Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

JInstaller: :Instalace: Nelze najít soubor XML nas

01. úno 2013 00:43 #103241
Zdravím

čerstvě naistalovaná verze 2.5.8 a hned při nahrávání tato hláška

JInstaller: :Instalace: Nelze najít soubor XML nastavení

strejda google mě odesílá pouze na 1.6, půl hodiny hledání a nic co by zabralo. PLS help

01. úno 2013 01:23 #103243
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý den,
ta hláška se objevila při instalaci Joomly nebo při instalaci rozšíření?

01. úno 2013 01:34 #103244
Odpověď od Cony
Moderátor
- a jakého rozšíření?
- máte správný instalační balíček (pro Joomlu 2.5)?
- jak instalujete - klasicky nahráním balíčku? Zkoušel jste jiné způsoby (ze složky)?

01. úno 2013 08:08 #103253
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
- aneb to, co píše Cony: a opravdu v tom balíčku 'soubor XML nastavení' je? :)

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

01. úno 2013 08:34 #103254
Odpověď od kutil1
Uživatel
Stáhl jsem si baliček pro joomlu 2.5.8 z navody.c4.cz/joomla-2-5-instalace . Rozbalil a nahrál clientem FileZilla přes FTP na web. Postupoval jsem krok po kroku, nakonec si i z odkazu na konci stáhl i češtinu. Tu jsem instaloval ze svého disku přes Upload Package File - Upload&Install. Podari se mi nainstalovat jenom ji. Pokoušel jsem se nahrát šablonu a vyhukla na mě tato hláška. Zkoušel jsem jinou a to samé. Verze systému a šablony se schodují. Zkoušel jsem i smazat češtinu ale nic to nepomohlo. Tak jsem googlil, zkusil jsem přidat componetu AdsManager, jak 2.6.5 tak i 2.7.0 Upload Package File - Upload&Install - nefunkcni. Zkoušel jsem to nahrát do adresáře na webu a instalovat z něho - nefunkční, jen to pernamentně vyhazovalo Please enter a package directory. Zkoušel jsem to různě rozbalit do toho adresáře, zkoušel jsem mu přímo zadat úplnou cestu na soubor .xml a stejně nic nepomohlo... o půl druhé v noci jsem to radši vypnul a šel spat.

01. úno 2013 09:01 - 01. úno 2013 09:06 #103257
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
neřeší podobné problémy i jiní na vašem hostingu (který to je)? (jak je řeší?)
čeština se daří instalovat opakovaně?

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

01. úno 2013 09:15 #103258
Odpověď od kutil1
Uživatel
Hosting wedos, at jsem hledal jak jsem hledal, nic uzitecneho jsem nenasel. Zkousim to nahrat znovu, dokud tam jeste nemam nic vlastniho vytvoreneho...

01. úno 2013 09:35 #103261
Odpověď od jarsmid
Začátečník
mám takovou zkušenost s wedos, že je lepší použít pro nahrání joomly jejich webftp. nahrajete celý zip soubor a tam pak se rozbalí. je to podstatně rychlejší a i preciznější. já osobně bych tedy zkusil nahrát joomlu znovu.

01. úno 2013 17:56 #103302
Odpověď od Cony
Moderátor
No ale češtinu jste nainstaloval :-)
Opravdu u těch šablon a komponenty máte správný instalační balíček? Zkuste nějaké zaručené rozšíření, třeba AkeebaBackup , tam si stáhnete stoprocentně instalačku.

04. úno 2013 14:35 #103440
Odpověď od Bong
Moderátor
Poslyšte, proč když jste na wedos, proč experimetujete s radami z jiných hostingů? Vy máte postupovat podle tohoto .

Instalace joomly: joomlacode.org/gf/download/frsrelease/17...ble-Full_Package.zip
Instalace češtiny: forge.joomla.org/gf/download/frsrelease/..._lang_full_258v1.zip

Všechno smažte a postupujte jak vám radí jarsmid, nebo podle tohoto článku .

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

04. úno 2013 15:15 - 04. úno 2013 15:16 #103442
Odpověď od Bart
Moderátor
Problém je v tom, že Webhosting C4 má instalační balíček trochu poupravený, přesněji soubor HTACCESS (pokud si dobře vzpomínám). Webhosting C4 a Wedos mají rozdílné nastavení, proto Vám možná Joomla nefunguje tak jak má.
Jak píše Bong, instalační balíček vždy! stahujte z oficiálního webu. Pokud budete stahovat instalační balíček odjinud, pak mohou nastat všelijaké problémy (a to i ty bezpečnostní B) ).