Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Phoca Duka - šablona pro Phoca Cart - verze 1.0.0

21. lis 2017 21:51 #133096
Odpověď od Vašek H.
Začátečník
Ahoj, chtěl jsem se zeptat - hledám odpověď či nasměrování, jak mohu nastavit zobrazení podkategií pomocí jejich obrázků místo seznamu a jak v detailu produktu vedle názvu výrobce zobrazit i jejich logo? Případně, jak zobrazit filtr výrobců při otevření podkategie (jen těch výrobců z vabrané kategorie) u lišty řazení, děkuji Vašek

21. lis 2017 23:26 #133103
Odpověď od Bong
Moderátor
Komponenta nemá v nastavení možnost zobrazení obrázků podkategorií (pouze jako seznam). A ani možnost zobrazení produktů z podkategorií.

Logo výrobců se nezobrazuje nikde. Pravděpodobně je to záležitostí úpravy šablony.

Filtrovat obsah (nejen dle výrobců) lze použitím modulu Phoca Cart - Filtry.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

22. lis 2017 18:17 #133107
Odpověď od H13
Admin
Přidáno do feature request listu:

2) Otázka je zda zobrazovat jméno firmy a její logo, nebo jenom jméno nebo jen logo?

1) zobrazení obrázků kategorií - pravděpodobně by bylo dobrý nahrávat obrázky podkategorií do category view, ale zobrazení už by mělo být asi otázkou override v šabloně přesně podle vlastních potřeb :idea:

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

23. lis 2017 13:35 #133119
Odpověď od Vašek H.
Začátečník
Díky za reakci a vysvětlení.
ad 1) zobrazení obrázků kategorií - věřím tomu, že by to mnoho administrátorů a klientů přivítalo
ad 2) zde bych nechal na výběr - jen název, jen logo a oboje
ad Bong filtrování výrobců v kategorii - ano lze je filtrovat v modulu Phoca Cart - filtry, ale když mám v reálu zboží od 120 výrobců, tak se uvedený modul stává nepoužitelným - zobrazí všechny pod sebou bez rozlišení, zda v dané kategorii je či není, když ho budu chtít vložit nad řazení produktů nebo i do sloupce vlevo
ad prázdné podkategie - může se stát, že ve vybrané kategorii nejsou publikovány žádné produkty (nebo již nejsou aktivní), lze někde nastavit, aby se uvedená kategorie neukazovala ve stromovém menu?
Jsem si vědom náročnosti, tak to dávám jako náměty, děkuji

24. lis 2017 01:27 #133125
Odpověď od H13
Admin

zobrazí všechny pod sebou bez rozlišení

Tady je problém v tom, že modul se zobrazuje většinou i mimo komponentu. Například u nějakého Joomla! článku - pak by byl ten filtr prázdný, stejně tak ve všech zobrazení, co nejsou kategorie. Například v zobrazení seznamu kategorií by byl filter pro výrobce prázdný.

že ve vybrané kategorii nejsou publikovány žádné produkty

Pokud je kategorie prázdná, proč ji prostě nezneveřejnit?

Zobrazení pouze výrobců, kteří jsou aktivní v dané kategorii je samozřejmě možné nějak modifikovat, problém je, že to bude náročné na prostředky, protože výrobci a kategorie nejsou v přímém vztahu, ale v nepřímém a prostředníkem je produkt. Tedy modul by v případě zobrazení nějaké kategorie získal číslo kategorie, musel by najít všechny produkty z dané kategorie a ty produkty prozkoumat na jejich výrobce - ale teoreticky bo to mohlo jít i přes úpravru SQL. Ale jak jsem psal, výrobci by se neukazovali v zobrazeních, které nejsou Phoca Cart - Category view (tedy zobrazení komponenty e-shopu s danou kategorií). A to je většinou hlavní funkce filter modulů, že zobrazí všechny možnosti, a člověk si prostě nafiltruje tu, co potřebuje vidět. Pokud nemá žádnou možnost, není co filtrovat. :idea:

Ale technicky to možné je. Variant může být hodně: Nezobrazovat žádné výrobce, jen v "category view", zobrazit všechny výrobce, v "category view" zobrazovat jen ty "aktivní", atd. atd.

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

24. lis 2017 20:01 #133137
Odpověď od Vašek H.
Začátečník

že ve vybrané kategorii nejsou publikovány žádné produkty
Pokud je kategorie prázdná, proč ji prostě nezneveřejnit?

ano, určitě je může deaktivovat, ale může se stát, že to uživatel ani nemusí vědět, že kategorie má všechny produkty neaktivní, např. při velkém množství kategorií

Zobrazení výrobců

to, že se to bude zobrazovat jen při komponentě Phoca Cart to nevadí. A kdyby to bylo pod zobrazením řazení (podle názvu, ceny,...) a ikon způsobu zobrazení, tak by to pro návštěvníka bylo opticky výhodnější, měl by výběr v jednom prostoru

Powered by Fórum