Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Editace přihlašovacího formuláře

07. úno 2013 15:16 #103649
Editace přihlašovacího formuláře od Kulich
Začátečník
Prosím o tip, kde najít stránky související s frontend přihlašovacím formulářem - jak to udělat, když budu chtít změnit třeba texty nebo pořadí jednotlivých polí apod.
Na těch vzorově nainstalovaných stránkách je třeba stránka pro znovuzískání hesla tady: using-joomla/extensions/components/users-component/password-reset - ale v backendu v článcích ji nemůžu najít. Obávám se, že když tyhle původní stránky a nabídky vymažu (což samozřejmě potřebuju udělat a dát vlastní obsah), tak tohle nebude chodit. Kde to teda najít a přiřadit jinam?
V menu modulu Login nejde nastavit nic, tam se ty jeho pole vůbec nezobrazí (jenom podrobnosti, základní možnosti atd.). Pak je tam ještě jakýsi modul "Přihlašovací formulář", ale na ten vůbec nejde kliknout, aby se dal upravit.
Díky k.

07. úno 2013 17:16 #103663
Odpověď od Bong
Moderátor
Seznamte se s fungováním a ovládáním Joomly. Stránku s přihlášením, nebo obsah většiny modulů budete mezi články hledat marně.
Pokud na vašich stránkách existují položky menu, můžete je smazat, tím funkčnost nezrušíte.
Pokud chcete upravit vzhled (čehokoliv) v Joomle, bude to s největší pravděpodobností otázka šablony stránek.

Opakuji znovu, seznamte se nejprve s fungování a ovládáním Joomly. Pokud nemáte ani elementární znalosti, těžko vám bude někdo odpovídat.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

07. úno 2013 20:05 - 07. úno 2013 20:07 #103684
Odpověď od Kulich
Začátečník
Ono je otázka, KDE se s tím vůbec seznámit. Mám obě knížky (bohužel pro verzi 1.5, jiné nejsou), v nich není o loginu v tomto smyslu nic, hledal jsem i v angličtině na netu a nic.
Jak píšu v dotazu, řešení jsem hledal samozřejmě i v modulech, ale bez úspěchu. V šabloně to taky není, ten login se tam objevuje bez ohledu na použitou šablonu.
A nic ve zlým, ale víc než takovéhle poučování by mě pomohlo - di tam, klikni na tohle...

07. úno 2013 20:17 #103685
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
kulichu, jak bys vysvětlil pánovi, který toho moc neví o MS Windows, ve kterém souboru má změnit texty na obrazovce pro přihlášení?

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

07. úno 2013 20:28 - 07. úno 2013 20:44 #103686
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
A abys nenapsal, že potřebuješ "chytit rybu, místo učení chytání", tak tady máš:

Pokud budeš chtít změnit texty, tak použij Language Overrides, viz např:


A pokud budeš chtít změnit pořadí, nebo cokoliv jiného, v modulu pro přihlášení, nebo v části komponenty pro reset hesla, použij Output Overrides


Běda Ti, jestli nedočteš tu knížku o J!1.5 Ptát se "kde najdu článek s frontend přihlašováním" je totální neznalost a nepochopení celé Joomly (i verze 1.5, od které se verze 2.5 v logice ovládání moc neliší).
Doporučuji se věnovat kapitolám
"co je to článek"
"co je to modul"
"co je to komponenta"
"jak nastavit/ovládat menu"

Metoda "di tam, klikni na to, napiš tohle a tohle" se ještě dá použít u dotazů typu
"... nevím jak mám změnit text "Uživatelské jméno" na "datluj login" ..." ale ne u obecných dotazů typu "ve kterém článku mám změnit vzhled formuláře na resetování hesla, nejlépe i s funkčnosti tak jako třeba na seznamu"

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Poděkovali: Kulich

07. úno 2013 20:57 #103689
Odpověď od Kulich
Začátečník
To je to, co jsem potřeboval, díky! (Hledat to ve správě jazyků by mě nenapadlo ani ve snu.)
A jen na okraj - nejsem v tvorbě webů profík, mám jinou specializaci (...humanitní - čímž se to nejpíš vysvětluje:) ), ale mám weby v Dreaweaveru, WP a kdysi taky ve Frontpage, ale Joomla mi zatím připadá nejmíň intuitivní. Určitě s velkým potenciálem, chytrá atd. (proto jsem do ní teď pustil), ale v mnoha ohledech antiintuitivní a přitom s absencí srozumitelnýho tutorialu pro zelenáče. (To není stížnost, jen uživatelský postřeh).

Powered by Fórum