano neco o osobnim pristupu, tak hrrrrr na ne. Ptejte se, dozadujte se. Vsak si za to platite.
Blueboard...nejsou to ti co meli (maji) ty legracni widgety? Nati tulni strance maji napsano neco o osobnim pristupu, tak hrrrrr na ne. Ptejte se, dozadujte se. Vsak si za to platite.
11. bře 2013 12:37 #105222
Odpověď od MIchal
Uživatel
řekli mi na podpoře, že u nich je vše o.k. a že sice joomlu nabízejí, ale že jí nepoužívají. Tak co dál?
11. bře 2013 12:46 #105223
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Zjistěte příčinu chyby. Můžete-li logovat chyby sám, logujte, čtěte.
Používáte jejích SMTP?
Vyžádejte si dohledání v logu chyb záznam o chybě.
Používáte jejích SMTP?
Vyžádejte si dohledání v logu chyb záznam o chybě.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
11. bře 2013 12:49 #105225
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Jak? Co to znamena ze Joomla nabizeji, ale nepouzivaji?
To je vse co vam rekli? :lol: Nejaka snaha problem vyresit z jejich strany? Vsak preci tohle neni odpoved.
Poslete mi pristup na web pres PM ja se vam na to podivam jak to tam vlastne mate nastavene...pokud chcete.
To je vse co vam rekli? :lol: Nejaka snaha problem vyresit z jejich strany? Vsak preci tohle neni odpoved.
Poslete mi pristup na web pres PM ja se vam na to podivam jak to tam vlastne mate nastavene...pokud chcete.
Nejnovější příspěvky