Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Adsmanager 2.7
řeším takový problem začaly mi přes formulář adsmanager komponenty přicházet spamy.
Vložil jsem tam tedy capcha...
bohužel i přesto mi to chodí..
Dokonce ač mam zaškrtnuto, že položka nadpis musí byt vyplněna tak to chodí bez vyplnění
nechapu.
poradí někdo co s tím?
Jestli máte formuláře na vkládání inzerátů běžně přístupné pro neregistrované uživatele. Nesmíte se záplavě spamu divit a zvlášť ne u takto profláknutého rozšíření. Captcha vás nevytrhne, Vložit inzerát jde i jinými způsoby a spamovací roboti vám na ni kašlou.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Nainstaloval jsem Keycaptcha, ale stejne spamy mi to niceji, mam podezreni ze je v Adsmanageru nejaka dira.
BTW. nemate nekdo cestinu do 2.8.0?
PS. na starsi verzi ADSmanageru jsem mel klid od spamu
jinak na 2.7 mi chodí sem tam spamy ..hlavně večír....často s emailem @aol.com proto se pokusim tento email zablokovat.
jinak proti spamu mi učinně pomohla tato capcha
www.greatjoomla.com/extensions/plugins/c...-captcha-plugin.html
bohužel mam pocit, že to řada uživatelů nepochopila co má dělat a tak hledám jiné řešení.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Sonicer napsal: ja mam 2.7 a přejdu brzy taky na 2.8 jen čekam na aktualizaci par pluginu.
jinak na 2.7 mi chodí sem tam spamy ..hlavně večír....často s emailem @aol.com proto se pokusim tento email zablokovat.
jinak proti spamu mi učinně pomohla tato capcha
www.greatjoomla.com/extensions/plugins/c...-captcha-plugin.html
bohužel mam pocit, že to řada uživatelů nepochopila co má dělat a tak hledám jiné řešení.
To je presne on! Ted ho mam jako joanagui288@aol.com a fakt se ho nemuzu zbavit. Nevis jak mu zneprijemnit zivot treba nutnosti vyplnovat strukturovane telefon nebo PSC? On mi tam dava 123456
Kazdy den to musim mazat....
Nevadí mi to mazat jako spíš mi vadí, že další položka má pak jiné číslo a čísla pak nenavazují ...id=xxx
Proto pak musím předělávat i v databazi.
No vidím to na řešení kontrola pokud email bude končit na @aol.com tak tlačítko odelat bude disabled.
Snad na to přijdu jak to udělat.
kontrola emailu zda obsahuje @aol.com tak to napiše špatny email.
změn první řadek kodu ve svém adsmanageru - components/adsmanager/views/edit/tmpl/detault.php cca 82.řádek.
uvidím zda to zabere.
Super, dej vedet jak to dopadlo, jeste kdyby telefon nemohl byt 123456, mozna by pak taky prestal otravovat.Sonicer napsal: tak první pokus ..
kontrola emailu zda obsahuje @aol.com tak to napiše špatny email.
Code:if (((mfrm.email && !r_email.exec(mfrm.email.value) && mfrm.email.getAttribute('mosReq'))) || (mfrm.email.value.indexOf("@aol.com")>=0)) { errorMSG += mfrm.email.getAttribute('mosLabel').replace(' ',' ') + ' : '+<?php echo json_encode(JText::_('ADSMANAGER_REGWARN_EMAIL')); ?>+'\n'; mfrm.email.style.background = "red"; iserror=1; }
změn první řadek kodu ve svém adsmanageru - components/adsmanager/views/edit/tmpl/detault.php cca 82.řádek.
uvidím zda to zabere.
Diky
Vypadá to na spambota co umí vypnout javu a pak neprobíhá žádná kontrola, ale už když jsem tam měl tu uvedenou capchu co pomohla tak jsem to založil na podobném.
odesílací tlačítko bude disable. a dokud se nevyplní nějaké prvky tak java tlačítko neaktivuje dál. Spambot však vypne javu a vyplni formulář ale nic neodešle...nebot si vypnul javu a tím i tlačítko...aspon to je teorie..

uvedený kod zkontroluje zda jsou vyplněny tři položky a to nadpis, email a tel. číslo - ty mám ja jako požadované!!
poté se tlačítko odeslat aktivuje ...když vymažeš tyto položky tlačítko se zas deaktivuje.
Kontrolu tel čísla jsem nedělal nebot to má adsmanager udělany jako obecně ..pak kdyby si měl položku jen pro čísla tak by to taky zakazalo 123456...
TOTO by mělo již fungovat...na 100%
ps. Jaký to máš web? pošli odkaz at se mrknu
Kontroly v javascriptu Vám pomohou udělat formulář příjemnější pro uživatele.
a fungovalo to spolehlivě....bohužel jsem měl pocit, že pro uživatele nějaky posouvatkou jen odradí než aby takovy formulař vyplnili.
Roboti Vám formulář vůbec nenahrávají, v mnoha případech prostě rovnou posílají data na server. Musíte mít ochranu tam.
Jak ale na to? DikyCony napsal: Ale CAPTCHA má vždy serverovou část, a ta je podstatná. Nevím jak fungovala ta Vaše, ale zřejmě tak, že přesunutím obdelníčku se vyplnilo některé pole, které se na server odesílá, a tam se kontroluje jeho hodnota.
Roboti Vám formulář vůbec nenahrávají, v mnoha případech prostě rovnou posílají data na server. Musíte mít ochranu tam.
Nejnovější příspěvky